REPLICA ONLINE CONSTANTA

7.6° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
7.6° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

În timp ce numirea lui Monea la conducerea Radionav întârzie, compania se vinde bucată cu bucată - DOCUMENT

În timp ce numirea lui Monea la conducerea Radionav întârzie, compania se vinde bucată cu bucată - DOCUMENT

Replica API 9 septembrie 2013 | 00:00 271

Interimarul Zăgăneanu face licitaţie pentru activele companiei

Interimarul Zăgăneanu face licitaţie pentru activele companiei

Compania Naţională de Radiocomunicaţii Navale Radionav S.A., unic operator de radiocomunicaţii pentru zona maritimă a României, este condusă în prezent de Marius Zăgăneanu. Numirea acestuia pe postul de director interimar a sosit la Radionav în data de 15 iulie a.c. Contextul în care Zăgăneanu a fost instalat la conducerea Radionav este unul trist - amintim că fostul director, Lucian Lotreanu, a decedat. În mandatul său, Lotreanu declara cotidianului "Replica" de Constanţa că un alt fost director, nimeni altul decât Vlad Stănculescu (în prezent membru PC şi în continuare interesat să revină la conducerea companiei), ar fi pus la cale "un adevărat jaf" în cadrul companiei. Mai exact, spunea la acea vreme Lotreanu, Stănculescu ar fi fost de acord cu înstrăinarea unor active: ele urmau să fie tăiate şi să ajungă la fier vechi. Ce se întâmplă însă în prezent? Conform documentelor oficiale postate pe site-ul instituţiei, astăzi este ziua în care Marius Zăgăneanu a scos la licitaţie publică sisteme şi subansamble tehnice din patrimoniul companiei Radionav. Sunt scoase la vânzare sistemul de supraveghere video, grupul generator de avarie electrică şi echipamente electrice din instalaţia de iluminat exterior, echipamente totalizând un preţ minim de pornire al licitaţiei de aproape 79.000 lei.

Cine este Marius Zăgăneanu

Numele directorului interimar al Radionav se leagă de Callatis Therm, fosta firmă de termificare din Mangalia. Potrivit datelor de la Registrul Comerţului, acţionarul majoritar al SC Callatis Therm SA Mangalia se numea SC C & C Wealth Management SRL Constanţa, firmă deţinută de către Marius Zăgăneanu şi Adrian Simion Nikitas, primul fiind şi administrator. Tot din CV-ul lui Zăgăneanu, rezultă că acesta a fost angajat, în perioada 2010-2012, la CN APMC. Surse din cadrul Portului Constanţa afirmă că încadrarea lui Zăgăneanu ar fi fost, în perioada mai-sus pemnţionată, de "muncitor necalificat". Interesantă, aşadar, ascensiunea lui Zăgăneanu, iar şi mai interesant este că PNL Constanţa a nominalizat, în 20 iulie, o altă persoană care să ocupe postul de director al Radionav: Gabriel Monea. De la acea nominalizare, care a fost transmisă mai departe, ministerului de resort, nici o veste. Cu siguranţă că numirea lui Monea a fost întârziată de schimbările şi scandalurile legate de Ministerul Transporturilor, dar nu mai puţin adevărat este că, în condiţiile date, liberalul constănţean ar putea deveni, după licitaţia programată azi, şef peste o instituţie "chelită" de active.

Alexandra ANTON

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614