REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.8° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
10.8° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

În DOSARUL DROGURILOR ADUSE din CHINA, un ÎNTREG CLAN a ajuns după GRATII

În DOSARUL DROGURILOR ADUSE din CHINA, un ÎNTREG CLAN a ajuns după GRATII

Replica API 16 octombrie 2020 | 01:01 5927

Mai multe persoane au fost trimise în judecată pentru constituirea unui grup infracţional organizat, dosarul fiind înregistrat la Tribunalul Constanța anul acesta, în aprilie. În timp ce procesul de judecată este pe rol, inculpații încearcă să scape de arestul preventiv, depunând cereri și contestații. Pe 14 octombrie, o singură persoană a reușit să obțină arestul la domiciliu.

Magistrații Tribunalului Constanța, le-au menținut măsurile preventive inculpaților din dosarul de trafic de droguri, o singură persoană fiind plasată în arest la domiciliu, fiind vorba despre inculpata Badaghiul Tair, zisă Bada. Decizia nu este definitivă și deja a fost contestată.

Percheziții cu repetiție

Amintim că polițiștii din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Constanța, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. - S.T. Constanța, au efectuat, la data de 6 martie a.c., 36 de percheziții domiciliare, dintre care 35 în municipiul Constanța, într-un dosar penal de trafic de droguri de risc. În urma acțiunilor, au fost ridicate 150 de grame de cannabis, peste 100 de comprimate de medicamente cu regim special, 9 ghivece cu plante de cannabis și 8.904 de țigarete. De asemenea, au mai fost indisponibilizate și 3 laptopuri, 71 de telefoane mobile, 5 cartele SIM, 2 cântare electronice de mare precizie, 9 grindere și 13.370 de lei și 850 de euro.

Droguri aduse din China

Din cercetări a reieșit faptul că membrii grupării ar fi procurat substanțele interzise din China, utilizând aplicații criptate, iar coletele sosite ar fi ajuns pe alte nume decât ale persoanelor în cauză. Persoanele care ar fi cumpărat substanțele interzise ar fi provenit din rândul tinerilor. În cursul zilei de marţi, 10 martie, față de 14 persoane a fost dispusă măsura reținerii iar miercuri, 11 martie, acestea și încă o persoană cu care ar fi colaborat în activitatea infracțională, au fost prezentate instanței cu propunere de arestare preventivă. Acțiunea a beneficiat de sprijinul Direcției Operațiuni Speciale și al Serviciului pentru Intervenții și Acțiuni Speciale din Poliția Română. La activități au participat și polițiști din Constanța, Serviciul de Combatere a Criminalității Organizate Porturi Maritime și jandarmi. Potrivit informațiilor noastre, evaluările brigăzii s-au dovedit a fi corecte întrucât a constatat reconfigurarea grupărilor de criminalitate organizată cu ramificații la nivelul traficului stradal cu droguri de risc sau cu noi substanțe susceptibile de a avea efecte psihoactive.

Toți membrii familiei implicați în trafic de droguri

Aceste grupări prezintă caracteristici deosebite întrucât întregi familii se ocupă în întregime cu operațiunile ilicite avute în atenție, constatându-se tot mai frecvent contrareacții din partea acestora, întrucât majoritatea membrilor au fost condamnați în alte cauze penale fie pentru trafic de droguri, fie pentru infracțiuni grave cum ar fi tâlhăriile sau furturile calificate, și, ca atare, cunosc parte din metodele și mijloacele folosite de forțele polițienești. În acest sens, pentru a conspira acțiunile ilicite, comenzile de substanțe interzise se făceau în China utilizând aplicații criptate iar coletele soseau pe alte nume decât cele ale membrilor grupării. Clienții proveneau din rândul tinerilor și, uneori, din rândul adolescenților. Activitatea de documentare s-a derulat pe parcursul a 9 luni, întreaga activitate fiind coordonată de către DIICOT-ST Constanța. 10 persoane au fost arestate, 5 puse sub control judiciar. Este vorba despre Tair Albert, Demir Ghiuler, Tair Badaghiul, Tair Samet, Demir Viz, Făgădaru Mihai, Călin Andrei Ionut, Memis Onur, Amet Anis, Salim Sedan, Demir Merac, Munteanu Ionut Paul, Şaban Sercin, Voduţ Ion și Dragomir Dănuț.

Citește și: Un CLAN din Constanța, cu DEPOZIT de ETNOBOTANICE în municipiu, și-a continuat ACTIVITATEA!

Liliana IONIȚĂ

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Ii scapa doamna adriana ispas. Ea iubeste infractori
0
0
Se vand droguri la greu toata noaptea chiar in spate la sediul DNA
0
0
Bidi si vira,2 sifoane.o dau pe baieti ca sa nu ii arda alti in puscarie. un glont in cap merita mizeriile astea in frunte cu manuta si catelu ala de kalu
2
0
Ai auzit de spovedania lui Rizea? Scrie.
2
0
Ce plm d captura la 31 de perchezitii...da vash l muie
2
1
Cei mai mari sunt pe atelierelor Ali onasis ipek zis blonda si pe avram iancu
9
2
Bidi,Vira,erau ieri la sediul bcco pentru a da informatii
7
2
Ce sa mai zici 9 luni pentru 150 de grame niste pastile si o suma modica de bani.... penibil... 9luni... ganditi-va in alea 9 luni probabil mai mult 15luni cate resurse s-au consumat , pentru captura asta penibila...
13
2

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367