REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Mar., 23 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6708
11.4° Constanța Marți, 23 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6708
 

În sudul litoralului sunt dune de nisip înalte de 2 metri! Video

În sudul litoralului sunt dune de nisip înalte de 2 metri! Video

Replica API 25 ianuarie 2022 | 00:34 4567

Noua atracție de pe plajele din sudul litoralului românesc sunt, în acest sezon, dunele de nisip. Temperaturile din ultima perioadă au fost foarte scăzute, însă, iată că turiștii au comparat, totuși, deșertul african cu plajele constănțene. Explicația însă este una clară. Dunele au fost făcute de lucrătorii Administrației Bazinale de Apă Dobrogea-Litoral pentru a conserva anumite sectoare de plajă, iar la începutul sezonului estival 2022 acestea vor fi nivelate.

Temperaturile negative din weekend nu i-au împiedicat pe turiști să viziteze sudul litoralului. Cu toate că vântul bătea destul de puternic, ici-colo, erau grupuri de persoane ce se plimbau pe plajele din sudul litoralului. Se pare, însă, că atracția principală au fost dunele de nisip amplasate în stațiunile Jupiter, Cap Aurora, Cordon Venus și Saturn. „Am putea să comparăm litoralul românesc cu deșertul? Se poate? Bine, este mult, mult mai frig și cred că oricine și-ar dori în această perioadă să fie în Africa, în deșert, decât pe malul Mării Negre, la -3 grade și un vânt puternic”, a declarat pentru Replica, o turistă.

Plajele sunt conservate pentru iarnă

Explicația dunelor de nisip vine chiar de la specialiștii din cadrul Administrației Bazinale de Apă Dobrogea-Litoral. „Pentru ca nisipul din anumite zone să nu fie spulberat de vânturile puternice în perioada sezonului rece și ca acesta să nu transportat de pe plajă în zonele din apropiere lucrătorii Sistemul de Gospodărire a Apelor Constanța din cadrul Administrației Bazinale de Apă Dobrogea – Litoral au creat dune (depozite) de nisip pe o lungime de aproximativ 3.000 metri lungime. Aceste dune de nisip au o înălțime de aproape 2 m iar, la baza aproximativ 5 m. Rolul acestora este de a păstra nisipul necompromis de materialul cochilifer care se depune în exces la linia țărmului. Dunele (depozitele) realizate vor fi nivelate înainte de începerea sezonului estival 2022”, este explicația oferită de ABA Dobrogea-Litoral.

Video:

Diana BERECHET

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Mai trebuie niste camile
0
0
Like pentru postarea anterioara.
6
1
Muweei replica
6
1

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218