REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.4° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
17.4° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

În România trenurile întârzie, indiferent de anotimp. Călătorii s-au obişnuit

În România trenurile întârzie, indiferent de anotimp. Călătorii s-au obişnuit

Replica API 16 ianuarie 2013 | 00:00 125

Fără plângeri, din comoditate

Fără plângeri, din comoditate

Faptul că ieri, 15 ianuarie a.c., trenurile au înregistrat întârzieri de minim două ore, probabil nu mai reprezintă de mult o ştire. Pe de altă parte însă, modul în care privesc cei care circulă cu trenul aceste întârzieri, este... bizar: oamenii s-au obişnuit atât de tare cu întârzierile, încât nici nu-şi mai bat capul să se lamenteze sau să depună reclamaţii. Există totuşi şi persoane care s-au lăsat păgubaşe şi au făcut sesizări, în zadar însă, fiindcă CFR nu le-a răspuns.

"Sunt foarte indignată, întârzierile sunt obraznic de mari. O controloare mi-a spus, când m-a auzit plângându-mă de întârzieri, că pot merge la relaţii cu publicul pentru a depune o plângere. S-a făcut un proces verbal şi mi s-a spus că voi fi contactată, însă nu m-a căutat nimeni. Sunt curioasă să văd câţi dintre cei care se plâng de întârzieri, pe bună dreptate, au mai făcut plângeri. Oricum ar fi, părerea mea este că există un fel de înţelegere între CFR şi firmele de microbuze, pentru că, din cauza întârzierilor imense, multă lume pleacă cu microbuzul", a declarat, pentru "Replica", Felicia Berzoi. Există şi persoane care nu au altă variantă în afară de tren, şi care indiferent de întârzierile înregistrate, nu au posibilitatea de a schimba mijlocul de transport. "Nu doar o cursă, ci toate trenurile au întârzieri. Sunt o persoană îngăduitoare, dar nu am altă soluţie. Călătoresc cu trenul foarte mult, şi nu am cum să renunţ să mai circul. Nu am făcut nici o plângere, chiar dacă trebuia făcută. La fel ca mulţi dintre cei care sunt nemulţumiţi de întârzieri, nu am făcut o plângere din comoditate", a menţionat Eugenia Pavel. Nu doar cei care circulă cu trenul au de suferit după urma întârzierilor, ci şi cei care îi aşteaptă pe cei dragi se plâng de modul în care circulă trenurile. "Aştept pe cineva şi trebuia să vină acum două ore. Deja este o obişnuinţă ca trenurile să aibă întârzieri cu orele. Vara se întârzie că este prea cald, iar iarna că este prea frig. Nu am făcut nici o plângere pentru că oricum nu s-ar rezolva nimic", a declarat un alt cetăţean. În afară de întârzierile cauzate de anotimp - ba e frig, ba e prea cald, în România circulaţia trenurilor este dată peste cap şi de hoţii care fură componente de cale ferată. Ei pun în pericol, prin actele lor necugetate, vieţi, însă momentan nici o autoritate nu a găsit soluţia eradicării fenomenului, la fel cum reprezentanţii Căilor Ferate Române n-au găsit soluţia să nu se mai plângă vara că se dilată şinele, iar iarna se contractă sau sunt acopeite de zăpadă.

Sorin HULUBEI

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218