REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.3° Constanța Mar., 23 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6708
12.3° Constanța Marți, 23 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6708
 

În magazinul Decathlon nu eşti singur nici în cabina de probă! „Spionii” te monitorizează din tavan

În magazinul Decathlon nu eşti singur nici în cabina de probă! „Spionii” te monitorizează din tavan

Replica API 17 octombrie 2016 | 00:00 2567

Atenţie, constănţeni!

Atenţie, constănţeni!

Magazinul Decathlon din Constanţa, situat pe bulevardul Tomis, a atras în week-end o sumedenie de constănţeni interesaţi de articole sportive, având în vedere că au fost anunţate şi anumite reduceri de sezon. Toate bune şi frumoase, cu menţiunea că dreptul la intimitate este garantat prin articolul 26 din Constituţia României. Ce legătură are dreptul la intimitate cu Decathlon? Ei bine, veţi fi stupefiaţi să aflaţi că în magazin, mai exact în cabinele de probă, nu sunteţi „singuri”!

Există „ochi” în tavane care iscodesc tot magazinul, în raza de acţiune a acestor „spioni” intrând şi cabinele de probe care nu beneficiază de tavane! Un client care s-a aflat duminică în Decathlon ne-a atras atenţia asupra acestui aspect scandalos, furnizând şi imagini în acest sens: „Dacă cei de la magazin mă contrazic, le voi solicita să pună la dispoziţie imaginile! Este incredibil! Sper să îşi modifice urgent camerele de supraveghere, căci ele sunt poziţionate în aşa fel încât surprind inclusiv imagini din cabinele de probe. La cabinele unde m-am aflat, din totalul lor, una singură avea plafon. Restul – nu”, a explicat constănţeanul.

Acesta a mai relatat că îşi aştepta prietena care proba un produs: „Aşteptam şi, neavând ce face, am ridicat la un moment dat privirea în sus. Nu mi-a venit să cred. Este inadmisibil”, a conchis constănţeanu. De precizat că, potrivit ANPC, responsabilitatea în astfel de situaţii aparţine patronilor de magazine. „Respectivele camere de supraveghere ar trebui să aibă în vedere numai siguranţa şi securitatea magazinului şi nu intimitatea”, susţin reprezentanţii ANPC.

Rocsana CRISTEA

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218