REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.5° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
11.5° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

În locul petrecerilor, primarii se pregătesc să împartă saci cu cartofi

În locul petrecerilor, primarii se pregătesc să împartă saci cu cartofi

Replica API 15 noiembrie 2011 | 00:00 97

Sărbători de iarnă fără vedete, că e criză

Sărbători de iarnă fără vedete, că e criză

Postul Crăciunului şi frigul de afară sunt doar câteva din semnele care prevestesc apropierea sărbătorilor de iarnă. Ca în fiecare an, edilii judeţului Constanţa pregătesc fel şi fel de surprize locuitorilor, numai că anul acesta criza şi-a cam pus amprenta, iar sărbătorile de iarnă se anunţă a fi ceva mai sărăcăcioase. Dacă în anii trecuţi se organizau concerte, mici serbări, la care luau parte vedete autohtone, anul acesta primarii din judeţ spun că... au ajuns la fundul sacului!

Mai mulţi primari constănţeni ne-au declarat că preferă să facă diverse pachete cu alimente şi dulciuri pentru a le împărţi celor nevoiaşi decât să organizeze concerte, să invite vedete. "În perioada 1-6 decembrie vom monta iluminatul ornamental şi ne vom pregăti pentru a serba ziua României. În fiecare an, în această zi am trimis pachete veteranilor de război. Pe de altă parte dorim să definitivăm acordarea a câte un sac de cartofi la 2.500 de persoane (acţiune derulată în avans şi la Năvodari -n.r.), pensionari cu pensii de până în 800 lei şomeri, persoane cu handicap de gradul I şi II, sau familii fără nici un venit. Concerte nu vom avea, am avut la zilele oraşului invitaţi de seamă precum Andra şi Costi Ioniţă. Acum nu ne mai permitem. Să vedem ce putem aloca pentru copii, nişte pachete cu dulciuri, fructe", a declarat, pentru "Replica" de Constanţa, Tudor Nădrag, primarul oraşului Hârşova. Se pare că, totuşi, la Eforie se va ţine o mică serbare de Moş Crăciun, dar fără vedete invitate, cel puţin aşa se ştie pe moment. Atât Eforie Nord cât şi Sud vor fi împodobite cu luminiţe ornamentale, conform declaraţiilor primarului Ion Ovidiu Brăiloiu. În Năvodari nu s-a luat în calcul această problemă, a concertelor, însă primarul este de părere că mai bine ar fi să dăruiască câte ceva locuitorilor decât să dea banii pe spectacole. "Încă nu am discutat această problemă, nu ştiu ce să vă spun. Este o perioadă de criză şi cred că ar fi mai bine să facem altceva cu banii aceia. Pentru copiii din şcoli am un buget alocat de 1 miliard de lei vechi, iar pentru bătrâni - în jur de 3-4 miliarde", a declarat Nicolae Matei, primarul oraşului Năvodari. Dacă mai toate localităţile Constanţei se pregătesc oarecum pentru sărbători, fiecare după posibilităţi şi buget, se pare că în Lumina lucrurile stau un pic diferit. "Nu am nici un leu. Voi trece să urez un "La Mulţi Ani" pe la fiecare şi cam atât. Nu ştiu dacă vom pune măcar luminiţe. Sunt cam strâmtorat cu uşa", a declarat primarul din Lumina, Dumitru Chiru.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614