REPLICA ONLINE CONSTANTA

17° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
17° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

În Mamaia Sat, se LUCREAZĂ la un bloc, printre TURIŞTI!

În Mamaia Sat, se LUCREAZĂ la un bloc, printre TURIŞTI!

Replica API 11 iulie 2020 | 07:48 3599

Locuitorii și turiștii din Mamaia Sat, de pe strada M5, nu mai au liniște. Avem pretenții de la cei care vin pe litoral, în schimb, le oferim praf și mult zgomot. Pentru că, încă se construiește de zor în Mamaia. Vorbim despre lucrări mari, de amploare, cum ar fi ridicarea unor hoteluri, blocuri sau pensiuni, lucrări începând de la fundație până la acoperiș. Nu ar fi nimic în neregulă, dacă legea nu ar interzice aceste desfășurarea acestui tip de lucrări, pe perioada sezonului estival. Un caz concret se regăsește în Mamaia Sat, de pe strada M15, acolo unde se lucrează la ridicarea unei construcții mari, cu 4 etaje.

"Avem cazați turiști, este mult zgomot, praf"

Cei care locuiesc sau sunt cazați în zonă și-au manifestat revolta. Spun că nu este în regulă să se construiască în sezon estival. ”Terenul a fost cumpărat acum câteva luni. S-au apucat de excavat. Avem cazați turiști, este mult zgomot, praf,”, ne-a declarat un locuitor din zonă.

Investitorul este societatea Boardwalk Residence SRL, din Constanța, înfiinţată în anul 2017. Este controlată de Bimmer Workshop SRL. Administratorii societăţii care se ocupă de dezvoltare (promovare) imobiliară sunt Burghiu Sorin şi Mărculescu Alexandru. În anul fiscal 2019, firma figura cu un singur angajat.

Ce prevede legea!

Legea 597/2001 privind unele măsuri de protecție și autorizare a construcțiilor în zona de coastă a Mării Negre, acesta fiind programul legislativ ce avea ca scop asigurarea protecției litoralului de lucrările abuzive. Ea a fost completată, în timp, de OUG 38/2011, care permite aplicarea prevederilor OUG 41/2010 privind unele măsuri pentru întărirea disciplinei în construcții.

Modificarea principală adusă prin OUG 38/2011 se referă, printre altele, la interdicția de a se efectua, în stațiunile de pe litoral, în perioada 15 mai- 15 septembrie a fiecărui an, lucrări de pregătire, reparație, curățare a clădirilor, reparație a străzilor și trotuarelor. Excepție fac lucrările de remediere a unor avarii. Potrivit actului normativ, cei care nu respectă regulile respective, săvârșesc o contravenție și sunt pasibili de amenzi cuprinse între 10.000 și 50.000 lei.

Mirela PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Pai normal ca lucreaza...ce ai vrea sa faca, sa stea ca e vara?si aia care se plang ca au turisti cazati, ei cand au construit, numai iarna?hai ca e gargara ieftina...astia au facut bani din masini de s-au saturat si acum fac si blocuri ca e mai incitantsa faci 20 de mii la un apartament decat 2 mii la o masina.asta de la bimmer, mai e ala langa onyo la iesire spre carefour care la fel face si blocuri mai e si ala chel purice sau cum ii zice care face si blocuri si destui. nu stau astia dupa turisti
0
1
Arhitectul sef,primarul si consiliul local.....ar trebui purtati pe strazile din Mamaia Sat,cu afise Rusine legate de gat.
7
0
Haos si prostitirie, pe bani, spagi. Nu ii mai satura pamantul. Oameni mici
3
0
Se lucreaza la muuulte blocuri.
6
0
... MAMAIA NORD- NAVODARI se lucreaza la greu disperand turistii ! Dar POLITIA LOCALA NAVODARI - DISCIPLINA IN CONSTRUCTII se face ca nu vede ! Pai cum sa vada cand pacaliciul ala care este seful Politiei Locale Navodari este unul cu curs de paznici si care are firma de constructii ! Pacat ca Chelaru nu se implica ! Ar fi fost un primar bun ... pt. un nou mandat , dar ....
17
0
Atata timp cat isi iau spaga,autoritatile nu sunt interesate cum se construieste sau dak se respecta vreo distanta sau regim de inaltime!Blocuri intre case k la noi, nu exista nicaieri!
17
0
Ce constructii hidoase.Nu m-as duce in serparia aia nici daca m-ar caza gratis.Cine dracu se cazeaza acolo? Fiecare construieste cum il taie capul.Prostavanii din primarie care le dau avize au vazut cacaturile astea construite.Astea sunt vile sau hoteluri? Ba voi sunteti normali?
18
0

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218