REPLICA ONLINE CONSTANTA

18.2° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
18.2° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Înalt oficial al SUA, reacție la rachetele lansate de Coreea de Nord

Înalt oficial al SUA, reacție la rachetele lansate de Coreea de Nord

Replica API 14 ianuarie 2022 | 00:00 721

Testele cu rachete ale Coreii de Nord sunt profund destabilizatoare şi periculoase, iar Phenianul nu a răspuns încă la niciun demers diplomatic al Washingtonului, a declarat joi secretarul de stat al SUA Antony Blinken, citat de Reuters.

Administraţia Biden a impus miercuri primele sale sancţiuni asupra programelor de înarmare ale Coreei de Nord, în urma unei serii de lansări de rachete nord-coreene, inclusiv două de săptămâna trecută, informează News.ro.

De asemenea, doreşte impunerea mai multor sancţiuni de către Consiliul de Securitate al Naţiunilor Unite, a declarat miercuri ambasadorul SUA la ONU, Linda Thomas-Greenfield.

Blinken a spus că Statele Unite au precizat clar că nu au nicio intenţie ostilă faţă de Coreea de Nord şi că sunt dispuse să se angajeze în discuţii fără condiţii prealabile.

"Din păcate, nu numai că nu a existat niciun răspuns la aceste demersuri, dar răspunsul pe care l-am văzut... a fost teste de rachete reînnoite, ceva care este profund destabilizator. Este periculos şi contravine unei întregi serii de rezoluţii ale Consiliului de Securitate al ONU. Cred că prin unele dintre acestea Coreea de Nord încearcă să atragă atenţia. A făcut asta în trecut. Probabil că va continua să facă asta", a spus Blinken.

Statele Unite şi aliaţii săi sunt concentraţi să se asigure că sunt protejaţi şi că există repercusiuni asupra activităţii cu rachete ale Coreii de Nord, a adăugat Blinken, potrivit stiripesurse.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218