REPLICA ONLINE CONSTANTA

22.9° Constanța Mar., 16 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6701
22.9° Constanța Marți, 16 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6701
 

În Săptămâna Patimilor, Calapod dă cu subsemnatul la Parchet

În Săptămâna Patimilor, Calapod dă cu subsemnatul la Parchet

Replica API 20 aprilie 2011 | 00:00 417

Groapa de gunoi a italianului Vincentelli îl bagă în belea?

Groapa de gunoi a italianului Vincentelli îl bagă în belea?

În Săptămâna Patimilor, unii politicieni fac pomeni electorale, alţii fac bilanţul faptelor bune. Tudorel Calapod este unul dintre politicienii care însă n-au noroc nici de una, nici de alta - cel puţin ieri se poate spune că a avut o zi grea, când a trebuit să explice la Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanţa existenţa unor documente asupra cărora planează suspiciunea că ar fi falsuri, şi care au stat la baza obţinerii avizului de mediu pentru funcţionarea unui centru de deşeuri la Năvodari, aparţinând firmei italianului Roberto Vincentelli.

Documentele datează din perioada când Tudorel Calapod era primar al oraşului Năvodari. După cum este deja de notorietate, centrul de deşeuri de la Năvodari a generat un scandal de proporţii, având în vedere că actualul primar al oraşului, Nicolae Matei, se împotriveşte funcţionării lui; de altfel, Matei a fost reclamat la toate instituţiile posibile pentru că nu permite funcţionarea gropii. În replică, Matei a apelat la opinia populaţiei, iniţiind un referendum pe această temă. Verdictul: năvodărenii nu sunt de acord cu o groapă de deşeuri. Din nefericire însă, părerea cetăţenilor a fost consultată tardiv; iar revenind în actualitate, iată că situaţia poate fi răsturnată, odată cu deschiderea unui dosar penal împotriva mai multor funcţionari ai Agenţiei de Mediu, plus Tudorel Calapod, în calitate de primar la data emiterii anumitor documente necesare investiţiei în cauză. În urmă cu două săptămâni, procurorul de caz, Teodor Niţă declara: "Avizul de mediu în baza căruia a fost dată sentinţa favorabilă centrului de deşeuri nu este tocmai în regulă. Sunt o sumedenie de falsuri. Există trei acte în baza cărora a fost obţinut acordul de mediu: 714, 715, 716, iar cel 715/august 2004 este semnat de fostul primar Ion Dobre, iar celelalte de fostul primar Tudorel Calapod. Ori, Ion Dobre nu mai era primar".

Tot atunci, Calapod afirma: "Vă asigur că eu, în calitate de fost primar, nu aveam nici o competenţă nici în întocmirea documentaţiei şi nici în ceea ce priveşte eliberarea acordului de mediu pentru groapa de deşeuri. Vă asigur că nu am încălcat legea şi nici nu ştiu nimic despre vreo urmărire penală". Vom reveni.(Alexandra ANTON)

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
33725484010
5/49
32319203522
joker
22391819369