REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.2° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
16.2° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

INACO propune ca Dacia-Renault şi Ford să-şi adapteze liniile de producţie pentru a fabrica ventilatoare de respiraţie

INACO propune ca Dacia-Renault şi Ford să-şi adapteze liniile de producţie pentru a fabrica ventilatoare de respiraţie

Replica API 26 martie 2020 | 00:00 978

Andreea Paul

Guvernul are mai multe soluţii la îndemână, una dintre acestea ar fi ca Fabricile Dacia-Renault şi Ford să-şi adapteze liniile de producţie pentru a fabrica ventilatoare de respiraţie pentru Italia şi România, susţine Andreea Paul, preşedintele INACO - Iniţiativa pentru Competitivitate şi coordonator al acestui proiect.

"Haideţi să trecem de la "o să se facă", la "am făcut". Iată câteva soluţii la îndemâna Guvernului României şi vă rog să completaţi voi lista de propuneri: Fabricile Dacia-Renault şi Ford şi-au adaptat liniile de producţie pentru ventilatoare de respiraţie pentru Italia şi România. Angajaţii revin din şomaj tehnic. S-au amânat toate cheltuielile publice neurgente ale statului român şi s-au alocat pentru echiparea personalului medical şi a spitalelor cu cele necesare. Care este această sumă? Concret. S-au plafonat pensiile speciale (la 2.400 lei, cât are şi un om activ trimis în şomaj tehnic acum) şi s-au eliminat privilegiile decidenţilor publici şi a personalului bugetar. Se revine la bunul simţ şi la echilibrul public-privat. Se realocă aceste fonduri pentru hrana şi medicamentele persoanelor în vârstă izolate în această perioadă de carantină totală", a transmis Andreea Paul într-un mesaj video postat pe Facebook, care cuprinde soluţii la îndemâna Guvernului României în această perioadă de criză.

O altă propunere ar fi interzicerea oricărei forme de premiere a personalului bugetar, până la finalul anului 2020, cu excepţia medicilor, militarilor şi a personalului MAI.

"Repornim Institutul Cantacuzino de care statul roman şi-a bătut joc până acum. Statul face plata tuturor sumelor aferente TVA şi CAS datorate persoanelor juridice în termen de maximum 5 zile. Repornim cercetarea românească pentru noile tehnologii cu care îşi va relua creşterea economică naţiunea română după criza COVID-19. Asigurăm accesul gratuit al tuturor elevilor la educaţie digitală în timpul crizei, solidari cu părinţii şi companiile care s-au mobilizat deja în acest sens. Ne îndreptăm spre regiunile cele mai vulnerabile cu soluţii alternative, inclusiv laptopuri şi stick-uri conectate de internet, instruiri on-line", mai spune Andreea Paul, potrivit Agerpres.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
iar a iesit asta sa vorbeasca, sa se poduca in tara cat ma repede masti si combinezoane sau tot la afacerea ceor de la ford si dacia se gandeste!!
0
0
scoate ti ventilatoarele de sistemul de racire al motorului de la Logan ca si asa e panarama si incropiti ceva util.
0
0
Pana acum trebuia ca acest guvern sa impuna fabricarea acestor aparate de respirat , vitale azi. Ce sa mai spun de fabricarea mastilor de protectie, halate, dezinfectanti. ROMANIA TRZESTETE !
0
0
Statul sa cumpere patentul si dreptul de fabricatie ca se gasesc uzine mai specializate care pot prelua fabricatia, uzinele de armament, industria de accesorii si piese de schimb auto, chiar si sectii ale fabricilor de frigidere, masini de spalat, etc
1
0

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102