REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.6° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
10.6° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

În trei săptămâni, Pro România a strâns semnăturile pentru europarlamentare. Iată ce s-a întâmplat la Constanța

În trei săptămâni, Pro România a strâns semnăturile pentru europarlamentare. Iată ce s-a întâmplat la Constanța

Replica API 12 martie 2019 | 00:00 720

În cele trei săptămâni de la debutul campaniei de strângere de semnături pentru alegerile europarlamentare, Pro România a strâns la nivel naţional, 217.340 de semnături, dintre acestea aproximativ 8.000 provin din judeţul Constanţa. Deputatul Mircea Banias, unul dintre coordonatorii Pro România Constanţa, a precizat că speră că până la finalul campaniei, să fie strânse, 15.000 de semnături de la alegătorii din judeţul Constanţa. “Mă aşteptam la atâtea semnături la nivel naţional, pentru că lumea priveşte cu interes partidul Pro România, pe Victor Ponta, şi am toate motivele să cred că şi lista pe care o propunem noi, deschisă de Ponta şi de comisarul european Corina Creţu, este o listă care atrage oamenii şi îi determină să voteze. Noi am făcut deja numărul minim de semnături la nivel naţional. Ne propunem să adunăm cât mai multe. Eu sper să adunăm, în judeţul Constanţa, în jur de 15.000, până la finalul perioadei de strângere de semnături”, a menţionat deputatul Pro România, Mircea Banias. La rândul lui, deputatul Mircea Titus Dobre, de asemenea, coordonator Pro România Constanţa, susţine că cifra înregistrată la nivel naţional este o “cifră bună”. “La Constanţa, la momentul acesta, sunt aproximativ 8.000 de semnături. Este o cifră foarte bună pentru un partid care participă pentru prima oară la un scrutin naţional”, a afirmat Mircea Titus Dobre. Lista Pro România pentru alegerile europarlamentare condusă de preşedintele Pro România, Victor Ponta, şi comisarul european Corina Creţu, nu este definitivată. Deputatul Pro România, Mircea Banias, a explicat că este posibil ca săptămâna viitoare să fie finalizată. Nu este exclus ca pe listă să se afle şi Constanţa, prin deputaţii Mircea Titus Dobre şi Mircea Banias.

Precizăm că semnăturile pentru participarea partidelor politice şi a alianţelor politice se strâng până pe 28 martie, ora 24.00. Legea românească privind alegerile prevede că un partid trebuie să depună o listă cu minim 200.000 de semnături ale susţinătorilor, iar un candidat independent minim 100.000 de semnături. Pe data de 28 martie 2019 trebuie depuse şi înregistrate listele privind candidaturile. Depunerea acestor liste se face cu 60 de zile înainte de alegerile europarlamentare, care vor avea loc în data de 26 mai 2019.

Camelia MATEI

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Cu siguranta,primele semnaturi sunt cele ale supravietuitorilor din clubul Colectiv si ale familiilor victimelor. Oamenii nu uita,iarta, dar cu siguranta nu vor mai gresi in ....alegeri !
0
0
Radu Cristian, primarul Mangaliei, a invrajbit populatia. Doar prostii si-au demolat garajele, smecherii primarului Nu. Prostilor le-a trimis si noaptea politia locala sa le bata la usa, care nu erau acasa puneau vecinii martori de instiintare. Teroarre! Smecherii iti rad in fata sit e fac prost ca-i ascultat de primarie. De ce nu-i deranjeaza primarul si politia locala pe cei cu garaje la Lidl gara Bl A 5; Rozelor R14; N3 bis bl G CEC bank cinematograf pescarus; Callatis MG 29.etc, etc. De ce dom primar!? Ca-s smecheri si preteni cu tine? Pai, mai asculta cineva de-acum incolo la ce spui tu!
2
0
Daca te tinea tata cu paine pt saraci aveai tot meritul dara sa te a tinut cu paine pentru borfasii din psd! Tai o baiatule !
1
1
Esti un baiat muncitor cam greu de cap cu idei putine dar fixe. Nu este mai bine la brutarie decat in politica?
1
1
Este un baiat muncitor care merita sa ajunga sus.
3
3

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367