REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.9° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
11.9° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

În Năvodari se construiesc blocuri ANL: primele apartamente vor fi gata anul acesta

În Năvodari se construiesc blocuri ANL: primele apartamente vor fi gata anul acesta

Replica API 4 aprilie 2012 | 00:00 130

Matei sprijină tinerii

Matei sprijină tinerii

Tinerii năvodăreni au reale motive de bucurie întrucât noi locuinţe sunt pe punctul de a fi ridicate, pentru a le veni în sprijin. Vorbim de o investiţie de 15 milioane de lei, bani alocaţi de la Agenţia Naţională pentru Locuinţe (ANL) exclusiv pentru construirea de blocuri la Năvodari. Insuficienţa fondului locativ a reprezentat şi reprezintă o problemă pentru năvodăreni, drept pentru care aceasta constituie o prioritate şi pentru administraţia publică locală, locuinţele pentru tineri până în 35 de ani, destinate închirierii, fiind soluţia salvatoare. Primarul Nicolae Matei dă asigurări că lucrările ce au fost demarate în 2010, pentru primul bloc de apartamente ANL, vor fi terminate până la finele anului 2012. Proiectul prevede construirea unui număr aproximativ de 100 de apartamente. "Avem două locaţii, printre care şi strada Pescăruşului, în zona de Sud a Năvodariului. Blocurile vor avea câte 7 etaje. Construcţia unuia dintre ele se află la faza structurii de rezistenţă. Chiar dacă ar fi trebuit să fie gata de mult timp, nu a fost să fie, întrucât Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului nu a mai alocat fondurile necesare, nu au mai avut. Sperăm ca până la sfârşitul anului să fie gata măcar un bloc", a declarat, pentru "Replica", Nicolae Matei, primarul oraşului Năvodari. Conform edilului, tinerii s-au îngrămădit pentru a prinde locuinţele proiectate de SC Vargut Proiect SRL şi construite de SC Concivic din judeţul Ialomiţa, până în momentul de faţă fiind depuse circa 500 de dosare.

Năvodariul vrea să ia faţa staţiunii Mamaia

Deşi au fost ani de criză, administraţia locală a reuşit să amenajeze sute de locuri de parcări auto, iluminatul arhitectural a fost extins şi în cazul altor obiective din oraş, au fost amenjate parcuri, au fost asfaltate numeroase străzi şi se intenţionează construirea şoselei cu patru benzi, care va face legătura dintre staţiunea Mamaia şi Năvodari, cât şi un spital. Menţionăm că primarul Nicolae Matei îşi doreşte ca Năvodariul să devină o concurenţă reală pentru staţiunea Mamaia.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614