REPLICA ONLINE CONSTANTA

23.4° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
23.4° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

În plin SCANDAL privind remanierile din Guvernul Dăncilă, Klaus Iohannis pleacă din nou din țară

În plin SCANDAL privind remanierile din Guvernul Dăncilă, Klaus Iohannis pleacă din nou din țară

Replica API 22 noiembrie 2018 | 00:27 393

Klaus Iohannis va efectua o vizită în Franța, în perioada 27-28 noiembrie, cu ocazia inaugurării Sezonului cultural România-Franța, care are loc într-un an cu multiple semnificații: 10 ani de la semnarea Declarației de Parteneriat Strategic, precum și celebrarea Centenarului Marii Uniri de la 1918, informează Mediafax.

Potrivit unui comunicat al Administrației Prezidențiale remis miercuri președintele Klaus Iohannis va participa, pe 27 noiembrie, la Domul Invalizilor, la concertul dedicat comemorării celor căzuți în Primul Război Mondial. Șeful statului va vizita expoziția „A l’Est, la guerre sans fin – 1918 – 1923”, care cuprinde o serie de lucrări consacrate României și misiunii Generalului Berthelot. De asemenea, cu această ocazie va fi lansat și timbrul comun cu efigia Generalului Berthelot, în contextul celebrării Centenarului Marii Uniri.

Conform sursei citate, lansarea Sezonului România-Franța va avea loc la Centrul Național de Artă și Cultură Georges Pompidou, în prezența preşedintelui României și a președintelui Franței, Emmanuel Macron. Cei doi șei de stat vor vizita Atelierul Brâncuși, expoziția consacrată iei în opera pictorilor Matisse și Pallady, precum și expozițiile Gherasim Luca, Mihail Olos, Andrei Cădere și Adrian Ghenie, care deschid la Centrul Beaubourg un sezon de artă contemporană românească.

Ulterior, cei doi oficiali ron vor purta convorbiri oficiale la Palatul Élysée, care vor viza confirmarea caracterului special al relației bilaterale, aprofundarea Parteneriatului Strategic, consolidarea cooperării economice și rolului comunității românești din Franța.

Totodată, va avea loc un schimb de opinii pe temele de actualitate ale agendei UE, inclusiv în contextul pregătirii exercitării Președinției române a Consiliului Uniunii Europene, respectiv agendei internaționale și de securitate.

Iohannis se va întâlni cu reprezentanții comunității românești din Franța, pe 28 noiembrie, la sediul Ambasadei României la Paris.

Organizarea Sezonului România-Franța a fost convenită în cadrul întâlnirii care a avut loc la Paris, în data de 10 februarie 2015, între președinții celor două state.

Președinția română mai precizează că sezonul România-Franța este cuprins în Foaia de parcurs a Parteneriatului Strategic bilateral, urmând a se desfășura peste 400 de proiecte atât în Franța, în perioada 28 noiembrie 2018 – 17 aprilie 2019, cât și în România, în intervalul 18 aprilie – 14 iulie 2019.

Sezonul cultural va propune publicului manifestări culturale, dar şi evenimente din domeniul educaţiei şi inovării, economiei şi antreprenoriatului, gastronomiei, turismului şi sportului, precum şi cooperării între colectivităţile locale.

Sursa: stiripesurse.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Sugestii pula lui Johannis.
1
0
Pentru jigodia de sub mine : ia-mi si mie cacatul la lins ! Poti sa-ti aduci si tot neamu la lins ca e destul. Muie tie postacule pesedist cu mult cacat, muie dragnea, muie pesede !!!
3
1
Intr-adevar am ochii albastrii de cata muie i-am dat lu mata. Hartuirea se pedepseste in mintea ta aia handicapata si poate o inventeaza si chiriasul de la Cotroceni. Apropo. Analfabet este fiul lu mata aia care a facut un bou ca tine mancator de cacat si pupincurist iohannist.
2
3
trebuie sa condamne FERM comportamentul abuziv si penal al unui inculpat ca dracnea care duce tara in prapastie si foloseste bogatia tarii in mod partinic si personal numai ca sa scape el de puscarie. Dracnea este presedinte de partid, al unui partid corrupt, la fel de penal ca el, seful PSD. Klaus Johaniss este presedintele Romaniei si trebuie sa apere tara si cetatenii de asaltul penalilor la adresa democratiei!
5
2
E singurul presedinte de la Ceausescu incoa' care ne poate reprezenta in exterior,este singurul presedinte capabil intelectual sa poarte o discutie la nivel inalt cu oricine ar fi pe lumea asta,nici un alt politician nu are carisma politica typisch deutsch in cazul nostru si nivelul necesar.Asa ca Herr President noi va votam!Nu vrem sa ne faca natia de ras toti acesti ILIESCIENO-POLIGLOTI fosti FSN PDSR PSD PRM ALTELE chiar si PNL in lume!Nu mai vreau sa vad cocote coafate ieftin pe la Buxelles si foste secretare de Camin Cultural prin EU Parlament!Mi e rusine ca au pasport romanesc si ei,ele
7
2
Comentariile de mai jos demonstreaz pe ce tipologie de indivizi se bazeaza PSD la vot.Ne meritam soarta.
5
2
SA TE FUT IN GURA DE TURIST.MERGI SA VORBESTI CU MERKEL SA IMI FACI UN LOC LA AUSCHWITZ.JIGODIA DRACULUI.NU CRED CA A MAI AVUT ROMANIA UN IMBECIL LAI MARE DE PRESEDINTE IN ULTIMII 1000 DE ANI.O ZDREANTA !!!
3
8
Pe vremea cand se pupa PSD cu PNL si formau USL,au taiat din prerogativele presedintelui-jucator de atunci,Basescu.Au continuat dupa aceea si in mandatul lui Iohannis.Acum,ce sa faca si presedintele?Mai o decorare,o receptie,o vizita in strainatate.Nici femeia de serviciu de la Cotroceni nu va avea dreptul sa o numeasca in curand!Eu ,,ii multumesc" mai tot timpul boului de Crin Antonescu pt.dezastrul creat cu USL-ul.
6
3
Intoarceti-le buzunarele pe dos sa nu aibe cumva rinichi de bebelusi!
3
7
Psd a distrus romania au gonit romani din tara jos psd acum
6
6
Romania concediilor si excursiilor montane bine facute. Romania presedintilor cu probleme imobiliare foarte bine puse la punct. Eventual cu sprijinul procurorilor. Romania dusa la vale cu sprijinul intens al romanilor de la varful statului si de la Bruxel. Hai ca e bine. Sa-l mai votam si la anul......
7
7
In plin scandal legat de remanieri, KWI e la Sibiu, la festivalul tocanitzei si al gulashului. Halal presedinte! Pentru el conteaza doar cateva lucruri: sa fie matzul plin, sa se plimbe mana in mana cu doamna sau cu tzoagla si sa stea in vacanta prin Tenerife. Din cand in cand viziteaza si Romania... Trai neneaca, pe banii statului!
6
6
dute iohanus mama,chiar daca nu mai castigi inca un mandat tot beneficiezi de o vila sau palat precum caprele regale moca,nu mai zic de primaria sibiului,ti-am admirat muia cat blocul afisat in piata iar dac ajungi acolo vezi cum faci si pui laba pe casa brichetarului de vis a vis de primarie caci e mare ,mai mare ca toate cele 6 case la un loc,muiepesede
11
9
Cine crede ca, pe primul loc in agenda presedintelui, este scandalul gunoaielor ciumei rosii ,ori e dus cu capul ,ori mai rau !
5
5
Pt cei de jos: nu mai hartuiti presedintele ales,ar trebui sa va intrebe procurorii de sanatate. Hartuirea se pedepseste conf CodPenal.Presedintele isi indeplineste atributiile,analfabetilor. Nu face parte din guvern,nu conduce guvernul sau parlam.Puneti mana si cititi,analfabetilor,nu dati mesaje.Dati mesaje la Felix, Fagadau Dragomir,Popa, astia au painea si cutitul,ei conduc Cta si RO. Nu va place ca el nu face scandaluri si nu dezbina, ca chioru, pe care il regretati, oras de tigani prosti ce sunteti.Nu meritati mai mult pt ca nu puteti gandi mai mult. Va luati dupa astfel de mesaje manipu
11
8
Cel mai mult in lumea asta imi place sa ma plimb de mana cu prima doamna. Restul la munca imputitilor !
11
10
o jigodie ordinara acest individ
9
10
Calatorie placuta.Sa nu uitati vreun bagaj.Atentie,sa-si ia doamna ceva mai gros de imbracat ca e iarna.Nu aveti griji pentru Romania,se conduce singura! Domnu' presedinte, sa nu uitati sa reveniti din strainatate ptr a fi reales pt al doilea mandat.
10
12

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367