REPLICA ONLINE CONSTANTA

8.1° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
8.1° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

In PDL Constanta e din nou "distractie": se fac alegeri paralele

In PDL Constanta e din nou "distractie": se fac alegeri paralele

Replica API 13 decembrie 2010 | 00:00 188

Banias si Corbu isi disputa Colegiul 3

Banias si Corbu isi disputa Colegiul 3

Se apropie sărbătorile. Până şi la Mangalia, oficial, e aproximativ linişte. Nu alegerilor la PDL Constanţa. După scandalul alagerilor organizate în vară de deputata Maria Stavrositu (şi anulate de la centru pe motiv că nu au fost statutare), a sosit vremea ca stabilirea birourilor de Colegii să stârnească pasiuni, dispute, debandadă, alegeri paralele. Colegiul 3, pe care Gheorghiţă Corbu şi-l "revendică", în calitate de responsabil, nu este al acestuia şi... nu răspunde de el! - aşa declară preşedintele interimar al PDL Constanţa, senatorul Mircea Banias. Tot Banias mai afirmă că, odată ce Gheorghiţă Corbu şi-a dat demisia din structura de conducere judeţeană a PDL Constanţa (Biroul Permanent Judeţean), "el nu mai este, conform statutului, nici responsabil de colegiu". Doar că cele spuse de Banias au fost încălcate duminică de Gheorghiţă Corbu, care a organizat alegeri pe Colegiul 3, în Băneasa, iar între cei care au răspuns prezent s-a numărat şi deputata Maria Stavrositu. Însă, cu o zi înainte, adică sâmbătă, 11 decembrie 2010, senatorul Mircea Banias a organizat alegeri, tot pentru Colegiul 3 - la Cernavodă de data asta, pentru desemnarea structurii de conducere.

Colegiul 3 se poate numi, aşadar, "norocos". Are două conduceri - nu se ştie care dintre ele a fost desemnată statutar, rămâne de urmărit "cazul" - mai rămâne doar să ajungem cu bine în 2012 şi să îi vedem pe democrat-liberali fluturând steagul victoriei. Asta dacă nu cumva conducătorii (şi dintr-o tabără, şi dintr-ala) nu-şi vor da în cap unii altora în timp ce sunt în campanie electorală. Revenind la "nebunia" din PDL, sâmbătă au fost organizate alegerile pentru desemnarea Birourilor Permanente ale PDL pentru Colegiile 2 şi 3 din judeţul Constanţa, în "varianta Banias", cum ar zice unii. În urma votului a rezultat următoarea componenţă: Colegiul 2 - primvicepreşedinte: Dumitru Moinescu, vicepreşedinte Tudorel Nădrag, vicepreşedinte: Anca Daniela Belu etc. Pentru Colegiul 3: primvicepreşedinte: Ionel Soare, vicepreşedinte: Mihalache Neamţu, vicepreşedinte: Anton Tudorel Burcea etc. În schimb, alegerile organizate de Corbu pentru Colegiul 3 au dat următoarea componenţă: Liviu Cristian Negoiţă - prim-vicepreşedinte, Titu Pârvu - vicepreşedinte, Valentin Pârvu - vicepreşedinte, Constantin Carp - secretar general, Ion Deja - secretar executiv, Ion Bălan - secretar executiv, Stan Ungureanu - secretar executiv. Aşa cum Mircea Banias nu recunoaşte alegerile organizate de Corbu, nici susţinătorii lui Corbu nu recunosc alegerile din Colegiul 3, desfăşurate în prezenţa preşedintelui interimar de la judeţ: ."Eu ştiu că alegerile de pe Colegiul 3 trebuiau să aibă loc duminică, nu sâmbătă. Probabil Banias a decis modificarea datelor pentru alegeri în ultima şedinţă, când nu a fost cvorum, deci ceea ce face este nestatutar. Oricum, am înţeles că a ieşit cu scandal", susţine Brânză. La rândul său, Corbu susţine cu tărie că pe Colegiul 3 el este responsabil, deci alegerile lui sunt statutare! "Decizia din 5.5.2010 a BPJ spune că am fost desemnat responsabil pe colegiu alături de Sava Nicolae, Clocean Mihai şi Şuţu Gheiorge, care, de altfel, au şi fost prezenţi azi la alegeri. Prin urmare, eu am acţionat conform statutului, Mircea Banias este pe lângă partid şi statut", a declarat Corbu.

Banias îl ameninţă pe Corbu cu excluderea

Iar în replică, Banias a precizat, pentru "Replica" de Constanţa, că ia în calcul să propună excluderea din partid a lui Corbu, întrucât este "agitator" şi "destabilizează" organizaţia. "Cei care contestă alegerile de sâmbătă sunt caraghioşi şi vor suporta consecinţele", a mai spus Banias. Schimbul de replici nu se opreşte însă aici, Corbu afirmând: "Eu răspund în faţa BPJ, nu a lui Banias. El a forţat sâmbătă alegerile, a mimat alegeri nestatutare. El, care de 2 ani de zile nu a mers în teritoriu, pe Colegiul 3, acum s-a dus la oameni cu treninguri şi sucuri şi i-a forţat să vină la alegeri. Ce s-a întâmplat la Cernavodă nu au fost alegeri, a fost strigător la cer", a spus Corbu.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614