REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.8° Constanța Lun., 2 Oct. 2023
Anul XX Nr. 6504
16.8° Constanța Luni, 2 Octombrie 2023 Anul XX Nr. 6504

În faţa acuzaţiilor că se fac mânării la cazarea studenţilor, Rugină reacţionează: „Fumigene poate să dea oricine. Nu s-a întâmplat nimic”

În faţa acuzaţiilor că se fac mânării la cazarea studenţilor, Rugină reacţionează: „Fumigene poate să dea oricine. Nu s-a întâmplat nimic”

Replica API 30 septembrie 2014 | 00:55 298

Se pune batista pe ţambal?

Se pune batista pe ţambal?

Prof. Dr. Univ. Sorin Rugină

Reprezentanţii organizaţiilor studenţeşti din Universitatea „Ovidius” Constanţa au avut o zi de pomină, sâmbătă, dominată de un scandal de proporţii cu prorectorul instituţiei, pe care îl acuză de organizarea netransparentă a procesului de cazare în cămine.

Întâlnirea a fost organizată de Federaţia Organizaţiilor Studenţeşti din Universitatea „Ovidius” din Constanţa (F.O.S. – U.O.C.), iar la dialog au fost invitaţi colegii de la Liga Studenţilor din Universitatea Maritimă Constanţa, membri ai Alianţei Naţionale a Organizaţiilor Studenţeşti din România (A.N.O.S.R.). „Toate bune şi frumoase, până la descoaserea situaţiei repartiţiilor în cămine, unde tinerii şi părinţii prezenţi au constatat nereguli grave, printre care amintim: cazarea anumitor studenţi s-a efectuat după media din anul universitar 2012 – 2013 şi nu a anului 2013-2014, aşa cum ar fi trebuit să fie normal; în sistemul informatic apar studenţi care deşi sunt din alte localităţi, la mai mult de 40 de km, sunt menţionaţi ca fiind constănţeni şi ca urmare nu pot primi drept de cazare; au fost cazaţi studenţi care ar trebui să fie pe listele de aşteptare, ceea ce contravine regulamentului; nu există o procedură prin care studenţii pot face schimb de locuri între cămine, ducând astfel la nemulţumiri ale acestora, precum şi la vânzarea acestor locuri; pe listele de cazare au fost afişaţi studenţi de la forma de şcolarizare buget, înregistraţi ca fiind la forma de şcolarizare cu taxă”, se arată într-un comunicat al F.O.S. – U.O.C., organizaţie care îl arată cu degetul pe responsabilul de aceste nereguli, prorectorul Eduard Circo şi care „nu a dorit şi nu doreşte o întâlnire cu reprezentaţii organizaţiilor studenţeşti pentru rezolvarea problemelor survenite”, susţin studenţii. „La C2, la Ovidius, e un mare scandal aici. S-au făcut mânării la cazări. Prorectorul care se ocupă, Eduard Circo, e responsabil. Studenţii cu medii mari n-au primit cămin, cei cu medii mici au primit. Cei de la taxă au primit, cei de la buget n-au primit cămin. Sunt o grămadă de studenţi nemulţumiţi, cu părinţi, “cu căţel, cu purcel”, că n-au primit cămin”, a declarat unul dintre tinerii prezenţi, sâmbătă, la scandalul de la Ovidius, pentru „Replica”.

Reacţia conducerii universităţii

În replică la acuzaţiile reprezentanţiloor studenţilor, rectorul Universităţii „Ovidius”, prof. dr. univ., Sorin Rugină, susţine că tocmai anul acesta cazarea se desfăşoară „în condiţii mult mai bune faţă de anii precedenţi”. „Nu s-a întâmplat nimic acolo. Lucrurile merg normal. Din punctul meu de vedere, am participat sâmbătă, am trecut pe acolo, lucrurile se desfăşurau normal, civilizat, după aceea au apărut incidente. Sunt nişte incidente interne. Nu am certitudinea lucrurilor întâmplate, am deja nişte documente în analiză, la mapă. Voi avea un răspuns concret după ancheta internă pe care o declanşăm vis-a-vis de tot ceea ce a apărut. (...) Din punctul meu de vedere, cazarea se desfăşoară în condiţii mult mai bune ca în anii precedenţi şi urmează să ne lămurim. Restul, mai vedem după ce ne lămurim, că aşa fumigene poate să dea oricine”, a precizat Rugină, pentru „Replica”. Studenţii de la „Ovidius” sunt hotărâţi să meargă mai departe cu solicitările şi promit că vor merge cu problema la Ministerul Educaţiei. „Acţiunile viitoare ale organizaţiilor studenţeşti din U.O.C. vor fi discutate în următoarea Adunare Generală a A.N.O.S.R – ului, unde se va stabili, în caz de nesoluţionare a acestor doleanţe, calendarul mişcărilor de protest, precum şi informarea M.E.N. cu privire la aceste nereguli”, se mai arată în comunicatul F.O.S. – U.O.C. De precizat că la „Ovidius” cazările vor continua şi în următoarele zile, iar cel mai ieftin loc în cămin este 165 de lei, pentru studenţii de la fără taxă, iar cel mai scump - 280 de lei, la cu taxă. Universitatea Ovidius dispune de 1.300 de locuri de cazare, în patru cămine.

Marius Florian VASILE

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
41162937266
5/49
156923936
joker
9153820265