REPLICA ONLINE CONSTANTA

19° ConstanÈ›a Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
19° ConstanÈ›a Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

În PERICOL! ZECI de CAI, ținuți în frig și fără mâncare, la Techirghiol. VIDEO

În PERICOL! ZECI de CAI, ținuți în frig și fără mâncare, la Techirghiol. VIDEO

Replica API 25 ianuarie 2021 | 00:00 3416

ALERTĂ! În Techirghiol, pe marginea lacului Zarguzon, peste 40 de cai sunt ținuți legați în frig și în mizerie, fără mâncare și mulți dintre ei se îmbolnăvesc și mor. Sesizarea a fost făcută de cântărețul Puya.

"Autoritățile n-au făcut nimic până acum, dar poate dacă distribuim cât mai mulți o să se sesizeze cineva și o să-i ia de acolo, de unde sunt condamnați la moarte sigură", a transmis Puya.

„Am primit clipul ăsta de la o persoană care m-a rugat să o ajut să facă situația cât mai cunoscută. În Techirghiol, pe marginea lacului Zarguzon, peste 40 de cai sunt ținuți legați în frig și în mizerie, fără mâncare și mulți dintre ei se îmbolnăvesc și mor. Autoritățile n-au făcut nimic până acum, dar poate dacă distribuim cât mai mulți o să se sesizeze cineva și o să-i ia de acolo, de unde sunt condamnați la moarte sigură“, a scris Puya.

Vezi video AICI.

Ce spune primarul oraÅŸului Techirghiol, Iulian Soceanu

„În urma unor sesizări venite atât pe rețelele sociale cât și de la diferite persoane, duminică 24 ianuarie a.c., 35 de cai au fost salvați de autorități și duși în adăposturi specializate pentru îngrijire.

Acțiunea s-a desfășurat pe raza orașului Techirghiol, caii fiind adunați de autorități de pe terenurile extravilane. La acțiune au participat reprezentanți ai Direcției Sanitar Veterinare Constanța, Poliției din Techirghiol, Poliției Locale Techirghiol și medicul veterinar din orașul Techirghiol.

Identificarea și strângerea cailor a durat câteva ore având în vedere suprafața mare de terenuri agricole dar și condițiile meteo care au îngreunat accesul autorităților.

Ancheta privind identificarea proprietarului sau proprietarilor cailor este în plină desfășurare, având în vedere că din cei 35 de cai doar 6 erau microcipati.

Precizăm că niciunul din exemplarele găsite de autorități nu era în evidența Registrului Agricol al Primăriei Techirghiol.

Pentru salvarea animalelor au venit în ajutor mai multe ONG-uri.

Reprezentanții DSV Constanța și cei ai Poliției Naționale au emis o ordonanaţă de reținere a animalelor și au decis transportarea lor la o fermă din comuna Peștera pentru a primi îngrijiri medicale și hrană.

Le mulțumim tuturor celor care s-au implicat în această acțiune de salvare a cabalinelor“, a transmis primarul Iulian Soceanu.

Ce spun poliţiştii:

Polițiști din cadrul Serviciului de Ordine Publică și ai Poliției orașului Techirghiol au efectuat verificări, iar, în urma celor constatate, au fost identificate 35 de cabaline.

La fața locului, s-au deplasat și reprezentanți ai D.S.V.S.A. Constanța, care au evaluat starea animalelor.

În urma cercetărilor, polițiștii au luat măsura plasării acestora într-un adăpost din județul Constanța, potrivit O.U.G. 175/2020.

În cauză, continuă verificările, pentru stabilirea situației de fapt și luarea măsurilor legale care se impun.

M.P.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
cine a facut asta nu se poate numi om! sa va pish in freza tot neamul de cacati!
7
0
amendam sau nu pe propitar? nu mai iubim animalele ?
12
1
din Tghiol nu i bun de nimik ,el doar a finalizat proiectele lasate de Stan Adrian..asa ca la kkt cu el
13
3
sa le dea muia cu cacat procurorului si primarului ??? In avanpremiera sa-mi linga mie cacatul !!!
9
1
Nu aveau apa apa din lac e sarata muie la oameni care aunlasat animalele asa
10
1
Asteptam de peste 10 ani Legea proteciei animalelor domnilor parlamentari. Chiar nu aveti inima, de bun simt nu mai intreb?
17
2
Nici oamenii de neaderthal nu tratau atat de sadic animalele
21
2
Pai atunci si Primarul si procurorul respectiv sunt niste infecti mai ales ca din constatarile celor care au ajuns acolo Politie dsv Constanta , sa constatat ca cai nu sunt chiar intr-o stare asa proasta !!! RUSINE !!! Trebuiau sa fie intinsi pe jos ca sa aiba o state rea ! Legati cu o funie de cat fata apa si mancare afara in ploaie , frig ! Aceasta stire sensibila probabil va fi musamalizata precul multe alte lucruri !! Bravo domnul primar ! Bravo domnul Procuror pentru genocid !
26
1
Caii sunt ai procurorului DIICOT Tuca Marius Valentin, pritenul bun al primarului Iulian Soceanu
31
1
Localitatea e plina de camere video in toate punctele de intrare-iesire. Normal ar fi ca cei de la Politia Locala sa suprevegheze non stop aceste camere. Chiar nu s-a vazut nimic? Rusine autoritatilor locale.
21
0
Dintr-o pastare pe Facebook se spune ca sarmani cai sunt ai unui procuror , in acest caz chiar sunt curios ce reactie si ce masuri vor lua autoritatile , sincer cred ca niciuna ! Mai ales fiind vorba de cineva din sistem . Sa le fie rusine atat autoritatilor din Techirghiol cat si proprietarului !
26
0
O sa se gaseasca vreo 2 papuasi de la tulcea care sa fac salam din acesti cai
13
1
felicitari!!
6
2
Si jegosii de.localnici ce sug!? Cica de la inceputul iernii sunt tinuti asa!
21
1
bravo!asa da!
15
0
Primarul nu stia de aceasta sitiatie? El nu stie ce se intampla la el in localitate?
32
0

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102