REPLICA ONLINE CONSTANTA

18.6° Constanța Mie., 24 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6709
18.6° Constanța Miercuri, 24 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6709
 

În sfârșit, un proiect în beneficiul unui parc: CUM VA ARĂTA ZONA VERDE de lângă Teatrul 'Oleg Danovski'

În sfârșit, un proiect în beneficiul unui parc: CUM VA ARĂTA ZONA VERDE de lângă Teatrul 'Oleg Danovski'

Replica API 16 martie 2019 | 05:47 1168

Subiect ajuns în atenția consilierilor locali municipali constănțeni

Subiect ajuns în atenția consilierilor locali municipali constănțeni

Proiect de amploare la Constanța, care vizează transformarea radicală a unui parc din municipiu. Deocamndată, planurile primarului Decebal Făgădău sunt la stadiul de proiect care va fi discutat în comisiile de specialitate ale Consiliului Local Municipal. Conform documentelor transmise consilierilor locali, aceștia vor încuviința (sau nu), în ședința de la sfârșitul lunii, indicatorii tehnico-economici aferenți acestui proiect.

Potrivit documentației, proiectul se înscrie în programul de dezvoltare urbană – el vizează spațiul cuprins între Teatrul Național de Operă și Balet Oleg Danovski, care se află în stare de degradare și nu este pus în valoare din punct de vedere peisagistic.

“În susținerea necesității promovării acestui obiectiv este și funcția ecologică și recreativă a acestuia (a parcului – n.r.), dat fiind faptul că, după reabilitare, locuitori de toate vârstele din centrul vechi al orașului (...) vor beneficia de posibilitatea jocului, promenadei (...). Având în vedere că, pentru demararea următoarelor proceduri de achiziție, respectiv a caietului de proiectare, lucrărilor de execuție, serviciului de dirigenție și asistență tehnică din partea proiectantului, conform prevederilor legale este necesară elaborarea documentației tehnico-economice, în faza D.A.L.I. (documentații de avizare a lucrărilor de intervenții – n.r.) pentru care s-a organizat procedura de achiziție publică, și ulterior s-a încheiat contractul de prestări servicii cu nr. 155861/18.09.2018 cu SC Rheinbrucke SRL pentru elaborarea D.AL.I. pentru obiectivul de investiții Reamenajarea spațiului public din zona Teatrului Național de Operă și Balet Oleg Danovski (...). Valoarea totală a investiției, conform deviz general este: 9.704.697,65 lei, cu TVA (...)”, se arată în expunerea de motive.

Mai departe, conform planurilor elaborate de Rheinbrucke, zona parcului urmează să își păstreze planimetria, dar se înlocuiesc toate băncile, cel enoi urmând să fie poziționate diferit. Cel mai important este însă că se propune creșeterea spațiului verde; va fi amenajată și o pergola nouă, o cișmea nouă pe lângă cea deja existență care va fi reabilitată; va fi reabilitat și bazinul din jurul statuii din parc; în zona arbuștilor se propune amenajarea cu scoarță, pietriș și marmură. Mai multe detalii aici (click pe imagini):

A.C.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Ca membru PSD, nu voi mai vota cu actualul primar. Votez in cunostiinta de cauza. Avem un primar care crede ca, Constanta, inseamna doar Bvd. Tomis si Bvd. Ferdinand. El inca se crede dupa revolutie cand locuitorii erau ahtiati dupe centrul orasului.
8
2
In anul 2019 exista ziaristi care mai folosesc cuvantul reabilitat in loc de modernizat cand vine vorba de o lucrare. Invatati si voi ca doar oamenii se reabiliteaza!
6
0
ce parc? eu zic ca acolo merge un bloc cipanesc de toata frumusetea...sau un ballroom ca sa iasa banu la telemea!
11
1
Nu o sa mai fii ales macke....
5
1
Daca va dura cat a durat ala de la primarie ... mai bine il lasati asa.
11
0
Ziar pe post de vuvuzela. Se apropie campania. Dovada ca aceste planuri si propuneri sunt din 2016, dar se scot acum de la naftalina: conform Notei de fundamentare a Directiei Urbanism nr.101236 din 15.07.2016 sepropune suplimentarea alocatiei obiectivului Plan urbanistic zonal-amenajareaspatiului public din zona Teatrului National de opera si balet Oleg Danovski si a Universitatii Maritime Constanta cu suma de 45 mii lei din rezerva bugetului local de la cheltuieli cu bunuri si servicii
14
0
Cum, nici un ansamblu rezidential p-acolo? Nici un petec prospat de beton, nici o retrocedare pe conducta? Aaaa, lasati ceva si pentru viitorul edil? Sunteti ... umanist ca sa zic asa! Ce dragutz!!!!
12
0
De unde aveti plansa PUZ si de ce nu este publica? Este de INTERES PUBLIC. Va rugam actualizati articolul cu link catre plansele desenate
12
0
Sigur va ramane ,doar la stadiu de proiect....
11
0
Ar merge si vreo trei cacastori d-alea de 50.000 de coco!
15
0
Bravo ! Fagadau sa traiasca ca-i capu la orasul nostru !
11
10
promisiuni
14
1
Dar cu ciorile care se kk non stop in parculetz ce veti face ? O solutie de starpire e primul pas... vorbesc de aleainaripate nu de asistatii cei dragi primariei..
14
0
Sa speram ca nu va fi ca Expoflora din Parcul Tabacarie. Unde s-a promis un proiect magnific si a iesit ceva mult sub asteptari.Chiar de la inaugurare arata mai rau decat au unii oameni gospodari in curtea proprie. P.S. Nici parcul de la prefectura nu arata grozav la capitolul vegetatie. Gazonul a fost aruncat la misto, si a iesit cum a iesit. Domnilor nu cred ca nu ati fost vreodata intr-un parc din alta tara. Macar la televizor ati vazut, cum arata un gazon adevarat, pe care iti doresti sa te descalti si sa calci descult.
16
0
Va arata extraordinar. Mult mai tare chiar decat Piata Grivitei, Stefan cel Mare jungla urbana, Pasajul Cora etc etc.O mie de Fagaduieli , ZERO impliniri. Va arata ca pavajul din Peninsula, in cel mai bun caz. Primarul Popic, care a adus constantenilor Limuzine diesel si apa de la robinet.
23
0
o sa tina si parcul asta inchis vreo cativa ani,cum au facut cu cel de la primarie....si cred ca tot mobitom-ul o sa castige licitatia,nu?...
15
0
Inafara de Crazy,mai este una acolo si nu e nici Beta nici Marc O' Polo care ascunde banii lu' Mazare in care copii de consileri locali s au trezit cu bani multi peste noapte si nu se intreaba nimeni NU ANI, NU DNA nimic!Doar se spala banii lu' Mazare se face profit pt Mazare si se trimit banii unde trebuie Corina Martin e apropiata lor pupandu i in cur!Inteleg pe Popisteanu ca lui ii place SNOWBALL de mic,adica sa isi dea drumul in gura partenerei apoi sa o sarute si sperma din gura lui sa i-o bage in vagin!Va dati seama ce pervers nu?Verificati ce e pe acolo si cum au facut ei banii
12
0
io dixit da ce plm ai cu cafenelele alea? ca sunt singurele unde mai poti iesi in conditii cat de cat
4
7
Cind incepe si in ce secol se termina ?---Parcul primariei a durat 3 ani
15
1
mai bine darima cafenelele alea. poate restaureaza fintina, ca in rest ce sa faca? in afara de a schimba bancile, ce sa faca, sa mai taie ceva copaci? cit a ajuns panseluta cu tva cu tot?
16
1
Poftim coincidenta.A naibii este pielea pe puturosul asta de primar.Mai ,voi nu v-ati saturat de pacalici de genul lui Mazare sau Fagadau ? Astia fac treaba numai in campania electorala.
22
1
Nu se poate face parcare subterana acolo din cauza tunelului ce pleaca de la sala sporturilor spre Casa Alba
10
0
Au nevoie de bani pt campanie, ce nu intelegeti ! In flori, pomi etc. Nu pot fi verificati banii
18
1
Parcarea subterana unde e?
14
1
Nu era mai bine sa faca o parcare subterana sub parc? Parcul arata ca acum 50 ani si nu se schimba nimic.
14
2
Ziar de kk care e pe post de vuvuzela. Auzi bre parc situat intre teatru... si balet... . Pe semne baletu sconcs-ului fagabou care se va da in barci la DNA cu firme de consultanta a statului paralel pe banii constantenilor. Directorul teatrului e din statul paralel de ce sa nu amenajam tot cu ... . Conform sedintelor comune la nivel de guvern.
20
1

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218