REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.5° Constanța Mar., 23 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6708
11.5° Constanța Marți, 23 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6708
 

În Piaţa Tomis 3, BALAMUCUL e la el acasă: chiloţăraie şi trafic haotic

În Piaţa Tomis 3, BALAMUCUL e la el acasă: chiloţăraie şi trafic haotic

Replica API 20 iunie 2016 | 11:26 642

Poliţia şi jandarmii pot „da buzna” peste comercianţi de o mie de ori! E în zadar

Poliţia şi jandarmii pot „da buzna” peste comercianţi de o mie de ori! E în zadar

Când autorităţile nu-s acasă, haosul joacă... pe străzi. Aşa se facă că, din cauza felului în care administraţia locală a gestionat problemele ce vizează Piaţa Tomis 3, aceasta a ajuns să fie locul de baştină al maşinilor parcate neregulamentar, al comercianţilor ambulanţi, al mizeriei şi al insultelor în trafic. Şoferii se plâng că nu există indicatoare în zonă, locurile de parcare sunt puţine, motiv pentru care continuă să îşi lase maşinile pe marginea carosabilului deja îngust şi, în ciuda eforturilor Poliţiei şi a Jandarmeriei constănţene, comercianţii ambulanţi se încăpăţânează să revină cu oferte „avantajoase” precum: capoate, chiloţi, crini imperiali şi altele, aproape toate vândute sub sloganul „trei la zece lei”.

Întrucât poliţiştii merg, de regulă, în teren atunci când sunt chemaţi, iar poliţiştii locali invocă lipsa de personal când vine vorba de îndeplinirea datoriilor, astfel încât să asigure cetăţenii oraşului că sunt în siguranţă pe drumurile publice, în unele zone ale Constanţei, acest lucru se observă cu ochiul liber. De exemplu, în Piaţa Tomis 3, balamucul e la el acasă. Deşi s-a finalizat parcarea, şoferii continuă să îşi lase maşinile pe unde îi taie capul, chiar şi pe locurile destinate persoanelor cu dizabilităţi. Este drept că nici nu sunt prea multe locuri de parcare în zonă, motiv pentru care majoritatea constănţenilor îşi lasă autoturismele pe unde apucă şi pleacă să îşi facă piaţa. Pentru că este un loc foarte frecventat de majoritatea cetăţenilor care vin aici pentru cumpărături, aglomeraţia este aproape literă de lege. Dar de la graba generată de lipsa de timp şi aglomeraţie, la a-ţi lăsa maşina în mijlocul drumului, astfel încât să încurci circulaţia într-o zonă şi aşa destul de restrânsă, este cale lungă. Pe lângă fiasco-ul locurilor de parcare, şoferii se plâng că străduţele din piaţă nu sunt semnalizate în nici un fel. Aleile sunt şi aşa foarte înguste, maşinile sunt parcate constant pe margini, iar conducătorii auto nu ştiu care este calea de acces şi cea de ieşire din piaţă – sau dacă măcar este permis accesul! – motiv pentru care de multe ori se iscă mici conflicte în trafic. Nici nu mai vorbim de mizeria care a ajuns o „atracţie” în plus în oraşul de la malul mării, iar muncitorii asfaltează, dar lasă „la îndemână” câteva gropi pentru ca şoferii să-şi dovedească îndemânarea de a le evita. În ceea ce priveşte situaţia comercianţilor ambulanţi, neautorizaţi, se pare că aceştia se încăpăţânează să se perinde prin piaţă.

Amintim că de când Decebal Făgădău a anunţat, în cadrul unei şedinţe a Consiliului Local din 15 martie anul curent, că este hotărât să facă ordine şi să anihileze comerţul ambulant sau chiar să transforme spaţiul într-un parc, comercianţii au început să fie tot mai recalcitranți. Unii au făcut chiar tărăboi în toată regula și au amenințat că își dau foc, iar jandarmii constănțeni au fost nevoiți să intervină pentru a calma spiritele. De la ultimele scandaluri și controale, lucrurile s-au mai liniștit, dar comercianții care vând la colț de stradă nu se sfiesc să își etaleze în continuare ”capoatele”, ”chiloțeii” și ”crinii imperiali”. Surse din cadrul poliției ne-au declarat că oamenii legii vin întotdeauna când sunt solicitați și că vor continua să vegheze la buna funcționare a societății constănțene. Pe de altă parte, poliția locală este cea care intervine în mod obișnuit la astfel de acțiuni, însă în ultimul timp, a început să invoce lipsa de personal de oricâte ori e vorba de lucruri de genul acesta. În schimb, se pare că sunt mai concentrați pe partea rutieră, străduindu-se să fie peste tot în trafic, acolo unde este o problemă.

Geanina DRĂGOI

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218