REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
11.4° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

În perioada 2-4 aprilie 2018, Constanța găzduiește în premieră Olimpiada Națională de Arta Actorului

În perioada 2-4 aprilie 2018, Constanța găzduiește în premieră Olimpiada Națională de Arta Actorului

Replica API 2 aprilie 2018 | 01:40 321

Luni, 2 aprilie 2018, la Colegiul de Arte Regina Maria Constanța debutează Olimpiada Națională de Arta Actorului, ediția 2018. Evenimentul este organizat de Ministerul Educației Naționale prin Inspectoratul Școlar Județean Constanța, Colegiul Național de Arte Regina Maria Constanța și Școala Gimnazială nr. 38 Dimitrie Cantemir Constanța, în parteneriat cu Teatrul de Stat Constanta, Universitatea Ovidius Constanta, Direcția pentru Sport a Județului Constanța și Junior Chamber International Constanța.

La concurs participă 150 de elevi și cadre didactice din întreaga țară. Olimpiada Naţională de Arta Actorului este o competiţie rezervată elevilor din învățământul de artă, clase cu specializarea arta actorului, desfășurată pe două secțiuni:

a) individual, cu participarea elevilor claselor a XI-a și a XII-a; la secțiunea individual, elevii concurează separat pe sexe şi pe ani de studiu.

b) trupe de teatru, cu participarea elevilor selecționați din oricare din clasele ciclului liceal. La secțiunea trupe de teatru, concurează trupe compuse din maximum 15 elevi.

Probele de concurs pentru secțiunea individual sunt următoarele:

PROBA I: RECITAL Proba se compune din: recitare și monolog

a) pentru recitare, concurenţii vor pregăti cinci creaţii literare, după cum urmează: o poezie lirică, o poezie filozofică, o poezie de forţă, o poezie populară şi o fabulă. În concurs candidatul va recita doar trei din aceste creaţii, la alegerea juriului național;

b) pentru monolog, concurenţii vor prezenta două monologuri, unul tragic şi unul comic, fiecare cu durata de max. 10 min.;

PROBA a II-a: IMPROVIZAŢIE Proba va cuprinde exerciţii de improvizaţie şi jocuri teatrale care vor fi conduse de unul sau mai mulţi membri ai juriului național. Durata exerciţiului de improvizaţie nu va depăşi 50 de minute.

„Este un eveniment cultural de anvergură, o clară oportunitate oferită județului nostru în vederea promovării valorilor cultural-artistice, a învățământului vocațional constănțean, precum și a imaginii județului Constanța în rândul participanților, elevi și profesori din întrega țară. Parteneriatele instituționale încheiate în vederea organizării acestei olimpiade dovedesc consitenta implicare și disponibilitatea comunității constănțene în derularea activităților cultural-artistice de înaltă ținută”, a afirmat doamna Inspector Școlar General prof. Zoia- Gabriela Bucovală.

C.C.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614