REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.9° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
11.9° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Încă 3 funcţionari din Primăria Năvodari vor fi audiaţi în dosarul de corupţie al lui Vincentelli

Încă 3 funcţionari din Primăria Năvodari vor fi audiaţi în dosarul de corupţie al lui Vincentelli

Replica API 10 martie 2012 | 00:00 923

Procesul în care în dosarul penal în care italianul Roberto Vincentelli este acuzat de fapte de corupţie, privind construirea unui depozit de deşeuri periculoase, la Năvodari, pare a se desfăşura ceva mai repede decât alte dosare. Miercuri, 7 martie, a avut loc cel mai nou termen de judecată în acest dosar, când au fost audiaţi, ca martori, trei funcţionari publici, printre care şi primarul Năvodariului, Nicolae Matei, iar următorul termen a fost stabili pe data de 15 martie. De remarcat că audierile de miercuri au durat până seara, ora 20, iar pentru audierea actualului primar a fost nevoie de 4 ore şi jumătate. Instanţa a dispus, atunci, la la termenul de pe 15 martie să fie audiaţi, tot ca martori, alţi 3 funcţionari publici, respectiv Dumitru Mitran, arhitectul şef al oraşului, Daniela Râsă din cadrul biroului Urbanism al Primăriei Năvodari şi Diana Pătru, secretarul oraşului. Tot pe 15 urmează şi audierea lui Roberto Vincentelli, în calitate de inculpat. În acelaşi dosar mai este cercetat şi fostul primar, Tudorel Calapod, acuzat de fals intelectual şi alte infracţiuni similare, în timp ce Roberto Vincentelli şi asociata acestuia, Manuela Marinescu, sunt acuzaţi de fapte de corupţie şi alte infracţiuni. Conform rechizitoriului, italianul Vincentelli a încercat să îi ofere mită primarului Nicolae Matei, sperând că-şi va putea desfăşura activitatea de depozitare deşeuri la Năvodari.

Acţionarii cer excluderea?

Unele surse susţin că ceilalţi acţionari ai societăţii Ecological Center, din cadrul căreia face parte şi Vincentelli, vor să-l excludă pe acesta din societate, pentru că a prejudiciat societatea atât material, cât şi moral, din punctul de vedere al imaginii acesteia. Contactat telefonic, Vincentelli a negat acest aspect. "Nu este nimic adevărat. Eu sunt preşedinte până la sfârşitul mandatului, până în iunie. În fiecare an, în iunie se alege conducerea. Eu am fost până acum şi eu voi fi şi la anul următor. Nue xistă nici o hotărâre prin care să fiu schimbat. Nici asociaţii mei nu vor să mă dea afară din acţionariat", ne-a declarat Roberto Vincentelli.

Daniel ALBU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614