REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.4° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
17.4° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

În Portul Constanţa, şefii de departamente câştigă mai bine ca directorii

În Portul Constanţa, şefii de departamente câştigă mai bine ca directorii

Replica API 20 ianuarie 2014 | 00:00 3235

O administraţie de la an la an mai numeroasă

O administraţie de la an la an mai numeroasă

Încep să se agite spiritele în Portul Constanţa, odată cu demonstraţia de forţă a ministrului Ramona Mănescu, în privinţa conducerii CFR S.A. Decizia ministrului de a opera schimbări la Căile Ferate - motivată de rezultatele nesatisfăcătoare de la nivelul companiilor -, a dat "nas" nemulţumiţilor de la Compania Porturilor Maritime Constanţa. Un prim semnal a fost dat de angajatul APC care a anunţat "valul" de angajări în cadrul companiei, ulterior directorul comercial precizând că vorbim de doar 3-4 noi angajaţi, pe termen limitat. Acelaşi director comercial, George Vişan, a ţinut să reacţioneze şi în faţa criticilor privind scăderea profitului companiei. El a declarat, de dată recentă, pentru "Replica" de Constanţa, că, de fapt, compania va transmite un nou comunicat de presă privind cifrele APC. Pe scurt, Vişan a arătat că profitul este în creştere, şi nu în scădere faţă de cel din 2013, iar comunicatul de la finele anului trecut a reprezentat doar o "previzionare".

Însă, "socotelile" nu se încheie aici, întrucât angajaţii din Port, care cereau acum doi ani cu insistenţă demiterea lui Aurelian Andrei Popa (fost director general), spun că se adevereşte vorba românească - "am scăpat de dracul şi am dat de ta-su". "După demiterea lui Popa, a urmat o perioadă de aşezare, apoi a venit director Decebal Şerban. În perioada lui au fost inventate noi posturi în cadrul administraţiei: şefi departamente, un fel de posturi-tampon între directori şi şefi servicii. A fost o oportunitate pentru promovarea unor oameni şi angajarea altora. S-a ajuns în situaţia aberantă în care un şef de departament să aibă salariu mai mare ca un director. Toată lumea este de acord că trebuie să promovăm tinerii, dar la calcularea salariului nu intră şi vechimea?", a comentat un angajat al companiei. Un răspuns la întrebarea acestuia ar putea fi aceea că şefii de departamente s-au implicat în diverse proiecte cu fonduri europene. Însă şi aici primim următorul comentariu: "Să vină conducerea companiei să exemplifice cu acele proiecte şi apoi, da, avem justificarea". Cei care comentează că în ultimii ani compania a crescut numărul angajaţilor şi au fost acordate salarii enorme şefilor de departamente, spun că au în sprijinul lor chiar datele oficiale, publicate pe site-ul APC. În puzderia de declaraţii de avere, într-adevăr, găsim şi un exemplu în sensul celor "reclamate": Ambroziu Duma, director (fost director general interimar al APC după "mazilirea" lui Andrei Popa şi până la numirea unui alt director general) are un salariu mai mic decât şefa departamentului administrativ. Conform declaraţiilor de avere aferente anului 2013, Ambroziu Duma a încasat 89.540 lei / an, în timp ce Mădălina Creţu (care ocupa în 2013 funcţia de şef serviciu, fiind în acelaşi an promovată pe postul de şef departament) a încasat 95.220 lei. Precizăm că în cazul de faţă, ambii au vechime, însă, supărarea este alta, potrivit celor care ne-au atras atenţia asupra veniturilor celor care lucrează la APC: "Fiecare nou director general inventează posturi şi angajează alţi şi alţi oameni. E o risipă a banului public. Să nu uităm cine este principalul acţionar al APC...".

Alexandra ANTON

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218