REPLICA ONLINE CONSTANTA

17° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
17° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

În două săptămâni vor fi gata lucrările de la sensul giratoriu de pe DN3

În două săptămâni vor fi gata lucrările de la sensul giratoriu de pe DN3

Replica API 10 iunie 2015 | 23:14 145

Accidente pe bandă rulantă din pricina celor care întors peste marcajul dublu continuu

Accidente pe bandă rulantă din pricina celor care întors peste marcajul dublu continuu

Zona reprezentanţei Renault, situată pe DN3, între Constanţa şi Valu lui Traian, este una destul de periculoasă pentru participanţii la trafic, mai multe accidente rutiere petrecându-se aici din pricina şoferilor care taie marcajele duble continue. Pe acest subiect s-a tot discutat, constănţenii cerând, în nenumărate rânduri, construirea unui sens giratoriu. Iată că lucrurile au început să mişte şi, potrivit reprezentanţilor DRDP Constanţa, în maxim două săptămâni vor fi finalizate lucrările.

În urma evenimentelor rutiere petrecute pe DN3, la ieşire din Constanţa, au avut loc mai multe discuţii cu privire la amplasarea unui sens giratoriu. La finele anului 2014 a fost semnată autorizaţia de construcţie, iar acum au început lucrările. Deja a fost lărgit drumul, urmând să fie amplasat inelul central al sensului giratoriu, apoi se va rezolva partea cu iluminatul. „Urmează amenajarea inelului central şi apoi partea cu iluminatul. Preconizăm că, în maxim două săptămâni, totul va fi gata. Problema este stâlpul central, care trebuie racordat. Depinde de partea electrică. Vrem să fie un sens giratoriu de referinţă”, a declarat, pentru „Replica”, Marin Dima, directorul Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri (DRDP) Constanţa. Potrivit acestuia, traficul în zonă nu va fi îngreunat pe parcursul efectuării lucrărilor întrucât drumul deja a fost lărgit. De asemenea, amintim şi faptul că acest sens giratoriu a tot fost cerut de către constănţeni de-a lungul timpului, întrucât au avut loc multe accidente rutiere din pricina celor care întorceau pe marcajul dublu continuu pentru a intra la reprezantanţa Renault. Articol complet: www.replicaonline.ro.

Spre exemplu, pe 27 aprilie anul curent, un bărbat de 69 de ani a condus un autoturism pe DN3, dinspre Constanţa către Valu lui Traian, şi ajungând la km 255+653m a oprit in banda nr. 2 pentru a efectua viraj stânga, moment în care un alt autoturism, condus în aceeasi direcţie de mers, pe aceeaşi bandă, a intrat în coliziune faţă - spate cu acesta. După impact, primul autoturism a fost proiectat pe sensul opus de mers şi a intrat în coliziune cu un al treilea autoturism care circula dinspre Valu către Constanţa, pe banda nr.1. În urma accidentului a rezultat vătămarea corporală uşoară a şoferului din primul autoturism şi a pasagerei dreapta faţă din acelaşi autoturism. Şi cam acesta este “scenariul” accidentelor petrecute în zonă, fapt confirmat şi de evenimentul rutier din 2 aprilie anul curent când, în aceeaşi zonă, un autoturism a oprit pentru a efectua viraj la stânga, peste marcajul dublu continuu, către reprezentanţă, fiind acroşat din spate de o altă maşină. Ulterior, un alt autoturism, pentru a evita coliziunea cu cele două, a pătruns pe contrasens, unde s-a izbit de un alt autovehicul. La acea dată, o persoană a ajuns la spital. “Ştiţi că acolo, în zonă, de-a lungul anilor, au fost evenimente rutiere. Sensul giratoriu va avea şi acest rol, de a le preveni”, a mai spus Marin Dima.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218