REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.4° Constanța Mar., 16 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6701
17.4° Constanța Marți, 16 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6701
 

În premieră, IPS Teodosie va participa la un manifest

În premieră, IPS Teodosie va participa la un manifest

Replica API 24 martie 2017 | 08:25 268

Anti-avort

Anti-avort

IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, va participa la „Marşul Pentru-Viaţă”, manifest civic pentru stoparea avorturilor, aflat la a şaptea ediţie, ce se va desfăşura în municipiul Constanţa şi în alte şase oraşe ale judeţului: Băneasa, Medgidia, Mangalia, Cernavodă, Năvodari şi Hârşova, duminică, 26 martie.

La Constanța, începând cu ora 13.00, ierarhul tomitan se va alătura preoților și credincioșilor, la Catedrala arhiepiscopală, de unde se va pleca pe următorul traseu: Piața Ovidiu - Str. Mircea cel Bătrân - Capitol - Spitalul Județean - B.dul Tomis - Capitol – Piața Ovidiu. Conform Patriarhiei Române, în ședința de lucru din data de 9 februarie 2017, Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române a binecuvântat demersul „Asociației Studenți pentru viață” de a organiza cea de-a șaptea ediție națională a „Marșului pentru viață”, eveniment care va avea loc în după-amiaza zilei de 25 martie 2017, în ziua praznicului Bunei-Vestiri.

El se va desfășura în peste 285 de localități din România și Republica Moldova, sub genericul Ajută Mama și Copilul! Ei depind de tine!. La Constanța, datorită programului pastoral-misionar foarte încărcat de praznicul Bunei-Vestiri, la solicitarea preoților, acțiunea se desfășoară duminică, 26 martie. „Marșul pentru viață reprezintă una dintre cele mai importante inițiative civice, prin care se contribuie la lupta împotriva avortului, acest flagel al societății contemporane care, în România, în perioada 1958 – 2014, a curmat peste 22.638.755 de vieţi, țara noastră aflându-se pe locul doi în lume, după Rusia, în ceea ce privește numărul de avorturi raportat la populația existentă (116,5%).

Totodată, conform Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, în anul 2012, România avea cea mai ridicată rată de avort din Europa: 480 de avorturi la 1.000 de naşteri, ceea ce înseamnă că aproape jumătate din copiii concepuţi sunt avortaţi, o rată de peste două ori mai mare decât media Uniunii Europene. În Constanța, inițiativa organizării celei de-a șaptea ediții a evenimentului aparține Asociației „Simplu - Provita”, căreia i s-au alăturat: Arhiepiscopia Tomisului, Școala Brâncovenească, Radio Dobrogea, ASCOR, „Studenți Pentru Viață” Constanța (în județ, organizatorul principal este Arhiepiscopia Tomisului). În anii trecuți au participat la „Marșul Pentru-Viață” între 300-500 persoane, acum sunt așteptați peste 1000 de participanți", potrivit unui comunicat de presă al Arhiepiscopiei.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Neghiobul asta mai are tupeu sa iasa la suprafata?Asta este cel mai nesimtit si tupeist popa de la rastignirea lui Isus incoace...Acest nemernic ar trebui sa fie la inchisoare,un hot si un pagan satanic este acest individ.
2
0
Sfantul Sinod nu-si poate injumatati regnul popesc, asta e sinucidere pentru visterie. Cu ce mai cumpara terenuri, mertzane, si chiar lumanari pentru sufletele lor vandute diavolului pentru bani.
1
0
Poponaru asta barbos inca mai e sef la satanisti acolo? pai gayul asta dovedit de teodosie lua bani de la camatari sa joace la ruleta cine stie cunoaste
2
1
clienti mai multi mai multi bani in gebul popalailor,mai multe camere de inchiriat la dorna arini,costinesti pentru spagoveanu
3
0
Bun. Pentru viata.
2
0
Securistul dovedit ,nu este credibil.
4
1
Pe semne e un protocol SECRET cu muftiul ca sa para mai multa prostime prezenta la acest balci care v-a fi filmat si raportat lui CIUBOTEA.
1
1
Sfantul Sinod sa te dea o data afara, fariseule ce esti. Chiar nu poate scapa Constanta de tine, dute la mosia ta de la Dorna Arini, nu intelegi ca nu te doreste nimeni aici.
8
3
ma popa da ce imi spui tu cati copii sa fac,,,le dai tu de mancare daca fac 10,,
9
3

REPLICA

LOTO

6/49
33725484010
5/49
32319203522
joker
22391819369