REPLICA ONLINE CONSTANTA

8.8° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
8.8° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

În cursa pentru preluarea Air Berlin, guvernul german sprijină Lufthansa

În cursa pentru preluarea Air Berlin, guvernul german sprijină Lufthansa

Replica API 22 august 2017 | 00:00 181

Compania aeriană germană Lufthansa a primit luni o nouă dovadă de sprijin din partea Guvernului de la Berlin în încercarea sa de a prelua o parte importantă din activele companiei Air Berlin, aflată în insolvență, ministrul Economiei, Brigitte Zypries, declarând că ar saluta o astfel de tranzacție, informează Reuters, citat de Agerpres.

Lufthansa, principala companie aeriană din Germania, nu poate prelua în totalitate Air Berlin pentru că astfel ar dobândi o poziție dominantă în Germania. Cu toate acestea, Lufthansa este primul ofertant cu care Air Berlin va avea discuții cu privire la vânzarea unor active, înainte altor potențial ofertanți.

"Lufthansa este deja un campion al industriei aviației, iar poziția sa poarte fi în continuare consolidată", a declarat ministrul Economiei, Brigitte Zypries, într-un interviu acordat cotidianului Handelsblatt.

Preluarea unor părți din activele și angajații Air Berlin ar oferi ofertanților acces la sloturile de decolare și aterizare pe care Air Berlin le deține pe aeroporturi precum Duesseldorf și Berlin. Negocierile cu privire la preluarea Air Berlin, care săptămâna trecută s-a declarat în insolvență și este ținută pe linia de plutire de un credit punte oferit de guvernul german, au avut loc zilele trecute și sunt așteptate să continue într-un ritm susținut.

La rândul său, directorul general de la Air Berlin, Thomas Winkelmann, a declarat că speră să finalizeze procesul de vânzare până în septembrie. Într-un interviu acordat publicației Bild am Sonntag, Winkelmann a precizat că Air Berlin a purtat discuții cu peste 10 părți interesate, printre care și câteva companii aeriene, dar că, cel mai probabil, la final activele sale vor fi divizate între doi-trei cumpărători.

"Vrem să încheiem vânzarea cel mai târziu în septembrie. Altfel, încrederea clienților în companie se va prăbuși", a spus Thomas Winkelmann.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614