REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.3° Constanța Joi, 18 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6703
11.3° Constanța Joi, 18 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6703
 

În Piaţa Tomis III, ca la TALCIOC! Constănțenii s-au săturat să meargă printre chiloţi, şosete, peşte, ceapă...

În Piaţa Tomis III, ca la TALCIOC! Constănțenii s-au săturat să meargă printre chiloţi, şosete, peşte, ceapă...

Replica API 17 mai 2017 | 07:49 3358

Piaţa Tomis III este cunoscută, din păcate, pentru comerţul ambulant excesiv! Deşi se efectuează controale constant în zonă, aşa-zişii comercianţi dispar „cât ai zice peşte”. Astfel că de cele mai multe ori oamenii legii nu mai au pe cine amenda şi nici marfă de confiscat. Totuşi, constănţenii care locuiesc în zonă au ajuns la capătul răbdării din cauza indivizilor care ocupă locuri de parcare pentru a-şi vinde în mod ilegal marfa. Și vânzătorii de legume - fructe din incinta pieţei Tomis 3 sunt nemulțumiți. Aceștia au concurenţă şi abia dacă reuşesc să-şi facă un stoc, pe zi, de 200 de lei. "Colegii" lor, amplasaţi în faţa pieţei, spun producătorii, le fură clienţii.

Drumurile de acces, dar şi aleile din zona Pieţei Tomis 3 sunt invadate zilnic comercianţi ambulanţi care vând articole de îmbrăcăminte şi încălţminte, dar şi legume şi fructe. Vânzătorii din piaţă spun că speculanţii de pe trotuar şi alee practică evaziunea fiscală, iar, mulţi dintre ei nu au autorizaţii pentru a-şi vinde marfa. Această problemă a fost adusă în atenţia autorităţilor de nenumărate ori, chiar de către tarabagii.

Producătorii amplasaţi în clădirea special amenajată pentru a-şi vinde marfa spun că, întrucât plătesc chirie la administraţia locală, nu-şi permit să lase din preţuri, în timp ce vânzătorii ambulanţi de peste drum au tarifele, la unele produse, cu 50% mai mici. Și constănțenii au tot reclamat această problemă, însă nu pare să se fi rezolvat nimic.

„Comerț civilizat... ca în 2017, prea ca la țară. Multumim Primăriei Constanța pentru acest comerț civilizat...”, a afirmat o constănțeancă care a atașat și câteva fotografii din Piața Tomis III. Amintim că polițiștii locali au efectuat nenumărate controale, însă indivizii de etnie romă dispar instantaneu, de cele mai multe ori lăsând în urma lor un adevărat haos. La vederea oamenilor legii, țiganii își strâng în mod alert tot ce au spre vânzare, de teama unui eventual control. Imediat după ce polițiștii plecă, “afaceriștii” își reiau activitatea.

Mihaela UNGUREANU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Jandarmii spun ca nu pot sa-i ridice pe cei care vand tigari decat daca au asupra lor doua cartoane. Cand acesti comercianti cunosc schemele nu o sa-i agate niciodata. De fapt nu se vrea sa se faca curatenie in zonele de piete mai ales in Tomis III unde se construiesc buticuri pe trotuare - vezi langa cofetaria A la Francais. Cine elibereaza autorizatii ?
2
0
s-a blocat si calea de acces alfa beta - carciuma, plasand piloni. zici ca a fost facut special pentru ei. noi astia de locuim in zona cand treceam cu masina eram injurati ca "vai doamne ne-am luat toti masini" de parca era proprietatea lor... alta cale de acces nu avem... dupa ce ca stau ciorchine de dimineata pana seara cu chilotii, tot noi suntem nevoiti sa le suportam ifosele ... cam asta se intampla cand toata "lumea" vrea drepturi
4
0
Mihaelo, spune drept, cine te-a muscat de piept? Mazare sau Fagadau?
3
1
problema Mehaelo nu-i sarmanii care vand ce spui tu,problema este ca in piete nu sunt PRODUCATORII,sunr niste SPECULANTI ordinari,cumpare de la adevaratii producatori la un pret si vinde la pret dublu sau chiar triplu,ei asta e prb,Mehaelo,restu e prb incopetentilor de la Politia Locala..
4
0
daca n-ar avea clienti ciorile n-ar pierde timpul,dar asa daca exista cerere sunt si ciormensanti
7
0
vor sa bage niste blocuri acolo? au gasit motiv?
3
1
Nu inteleg de ce scrii ca au reclamat constantenii faptul ca pot cumpara unele produse cu preturi de 50% mai mici!!!
10
1
Pt SRI! Aia si alea care vand tigari, nu sunt turci! sunt tigani turcesti! a nu se confunda cu turcii sau tatarii! in rest te sustin! tot ce spui este adevarat!
8
0
toate pietele s vai mama lor, dar ce ne facem ca si la gara e varza? mizerie, boschetari, cwersetori, tigani...cand cobori din tren sau varii curse te izbeste miros de urina si nespalat si,,,tot ce am descris mai sus!!!!
6
0
si cand mergi prin zona calci numai prin flegme plus ca-si fac nevoile in boscheti si pute vara de te rupe , plin de maidanezi rapciugosi si ciori borate la greu , rusine fagadau
10
1
la piata grivitei cum e ?
14
0
Iar in afara de tigania din afara pietei, te izbeste nesimtirea celor din interior, multi dintre ei luandu-si marfa direct de la targ si revanzand-o in piata la preturi umflate, chipurile ca platesc chirie pe taraba. Nici gand sa fie producatori.
12
0
Fraieri tiganii astia. Sa-si puna acolo langa tarabe lozinci cu ,,jos ciuma rosie'' si chestia aia cu ,,rezist'',in felul asta fiind apoi sprijiniti si aparati chiar de Iohannis. Poate chiar vine Iohannis sa cumpere de la tigani,in semn de aprobare si incurajare.
9
1
Toata Constanta este o tiganie. Trotuarele sunt ocupate cu tarabe, oamenii merg pe strazi. Vanzatorii scuipa si urineaza pe unde apuca. Nesimtire crasa. Strada Unirii are cea mai mare tiganie!!! Degeaba se scrie! Sunt toti sunt mana in mana. Primaria da autorizatii pe trotuare! De ce???? Asta e intrebarea. Rusine, dle primar. Demonstrati incompetenta, sunteti depasit de situatie. Demisionati si lasati pe cineva competent, gospodar..
12
0
E jaf la tarabele din piata Tomis 3. Multa marfa veche, de proasta calitate si pret dublu fata de targul de fructe-legume. Bonus : aroganta maxima a vanzatorilor, zici ca vand in Paris... De bon fiscal nici nu mai vb. Pune si toti pensionarii rupti de foame care cauta moca, si tabloul e completat de " locuitorii din Henri Coanda ". Pol locala vine si pleaca, ciorile zboara si ele si se intorc inapoi, si tot asa... Cine NU e de vina?
12
1
Sa tio dau la cioc, huooo. Hai tigari, tigari baieti
0
14
nu se va schimba nimic niciodata in constanta, ba din contra, va fi din ce in ce mai jalnic !!! nu exista autoritati, ordine, educatie, civilizatie, bun simt, etc...
18
2
Este un cerc vicios...daca nu exista cerere, nu exista oferta, producatorii din piata sunt niste speculanti, baba cu leustean nu are loc in piata, daca intervine politia, cetatenii sar in apararea vanzatorilor...toti se complac situatiei, toti se plang...daca face, dc face, daca nu face, dc nu face. Lipsa educatie!
14
0
Si Claudia sunt surori. Dar unde este comentantariul Claudiei despre tigani, turci si moldoveni, toti niste violatori?
2
2
Lipsesc pepenarii din poza !
2
1
Blestemati sa fie tiganii si turcii - turcoaicele care vand tigari in piata tomis 3 ....cu tot cu neamurile lor ..romanii muncesc ptr. ei sa le dea case ..ajutor social ..alocatie pensie etc ...sa aedeti de vii in somn ..numai in romania -se poate intampla asa ceva ..dar in ghetoul de constanta e prapad ..aici politia si jandarmeria au un pact facut cu ei ...serviciile cunosc acest lucru ..si veti vedea in curand ce se va declansa in acea zona - piata etc.
22
0
Chiloti,sosete,peste,ceapa, - din acestea toate si cate putin din fiecare iese o ciorba buna intr-o familie de corporatisti unde timpul inseamna bani
5
1
sunt frati lui Georgiana..
2
3
din ,,micul vatican,,asa piata!pai mazare,de ce credeti ca le-a facut cioroilor cartier rezidential,fix in centru?eu locuiesc exact langa h.coanda,la 200 metri.toti garoii care vand acolo sunt din zona,multumim electoratului care voteaza psd-ul!puiul,uleiul si zaharul,dauneaza grav sanatatii!
20
4

REPLICA

LOTO

6/49
33725484010
5/49
32319203522
joker
22391819369