REPLICA ONLINE CONSTANTA

8.1° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
8.1° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

În plină pandemie, New York intră în a doua fază a măsurilor de relaxare!

În plină pandemie, New York intră în a doua fază a măsurilor de relaxare!

Replica API 4 iunie 2020 | 00:00 915

Statul New York va permite redeschiderea teraselor restaurantelor, în a doua fază a măsurilor de relaxare a restricţiilor impuse din cauza pandemiei de coronavirus, în şapte din 10 regiuni, începând de joi, a anunţat miercuri guvernatorul Andrew Cuomo, transmite Reuters, conform news.ro.

Cuomo l-a criticat totodată pe preşedintele Donald Trump pentru că s-a fotografiat cu o Biblie în mână în faţa unei biserici din apropierea Casei Albe, o vizită care a fost posibilă după gonirea protestatarilor de către forţele de ordine cu gloanţe de cauciuc şi gaze lacrimogene.

Potrivit planului de reluare a activităţilor economice oprite în cursul pandemiei, restaurantele şi serviciile culinare nu vor fi reluate integral înainte de faza a treia a măsurilor.

Industria ospitalităţii şi unii parlamentari au exercitat presiuni pentru redeschiderea teraselor pentru a ajuta acest sector grav afectat de restricţii.

New York City urmează să intre abia luni în prima fază de relaxare a restricţiilor şi nu se numără printre regiunile unde vor fi redeschise terasele în această săptămână.

Cuomo a criticat miercuri reacţia preşedintelui Trump la protestele declanşate la nivel naţional după uciderea unui bărbat afro-american din Minneapolis, aflat în custodia poliţiei.

Guvernatorul a subliniat că Trump nu a citit din Biblie la şedinţa foto din faţa bisericii episcopale St. John.

”Preşedintele a ţinut o Biblie în mână, ieri, la Washington, D.C. Aici, în New York, noi chiar citim Biblia”, afirmat Cuomo la conferinţa de presă, înainte de a citi unele pasaje.

Cuomo, un democrat care face deseori schimb de replici cu preşedintele republican, a spus că s-a opus la folosirea de personal militar pentru calmarea protestelor, notând şi că secretarul Apărării s-a opus ideii.

”Nu poţi folosi armata ca armă politică”, a spus Cuomo.

Guvernatorul a arătat că protestatarii din New York City au fost în mare parte paşnici, marţi, şi a lăudat modul în care poliţia a gestionat evenimentele. Cu o zi înainte, guvernatorul criticase NYPD şi pe primarul oraşului, notează stiripesurse.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614