REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.3° Constanța Joi, 18 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6703
11.3° Constanța Joi, 18 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6703
 

În Mamaia se va lucra şi de 1 Mai. Ministrul Turismului: Aş veni aici ca turist, chiar dacă e şantier

În Mamaia se va lucra şi de 1 Mai. Ministrul Turismului: Aş veni aici ca turist, chiar dacă e şantier

Replica API 30 aprilie 2014 | 00:00 250

După incidentul din Vama Veche, Jianu a poposit într-o staţiune unde a petrecut Revelionul

După incidentul din Vama Veche, Jianu a poposit într-o staţiune unde a petrecut Revelionul

Ministrul Turismului, Florin Jianu, şi-a continuat inspecţia pe litoral. Luni, ministrul a fost întâmpinat în Vama Veche de un tânăr care i-a arătat penisul, în timp ce marţi Florin Jianu a scăpat de emoţiile potenţialilor turişti "rătăciţi" pe plaje înainte de vreme: a vizitat staţiunea Mamaia, acolo unde se lucrează în draci.

Deşi Mamaia nu este încă pregătită să-şi întâmpine turiştii care vor alege să-şi petreacă minivacanţa de 1 mai pe litoral, ministrul pentru IMM-uri şi Turism, Florin Jianu, susţine că staţiunea arată bine, felicitând, totodată, pe reprezentanţii municipalităţii pentru investiţiile făcute. Aceeaşi părere, cu mici obiecţiuni, o are şi despre celelalte staţiuni pe care le-a vizitat, luni. "Staţiunile sunt în lucru. Am văzut investiţii foarte bune şi importante, remarcabile, de altfel, pentru că sunt investiţii private. Am văzut şi zone care sunt mai puţin dezvoltate, plaje mai puţin curate, clădiri în care nu s-a investit. Trebuie să le aducem şi pe acestea la nivelul celor dezvoltate", a spus Jianu. Cât despre staţiunea Mamaia, turiştii nu au motive de îngrijorare: litoralul este... la înălţime. "Mamaia arată bine. Pe plajă se lucrează, este normal, nu trebuie să ne ferim de lucrul acesta. Toate lucrurile vor fi în ordine, nu va fi nimic în neregulă, litoralul este la înălţime în această perioadă şi îi aşteaptă pe turişti. Aici, există proiecte europene, felicit autărităţile că au avut curajul să le acceseze, să facă aceste investiţii", a afirmat Florin Jianu. Întrebat dacă el şi-ar petrece două săptămâni vara, pe litoral, în mijllocul unui şantier, ministrul a răspuns afirmativ. "Eu aş petrece două săptămâni nu numai vara, ci şi iarna. De trei ani, eu fac Revelionul pe litoral. Încurajez oamenii să vină şi în extra-sezon pe litoral. Eu sunt exemplul viu că am petrecut Revelionul aici, într-o atmosferă foarte bună, cu servicii bune, la preţuri foarte bune", susţine Jianu. Ministrul a mai declarat, cu ocazia vizitei sale în staţiunea Mamaia, că litoralul românesc va beneficia de un ajutor de stat pentru susţinerea şi promovarea turismului. "Trebuie să venim cu soluţii care să ajute investiţiile, cu acele ajutoare de stat care să faciliteze investiţia, atragerea de turişti, cu vouchere de vacanţe, cu locuri de muncă subvenţionate. În urma discuţiei pe care am avut cu reprezentanţii din Industrie, aceştia au subliniat ca mulţi oameni trebuie să beneficieze de cursuri pentru a putea scrie proiecte europene, pentru că sunt mulţi care nu cunosc modalitatea de atragere a proiectelor europene", a relatat Florin Jianu. El a fost însoţit în timpul vizitei de marţi în Mamaia de viceprimarul municipiului Constanţa, Decebal Făgădău. Acesta din urmă a spus că lucrările în staţiune vor continua şi în timpul minivacanţei de 1 Mai. Mai mult, a anunţat el, municipalitatea doreşte să obţină o modificare a legii potrivit căreia, în timpul sezonului estival, între 15 mai şi 15 septembrie nu sunt permise lucrări de construcţie, astfel încât lucrările începute să fie finalizate în timp util. "Neajunsuri nu sunt, avem suport, sper ca şi domnul ministru să ne susţină în promovarea ordonanţei de urgenţă care să ne dea o derogare pentru a putea finaliza proiectele europene", a comunicat Făgădău.

Mirela Sorina PASCAL

Vezi şi:

LINK

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
33725484010
5/49
32319203522
joker
22391819369