REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.4° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
13.4° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

În timp ce paznicii "dormeau", Fertilchim a rămas fără calea ferată

În timp ce paznicii "dormeau", Fertilchim a rămas fără calea ferată

Replica API 18 august 2011 | 00:00 104

Vincentelli nu se mai poate aproviziona

Vincentelli nu se mai poate aproviziona

Reprezentanţii combinatului de îngrăşăminte chimice Marway Fertilchim Năvodari sunt în alertă maximă, după ce, în urmă cu două nopţi, li s-a furat un tronson de circa 30 de metri de cale ferată.

Nu se cunoaşte modul de operare, însă poliţia a declanşat o anchetă şi urmează a se constata cine sunt hoţii. Ciudat este că societatea prejudiciată dispunea şi de pază umană, ridicându-se mai multe semne de întrebare legat de cum a fost posibil să se fure şinele de cale ferată de pe un tronson atât de lung, care duce spre combinat, fără ca paznicii să se sesizeze. Aceleaşi întrebări şi le pun şi poliţiştii, bănuindu-se că fără complicitatea paznicilor, acest lucru nu ar fi fost posibil. "Nu s-au furat într-un interval de timp îndelungat, ci într-o singură noapte. În tot acest timp, ce făceau agenţii de pază?", se întreabă poliţiştii. Reprezentanţii societăţii au declarat că incidentul este o adevărată catastrofă. După cum era de aşteptat, unul dintre acţionarii societăţii, nimeni altul decât Roberto Vincentelli, a dat vina pe primarul oraşului Năvodari, Nicolae Matei, şi pe poliţişti! "De vină pentru acest incident este şi Nicolae Matei, pentru că nu-şi face datoria de primar, iar poliţia este la cheremul lui", susţine investitorul italian Roberto Vincentelli, care adaugă că nu ştie cum anume va mai ajunge acum marfa la combinat. De altfel, tot ieri, o locomotivă a fost cât pe ce să deraieze. Mecanicul şi-a dat seama în ultimul moment că lipsesc aproape 30 metri de şină de pe culoarul care face legătura între Combinatul de Îngrăşămintre Chimice şi staţia Năvodari.

Daniel ALBU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218