REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.7° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
13.7° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

În Tomis Nord, hoţii fură pe bucăţi Daciile din parcare

În Tomis Nord, hoţii fură pe bucăţi Daciile din parcare

Replica API 24 noiembrie 2011 | 00:00 148

Dispar de toate: roţi, oglinzi, ştergătoare, baterii

Dispar de toate: roţi, oglinzi, ştergătoare, baterii

Proprietarii de maşini ştiu ce înseamnă frustrarea: să nu găseşti loc de parcare, să îţi găseşti maşina zgâriată, fără oglinzi sau capace la roţi... În zona străzii Suceava din Constanţa (cartierul Tomis Nord) poţi păţi chiar mai rău! Proprietarul unei Dacii ne-a declarat că este la capătul puterilor, după ce a constatat că i-au dispărut până şi roţile autoturismului, asta după ce, anterior, hoţii furaseră, pe rând: bateria, oglinzile, ştergătoarele.

Furturile în parcări s-au înmulţit, una dintre zonele favorite fiind strada Argeşului, din apropierea City Park Mall. Hoţii nu ţin cont de marca maşinilor: dispar radiatoarele, capacele roţilor, ştergătoarele sau oglinzile retrovizoare şi de la bolizii de lux, dar şi de la Dacii. Se "evaporă" chiar şi combustibilul din rezervoare. De obicei paguba ajunge la câteva sute de lei, iar cel mai des identitatea hoţilor rămâne un mister. Conform comisarului Vasile Marius, şeful Secţiei 2 de Poliţie, se patrulează în fiecare seară în cartierul Tomis Nord. "Faptul că e sărăcie, îndeamnă lumea să fure", spune Vasile Marius, care adaugă că, în privinţa ultimelor furturi din zona amintită - de cauciucuri şi radiatoare - există un cerc de suspecţi. Faţă de anul trecut, la nivelul municipiului furturile de această natură au crescut cu 14%, după cum menţionează şi comisarul şef Emilian Pârvu, şef Poliţie Municipiul Constanţa. Potrivit poliţiştilor, zonele în care hoţii "atacă" sunt cele din apropierea restaurantelor, barurilor şi complexelor comerciale, dar şi parcările din mall-uri : "În general faptele se comit la autoturismele în care proprietarii îşi lasă neglijent diverse obiecte, cum ar fi laptop-uri şi telefoane mobile", mai spune Emilian Pârvu. Conform acestuia, vârstele hoţilor sunt cuprinse între 14 şi 60 de ani, iar cele mai dese furturi sunt cele de roţi şi baterii. "Hoţii au vârste şi sub 14 ani şi, surprinzător, sunt oameni şi la 60 şi ceva de ani care fură din maşini. Cei cu vârsta sub 14 ani nu răspund din punct de vedere penal", a afirmat şeful Poliţiei Municipale Constanţa. Deşi se iau măsuri în permanenţă, iar prinderile în flagrant au devenit tot mai dese, grupurile de hoţi se liniştesc doar când se află după gratii: "Furturile continuă, ceea ce înseamnă că sunt mulţi. Numai în ultimele două săptămâni au fost prinse în flagrant mai multe grupări", a subliniat Emilian Pârvu. Astfel, pe 20 noiembrie, în zona parcării Kaufland, o patrulă mixtă formată din poliţişti şi jandarmi a prins în flagrant 2 indivizi de 23 respectiv 45 de ani, care sustrăgeau bateria unui autoturism. Pentru că nu aveau cazier şi erau la prima abatere, cei doi indivizi sunt cercetaţi în stare de libertate. Nu de acelaşi noroc au avut parte şi patru indivizi care au fost prinşi de poliţiştii de la Secţia 2 de Poliţie în timp ce cărau acumulatoare auto: "S-au tras focuri de armă. Se aflau cu un autoturism în zona Suceava, unde cărau acumulatoarele. Toţi 4 erau din Cumpăna. Doi dintre ei erau minori, aveau 17 ani, dar ceilalţi, cu vârstele de 23 şi 27 de ani, au fost arestaţi preventiv", a mai spus Emilian Pârvu. Deşi sunt cazuri în care hoţii sunt prinşi în flagrant, şoferii care nu îşi recuperează pagubele suferite au ajuns în pragul exasperării: "La două săptămâni mă trezesc că îmi lipseşte ceva de la maşină. Ba bateria, ba roţile, ba ştergătoarele, în curând o să o ia cu totul", s-a plâns posesorul unei Dacii, care a rămas, de dată recentă, fără roţile de la Dacie.

Camer NEGIP

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102