REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.4° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
13.4° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Înalta Curte, acuzații GRAVE pentru Radu Mazăre: a comis ABUZ!

Înalta Curte, acuzații GRAVE pentru Radu Mazăre: a comis ABUZ!

Replica API 22 ianuarie 2018 | 00:50 434

Înalta Curte de Casație și Justiție arată, în în motivarea deciziei prin care au emis mandat de arestare pe numele lui Radu Mazăre, după ce acesta a fugit în Madagascar, că fostul primar a făcut abuz de încrederea judecătorilor, pentru că aceștia îi ridicaseră interdicția de a părăsi țara.

Instanţa a considerat că, prin plecarea în Madagascar, fostul primar a abuzat de încrederea magistraţilor, care i-au ridicat interdicţia de a părăsi ţara.

„Acesta a încălcat cu rea-credinţă obligaţiile prevăzute de lege, neprezentându-se nici la sediul Biroului de Supravegheri Judiciare, conform graficului de supraveghere stabilit de această instituţie, şi nici la termenul de judecată în faţa instanţei de judecată.”, scrie în motivare.

Judecătorii nu au fost impresionaţi de apărarea fostului edil, care a anunţat că cere azil politic în insula din sudul Africii, deoarece se consideră persecutat. Curtea Supremă explică, în motivarea deciziei prin care pe numele lui Radu Mazăre a fost emis mandat de arestare, că faptele pentru care este acuzat justifică decizia, informează stiripesurse.

„Radu Mazăre a indus în eroare şi, mai apoi, a sfidat Înalta Curte, reuşind totodată să inducă în opinia publică un sentiment de slăbiciune a statului român şi de zădărnicie a actului de justiţie, care tinde să se amplifice, având în vedere alte cazuri notorii de sustragere a unor inculpaţi de sub puterea unor măsuri preventive ori de la executarea pedepsei.”, mai este precizat în motivare

Chiar dacă nu dă nume, instanţa supremă are exemple de inculpaţi fugiţi chiar în propriile procese. Sebastian Ghiţă are două mandate de arestare pe numele său, după ce a reuşit să plece din ţară, deşi avea interdicţie. Omul de afaceri Puiu Popoviciu a mers în instanţă până la ultimul termen de judecată al procesului, însă înainte ca judecătorii să îl condamnate definitiv la şapte ani de închisoare, a plecat la Londra. Iar Alina Bica, fostul şef anti-mafia care are două condamnări nedefinitive, a anunţat Curtea Supremă că este în Costa Rica, invocând probleme medicale ce nu îi permit să revină în ţară.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Mazare i.a abuzat pe cei de la iccj.sunt victimele abuzului.sunt abuzati.saracii judecatori.va dati seama.
1
0
dragule mirat eu eu stiu. datorita probelor care sint de toot kktu si nu doar atiit incadrate abracadabrant.deci dnl-e Mazare lasati sa faca icter sa crape,extradarea nu ii posibila.corectitudinea justitiei din Romania ii ceva ne cunoscut unora dintre magistrati judecatori.deci SANATATE MULTA si slugile sa crape.
2
1
este numai ptr.prosti fara bani,justitia cui???
2
0
el poate a facut abuzuri , DAR TU AI FOST ABUZAT DE MIC SI AI RAMAS CU SECHELE . RAMAI ACELASI BASIST-BASIT, ACELASI SUGAR ....DESI NU ESTI NOU NASCUT ....
1
6
Nu v-ati intrebat de ce il ajuta justitia si de ce toti cei apropiati de el sunt condamnati si el nu?!?
7
0
Si justitia ,acum a vazut ca omul asta a facut abuzuri? Pai mascariciul asta a comis primul abuz prin simplul fapt ca s-a nascut.
9
1
Lasitatea paiatzei nu trebuie sa surprinda, era de asteptat ca o intinde din tara. A ramas suina pe post de prostul satului, caci nici pe Strut nu-l prinde condamnarea pe aici.
4
1
cine ia dat cu suspendare sa fie exclus din magistratura si pa golan sal aduceti sai confiscati tot si aveti grija ca Struntischi e tot la fel la puscarie cu ei odata
8
2
Sa i faca plangere pentru abuz de incredere.ce sa zic.vrajeala ieftina
10
1
este mazare 2,veti vedea cum scapa si asta.ca paranteza in Ro sunt trasi la raspundere si fac puscarie pe bune gainarii marunti si oamenii de rand.In feuda de TR asa se va trai pana una-alta.Autoritatile ne invita sa furam,fiecare cum si cat poate in raport de relatiile de partid.marii banditi pleaca la plaja pe banii contribuabililor onesti.
16
3
Mama a comis un abuz! Abuz a comis ani de zile cand a ruinat constanta si a furat fara nici o jena! Ca a fugit din tara ....asta e tupeul la care a ajuns sa l aiba pt ca e intangibil! Si da! Oamenii incep sa creada ca sa furi, sa minti etc etc e mult mai bn decat sa fii un om corect pt ca hotii o duc mult mai bine si nici nu fac parnaie!!!!
25
4

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218