REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.4° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
17.4° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Încă o ‘demolare’ solicitată de primărie, pentru lucrări neautorizate! este vorba despre o sală de fitness!

Încă o ‘demolare’ solicitată de primărie, pentru lucrări neautorizate! este vorba despre o sală de fitness!

Replica API 26 mai 2018 | 08:50 354

În instanţă

În instanţă

Imobilul în care funcționează o cunoscută sală de fitness din Constanța urmează a suporta ”mici” modificări, în urma unei hotărâri judecătorești. De fapt, este vorba despre revenirea la forma inițială, după ce a fost modificat ”pe blat”, fără o autorizație emisă de Primărie.

Potrivit portalului instanțelor de judecată, pe data de 2.05.2017, pe rolul Judecătoriei a fost înregistrată reclamația Primăriei Constanța, care solicita obligarea prin hotărâre judecătorească a lui G.M., proprietarul imobilului situat pe strada Maior Şofran nr.9 (zona Delfinariu), să desființeze unele lucrări prin care a adus modificări în interiorul imobilului. La jumătatea lunii martie a acestui an, la aproape un an de la depunerea reclamației, instanța de fond – Judecătoria Constanța – s-a pronunțat în defavoarea celui care deține imobilul.

„Admite cererea de chemare în judecată formulată de reclamantul primarul municipiului Constanța în contradictoriu cu pârâtul G. M. Obligă pârâtul la desfiinţarea lucrărilor de construcţii pe care le-a realizat în mod nelegal la imobilul situat în municipiul Constanța, strada Maior Șofran, nr. 9, judeţul Constanţa, constând în: a) recompartimentări interioare etajul 3, constând în desfacere pereți interiori din rigips; b) transformare pod în mansardă peste etajul 3, cu stâlpi și grinzi din lemn, acoperiș de tip șarpantă şi învelitoare din țiglă pe o suprafață de aproximativ 60 de metri pătraţi, toate în termen de 3 luni de la data rămânerii definitive a prezentei hotărâri.

Autorizează reclamantul ca, în caz de neîndeplinire de către pârât, în termenul stabilit de instanţă în acest scop, a sus-menţionatei obligaţii de a face, să procedeze, pe cheltuiala pârâtului, la aducerea la îndeplinire a obligaţiei de desfiinţare a construcţiei edificate nelegal, stabilită prin prezenta hotărâre. Obligă pârâtul la plata către reclamant a sumei de 20 de lei, cu titlu de cheltuieli de judecată, constând în taxă judiciară de timbru.

Cu drept de a formula cerere de apel, care se depune la Judecătoria Constanţa, în termen de 30 de zile de la comunicarea prezentei hotărâri. Pronunţată prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor prin mijlocirea grefei instanţei, astăzi, 14.03.2018”, se arată în încheierea de ședință a instanţei. Mai exact, dacă în 3 luni de la data rămâneriid efinitive a acestei decizii, imobilul nu este readus la forma inițială, primăria trebuie să ia măsuri în acest sens, pe cheltuiala proprietarului.

Daniel ALBU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Lulu ala e tare prost
1
1
Fratii Picu si-au deschis carciuma pe str. Unirii fara autorizatie de construire si fuctionare ! Si ca sa vezi, la inaugurare a fost prezent Fagadau.
2
2
La Politia Locala e director adjunct un dobitoc pe nume ENCICA DRAGUT. El taie si spanzura acolo si tot el stabileste cuantumul amenzilor pentru toti agentii constatatori ceea ce este ilegal conform OG. 2 . Daca s-ar sesiza organele de control e caz de puscarie.
3
1
Stii de ce cred ca mananci cacat si doar te bagi aiurea in seama? Pt ca aluminiul este de 4, 5 ori mai scump decat fierul. Ce constructor ar fi tampit sa bage mai multi bani pt a-si reduce profitul?
9
3
La un cutremur majoritatea blocurule noi vor fi pe jos. Am vazut structura metalica la un bloc din zona Plajei Modern,aluminiu in toata regula, ce fier beton.... a intrat in istorie.Vai de locatarii naivi dusi de val cu tencuiala ca la capitolul rezistenta, dezastru.
10
6
Deci ala a scos peretii de rigips, pereti care nu au niciun rol de rezistenta, este IN cladire, deci nu exista nicio modificare urbanistica, dar STATUL vrea sa te dirijeze si acolo. Ziua in care statul te va lua de pula sa o bage el in pizda conform normelor nu e departe.
23
1

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218