REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.4° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
13.4° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

În dosarul FinCoGeRo, băiatul lui Haşotti ameninţă cu plângeri penale

În dosarul FinCoGeRo, băiatul lui Haşotti ameninţă cu plângeri penale

Replica API 10 iunie 2011 | 00:00 760

Termen intermediar la Camera de Consiliu

Termen intermediar la Camera de Consiliu

La Judecătoria Constanţa a avut loc, în Camera de Consiliu, un termen intermediar, în dosarul privind contestaţia la executare, iniţiată de Primăria Constanţa, în proces cu italienii de la FinCoGeRo. Spa. Potrivit avocatului Tudor Haşotti (fiul lui Ionel Haşotti - avocat al aceleiaşi părţi în dosarul de faţă), au fost depuse unele obiecţiuni privind raportul de expertiză, care stă la baza executării silite a Primăriei.

"A fost un termen intermediar, în care reprezentanţii primăriei au depus o parte din obiecţiuni, urmând ca până pe 24 iunie să fie depuse şi restul obiecţiunilor, iar următorul termen pe fond se va desfăşura pe 30 iunie", ne-a declarat avocatul. De precizat că în dosar a fost depusă o cerere de intervenţie în interesul municipiului Constanţa, iar printre motivele invocate în cerere se specifică faptul că executarea silită, cu care ameninţă reprezentanţii FinCoGeRo.Spa, nu numai că s-a prescris, dar s-a şi perimat, întrucât termenul de prescripţie trebuie calculat nu de la data rămânerii irevocabile a hotărârii, ci de la data pronunţării hotărârii primeri instanţe. Referitor la acest aspect, avocatul Haşotti Jr. susţine că numai o obligaţie se poate prescrie, nicidecum un drept. "Nu este adevărat. Nu putea să se prescrie, dacă hotărârea nu era definitivă. FinCoGeRo. nu avea obligaţia să facă lucrările de infrastructură, ci Primăria Constanţa, potrivit hotărârii judecătoreşti. Practic, hotărârea judecătorească obligă primăria să execute lucrările de infrastructură, iar dacă primăria refuză, atunci FinCoGeRo. are dreptul de a face lucrările respective, urmând a-şi recupera banii ulterior. Chiar dacă, prin absurd, s-ar admite contestaţia la executare, tot îi dăm în judecată şi îi punem să ne plătească şi banii, şi cheltuielile judiciare, şi taxa de timbru la valoare, pentru suma de 15 milioane de euro. Oricum o să deschidem acţiune pentru daune şi o să se lase cu plângeri penale. Prefectul Claudiu Palaz zice că el nu ştie, face pe "niznaiul", dar el este cel care a semnat şi redactat contractul. El se dă când de o parte, când de cealaltă parte", a mai precizat Tudor Haşotti. Referitor la situaţia în sine a zonei în care firma italiană a construit un cartier de locuinţe la standard internaţional, Haşotti susţine că s-au băgat beţe în roate demarării acestor lucrări, dar care afectează cetăţenilor. "Ce s-ar fi întâmplat dacă nu ne judecam cu ei timp de 10 ani? S-ar fi construit un cartier superb, pe malul mării, de care s-ar fi bucurat nu numai cei care locuiesc acolo, dar şi restul constănţenilor. S-ar fi făcut încă din 2000, şi nici nu s-ar fi cheltuit atâţia bani din bugetul local. Asta este problema cea mare. Până la urmă, şi Ceauşescu a vrut să facă o şosea de coastă, cât era el de tâmpit", a mai menţionat avocatul reprezentant al FinCoGeRo.

Daniel ALBU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
astia si-au pus 2 de t la nume sa se deosebeasca de rude. oameni grei, ce mai! sictir branzarilor!
0
0
adica ceausescu era tampit si tu hasotti nu esti? dute ba la tekirghiol la nebuni alaturi de unkiutu, ala cel putin na facut rau la nimeni dar tactu e negru in ceru gurii de cat rau a facut la lume! avocatul papornitar, asa i se zicea pe vremea lu ceausescu!
3
0

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218