REPLICA ONLINE CONSTANTA

8.1° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
8.1° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

Înainte să se apuce de furat din vagoanele cu motorină, plutonierul Parte-Bună fusese dat afară de la ISU de şefii corupţi

Înainte să se apuce de furat din vagoanele cu motorină, plutonierul Parte-Bună fusese dat afară de la ISU de şefii corupţi

Replica API 9 septembrie 2013 | 00:00 214

Cu superiori şpăgari, nici plutonierul nu s-a lăsat mai prejos

Cu superiori şpăgari, nici plutonierul nu s-a lăsat mai prejos

Plutonierul Parte-Bună, prins furând combustibil din vagoanele trenurilor care tranzitau ruta Medgidia - Tulcea are o istorie foarte interesantă la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Dobrogea. Parte-Bună, înainte de a fi prins cu motorina pe mâini, s-a judecat cu instituţia, în cazul lui concluzionându-se că superiorii, anchetaţi de DNA la acea vreme, au comis un abuz atunci când l-au disponibilizat. Printr-o decizie a instanţei, Parte-Bună a fost reîncadrat pe post.

Plutonierul din cadrul ISU Dobrogea, Nicolae Parte-Bună, care s-ar fi ocupat cu sustragerea de motorină din trenul cu ruta Medgidia - Tulcea, a primit o veste bună: va fi liberat din arest. Judecătoria Constanţa a luat decizia vineri, 6 septembrie, înlocuind măsura arestării preventive cu măsura obligării de a nu părăsi localitatea de domiciliu. În aceeaşi situaţie se află şi Dănciuc Sorin, Spătaru Marian, Damian Vasile Valentin, Parte-Bună Nicolae, Parte-Bună Marin, Sava Teodor, Mîndruţă Ionel, Moldoveanu Marcel, Moldoveanu Violeta, Consferenţ Iuliana, Surlucianu Marian, Neamţu Ion şi Neagu Mirică. Aceştia vor fi judecaţi în stare de libertate, următorul termen fiind stabilit pentru data de 20 septembrie a.c. Vorbim despre o grupare compusă din aproximativ 14 persoane, care se ocupa cu sustragerea de motorină din trenul cu ruta Medgidia - Tulcea. În plus, şeful reţelei este un angajat al Ministerului de Interne, cazul fiind preluat de către Parchetul de pe lângă Judecătoria Constanţa.

Cum a fost reintegrat Parte-Bună la ISU

În flagrant, în dimineaţa zilei de 9 august, au fost prinşi plutonierul din cadrul ISU Dobrogea, Nicolae Parte-Bună, dar şi complicele acestuia, la Mihail Kogălniceanu, când luau 400 litri de combustibil de la mecanicul trenului. Pentru prinderea lor, oamenii legii au fost nevoiţi să apeleze la focuri de armă. De asemenea, implicaţi în acţiune au fost şi Dumitru Trăilă, Ion Neamţu, Marian Parte - Bună, Teodor Sava, Ionel Mîndruţă, Marcel Moldoveanu, Violeta Moldoveanu, Iuliana Consferenţ şi Marian Surlucianu. Acestea sunt datele problemei în anul de graţie 2013, în ceea ce-l priveşte pe Parte-Bună, însă, el nu este un necunoscut pentru presa din Constanţa. În 2012, Parte-Bună apărea ca... parte într-un proces prin care contesta faptul că a fost trecut în rezervă. La acea dată, după cazul de corupţie din fruntea Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Dobrogea, presa scria că instituţia "are de suferit" şi după ce unii ofiţeri trecuţi în rezervă în mod abuziv şi-au găsit dreptatea în instanţă. Era vorba despre unii militari ai ISU care au fost "traşi pe dreapta" în urma reorganizării din 2011, ei fiind înlocuiţi cu "piloşii" care au fost încadraţi în mod ilegal. Între cei nedreptăţiţi la acea vreme se număra şi Nicolae Parte-Bună, din Nicolae Bălcescu, căruia instanţa îi dădea câştigă de cauză în proces. El, împreună cu încă 2 colegi de la Staţia nr.7 Hârşova, Grup 3 Cernavodă, respectiv Gheorghe Zisu şi Daniel Costea, au dat în judecată ISU Dobrogea, solicitând, în contencios administrativ, anularea Ordinului 13592/I/14.09.2011, emis de ISU, respectiv reintegrarea reclamanţilor în funcţiile deţinute anterior, cu plata despăgubirilor aferente drepturilor salariale pentru toată perioada cât au fost puşi la dispoziţie. Prin sentinţa civilă nr. 2422 din data de 29 iunie 2012, instanţa a hotărât "respingerea excepţiei inadmisibilităţii acţiunii (invocată de ISU) ca nefondată, admiterea acţiunii promovată de Nicolae Marin Parte-Bună, anularea Ordinului nr. 13592/I/14.09.2011 emis de ISU, dispune reintegrarea reclamantului în funcţia deţinută, obligă pârâtul la plata despăgubirilor aferente. Definitivă".

Vom reveni.

Liliana CHIRU, Alelandra ANTON

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614