REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.8° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
11.8° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

În Dobrogea, ENEL inventează consumul şi emite facturi după cum are chef

În Dobrogea, ENEL inventează consumul şi emite facturi după cum are chef

Replica API 27 martie 2014 | 00:00 228

Din efectele monopolului păgubos:

Din efectele monopolului păgubos:

Faptul că ENEL şi-a creat un renume sinonim cu nesimţirea nu mai este un secret pentru nimeni. Cu speranţa "să se rărească penele de curent", facturi care duc la infarct şi o mulţime de alte gafe şi bâlbâieli, ENEL îşi tratează clienţii cu cea mai profundă lipsă de respect. De data aceasta, compania italiană loveşte la Tulcea, unde un client acuză că ENEL i-a "umflat" peste măsură o factură.

Adrian Spânoae susţine că, la începutul anului trecut, a sesizat o defecţiune la contor şi, evident, a alertat reprezentanţii ENEL, care au avut grijă în scurt timp să-i asigure o surpriză de proporţii: o medie zilnică de consum mai mult decât dublă faţă de consumul normal. De atunci şi până astăzi, Spânoae susţine că nu a primit nici o dovadă pentru citirile pe care reprezentanţii ENEL le-au efectuat, fără prezenţa sa, iar contorul nou instalat arată acelaşi consum pe care l-a avut înaintea defecţiunii contorului iniţial. "În ianuarie 2013, mi-a fost emisă o factură estimată pentru decembrie 2012 - ianuarie 2013. Apoi, în martie, am observat că contorul nu mai afişa nimic, era defect. I-am anunţat pe cei de la ENEL, au venit şi l-au schimbat pe 12 martie 2013, a doua zi după sesizarea mea. Tot pe 11 martie, mi-au făcut o factură cu o valoare de peste 10.000 de lei. Au făcut ei înainte nişte citiri, nu m-au anunţat, iar contorul era atunci defect. Am făcut reclamaţii la ei, în care le spuneam că nu e corect să calculeze după indicii aceia şi nu au făcut dovada că au făcut acele citiri! În mod normal, erau necesare şi nişte poze, pe care nu le-au făcut. Astfel, mi-au băgat de la ei vreo 20.000 de KW. Au încălcat procedurile, nu au vrut să mă cheme la comisie, să verificăm contorul în prezenţa mea, au umblat la el, nu l-au trimis la metrologie să-l verifice şi aşa mai departe. Au considerat acele citiri ale lor foarte bune. Zic, bine, vreau dovadă pentru acele citiri de vreo 560 de KW pe zi! Oricât de mult m-aş fi străduit, nu aveam cum să consum atâta pe zi. În mod normal, aveam consum de 12-13 KW pe zi, mediu. Şi înainte de problemă şi acum, cu contor nou. Practic, solicită acum 27.000 de KW! Nu aveam cum să consum atât de mult, pe cât mi-au făcut ei media pe perioada ianuarie 2013, pentru că am limitare şi siguranţa ar fi sărit", a declarat Spânoae, pentru "Replica". Nimic din toate acestea se pare că nu îi interesează pe cei de la ENEL, care refuză, potrivit lui Spânoae, orice lămurire, fie soluţionarea reclamaţiilor depuse, fie medierea.

În această situaţie, Spânoae este decis să acţioneze în instanţă compania ENEL, unde speră să îşi obţină dreptatea: "Am făcut o groază de reclamaţii, mi-au dat răspunsuri în "doi peri", cu peste 500 de KW pe zi, au făcut ei aşa un istoric din care reiese un consum mediu de 36 de KW, pe zi, adică au inclus şi ce au "umflat" ei! Zic, băi nene, dacă 36 de KW este aproximativ asemănător cu 13 de KW, las-o încolo de treabă! De nici o culoare nu ieşeau. Merg în instanţă, am făcut reclamaţie la ANRE, i-am chemat la mediere şi nu au venit, au refuzat medierea. O să merg în instanţă, nu am ce să fac, nu plătesc atâţia bani aiurea. Nu vor să stea la discuţii sub nici o formă, nu respectă nici ANRE, pentru că se încalcă ordinul 18 pe 2005 al ANRE. Am avut contor defect, mie mi l-au demontat cu lipsă afişaj, cum se calculează consumul în acest caz? Se ia ultimul index acceptat, de la ultima factură recunoscută şi ei nu vor să accepte aşa ceva. Nu se iau după lege şi au alt index confirmat, pe care facturează şi cu asta basta!", a concluzionat Spânoae, pentru "Replica".

Marius Florian VASILE

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614