REPLICA ONLINE CONSTANTA

8.8° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
8.8° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

În război cu transportatorii, ITM Constanța a aplicat amenzi de 40.000 lei

În război cu transportatorii, ITM Constanța a aplicat amenzi de 40.000 lei

Replica API 6 decembrie 2017 | 20:54 621

Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) Constanța s-a alăturat, în perioada 08-24 noiembrie 2017, Campaniei Naționale privind respectarea, de către transportatorii rutieri, a prevederilor legale referitoare la încheierea și executarea contractelor individuale demuncă, a timpului de muncă și de odihnă a conducătorilor auto, a legislatiei și a directivelor europene ce vizează detașarea lucrătorilor în cadrul prestării de servicii transnaționale transpuse în legislația națională, respectiv a prevederilor legale privind securitatea și săănătatea în muncă pentru ”Transporturi rutiere de mărfuri” și ”Transporturi urbane, suburbane și metropolitane de călători”.

Obiectivele Campaniei au fost:

-Identificarea angajatorilor care folosesc muncă nedeclarată şi luarea masurilor care se impun pentru respectarea prevederilor legale în domeniul relatiilor de muncă;

-Controlul privind timpul de muncă și de odihnă;

-Determinarea angajatorilor de a respecta prevederile Legii 53/2003- Codul Muncii , ale H.G. 500/2011 și ale legilor speciale în domeniul transportului ruitier privind timpul de muncă și de odihnă;

-Creşterea gradului de conştientizare a angajatorilor şi a lucrătorilor în ceea ce priveşte necesitatea respectării prevederilor legale în domeniul relaţiilor de muncă cât și al securității și sănătății în muncă;

-Verificarea modului de utilizare și întreținere a echipamentelor de muncă, destinate transportului rutier de marfă șipersoane;

- Diminuarea consecinţelor sociale şi economice negative care derivă din nerespectarea de către angajatorii care desfășoară activitate în domeniul transportului rutier, a prevederilor legale privind timpul de muncă și de odihnă;

-Eliminarea tuturor neconformitășilor constatate, prin dispunerea de măsuri obligatorii de intrare în legalitateb și aplicarea sancțiunilor contravenționale corespunzătoare.

Inspectorii de muncă din cadrul ITM Constanța au verificat in acestă campanie de control un număr de 54 agenți economici care își desfășoară activitatea în domeniul transporturilor, pe raza județului Constanta. Au fost sancționați contravențional un numar de 11 agenti economici. S-au aplicat 12 amenzi contravenționale în valoare de 40.000 lei și au fost dispuse un număr de 79 masuri de remediere a neconformităților constatate.

Actiunile de control s-au desfășurat atât pe teren cât și la sediul angajatorilor. La verificările care s-au făcut în trafic au participat alături de inspectorii de muncă si inspectorii de trafic din cadrul I.S.C.T.R.

Controalele în domeniul securității și sănătății în muncă s-au desfășurat la sediul social sau punctul de lucru înregistrat pe raza județului Constanta.

Pentru angajatorii care aveau sediul social inregistrat pe raza altui judet, s-au completat fişele de identificare de catre conducătorii auto găsiţi la lucru în județul Constanța și s-au trimis pentru finalizare către Inspectoratul Teritorial de Muncă pe raza căruia aceștia sunt înregistrați.

Deficiențe constatate:

-Neînregistrarea în REVISAL a contractului individual de muncă;

-Organizarea defectuasă a timpului de muncă şi de odihnă a conducătorilor auto (perioadele de conducere, pauzele şi perioadele de odihnă, etc);

- Neplata orelor de munca suplimentară și munca de noapte;

-Nerespectarea repausului săptămânal şi a concediul de odihnă;

Inspectorii de muncă din cadrul serviciului securitate și sănătate în muncă au verificat pe parcursul acestei campanii de control un număr de 36 angajatori unde iși desfășurau activitatea un număr de 1645 lucrători . Au aplicat o sancțiune contravențională în valoare de 2.000 lei si au fost dispuse un număr de 80 masuri cu termen de remediere.

Deficiențe constatate:

-lipsa instruire și instruire neadecvată în domeniul securității și sănătății în muncă;

-nepurtarea integrală a echipamentului individual de protecție;

-lipsă semnalizare de securitate la locul de muncă.

D.A.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
au amendat in draci firmele care nu aveau pontajele la fel ca si diagramele tahograf! e primul an in care cer diagrame tahograf la control si daca ora de pe diagrame nu bate cu cea din pontaj hopa 1500 lei amenda! de cand se cere diurna? de ce inainte nu afisati pe site ce trebuie sa respecte firmele si apoi sanctionati! de ce domnule bola inspectorii dvs nu sunt lasati de dvs si dna didina sa dea avertismente?
4
0
De ce nu dati si numele operatorilor pe care i ati amendat?
2
0

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614