REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.7° Constanța Mar., 16 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6701
15.7° Constanța Marți, 16 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6701
 

În disputa cu Apele Române, Primăria Eforie riscă să piardă 6 milioane de euro

În disputa cu Apele Române, Primăria Eforie riscă să piardă 6 milioane de euro

Replica API 6 februarie 2013 | 00:00 158

Aleea de promenadă, un proiect blocat

Aleea de promenadă, un proiect blocat

Oraşul Eforie riscă să piardă 6 milioane de euro, bani europeni, şi asta pentru că primăria şi Apele Române nu se înţeleg asupra falezei din nord. În timp ce Apele Române spun că falezele (orice ar însemna asta) aparţin statului, primăria susţine că a reuşit să intabuleze suprafaţa de pământ în cauză şi vrea să o consolideze şi să o modernizeze cu bani europeni. "Trebuia să semnăm de anul trecut pentru finanţarea proiectului, când s-au trezit cei de la Apele Române să ne pună beţe în roate. Dacă am fi siguri că fac ei proiectul, că mişcă măcar un deget şi investesc în modernizarea zonei, le-am dat lor proiectul, numai să îl facă. Dar nu vor face nimic. E la mijloc o reacţie pavloviană a unor angajaţi de la instituţia cu pricina, care când aud cuvântul faleze, spun că sunt ale lor. Este însă vorba despre o alee de promenadă, pe care noi vrem să o lărgim, să întărim malurile să nu se mai surpe, să punem băncuţe, să punem iluminat public, să transformăm zona în un atractivă pentru turişti şi totodată pentru localnici", a spus Ovidiu Brăiloiu, primarul oraşului Eforie.

Faleza din Eforie Nord este degradată, iar primăria a întocmit un proiect de reabilitare a aleei de promenadă, în timp ce Apele Române ar trebui să gestioneze restul problemei - şi anume plajele neamenajate. Conform primarului Brăiloiu, pentru proiectul care vizează aleea de promenadă, mai este nevoie doar de o hotărâre de guvern privind inventarierea domeniului public al oraşului. "Aşteptăm hotărârea din aprilie anul trecut, iar ea nu mai apare. Am făcut o intabulare a aleii, iar cei de la Cadastru au spus că este o intabulare provizorie, iar pentru cea definitivă au cerut o hotărâre de guvern. A fost momentul la care cei de la Apele Române au reacţionat. Sunt nişte funcţionari acolo care spun că aleea e faleză şi este de interes naţional. Nelămurirea este dacă vorbim despre faleză sau nu. Ce înseamnă faleză pentru ei? să ne spună care e suprafaţa, de unde începe, care sunt vecinătăţile, fiindcă ce au transmis ei la ministerul de resort este ceva vag: au transmis că au în administrare faleza, plaja neamenajată de la Eforie Nord. Bun, dar care este suprafaţa de faleză? Nu se arată în actele lor decât suprafaţa de plajă. În fine, problema este că noi pierdem 6 milioane de euro, bani europeni. Proiectul trebuia să îl semnăm anul trecut, să primim aceşti bani, şi am cerut atunci o amânare să reglăm situaţia ivită din cauza celor de la Apele Române. Amânarea este până la sfârşitul lunii februarie", a explicat Ovidiu Brăiloiu. Edilul a catalogat stilul de lucru al celor de la Apele Române (structura centrală) drept "abuz grosoloan". "Parcă se vorbea despre descentralizare, nu?", a mai spus Brăiloiu.

Alexandra ANTON

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
33725484010
5/49
32319203522
joker
22391819369