REPLICA ONLINE CONSTANTA

8.6° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
8.6° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

Încă o expertiză în dosarul "grupului infracţional" de la Primăria Kogălniceanu

Încă o expertiză în dosarul "grupului infracţional" de la Primăria Kogălniceanu

Replica API 11 ianuarie 2012 | 00:00 185

Sechestru pe bunurile aleşilor locali, în contul terenului pe care s-a făcut Hotelul Emi

Sechestru pe bunurile aleşilor locali, în contul terenului pe care s-a făcut Hotelul Emi

Scandalul terenului vândut de primarul comunei Mihail Kogălniceanu, Valer Iosif Mureşan, contrabandistului Gheorghe Enache, după ce fusese revendicat în instanţă de adevăratul proprietar, este departe de a fi soluţionat. Asta pentru că, deşi există 2 hotărâri judecătoreşti care atestă cine este adevăratul proprietar, potrivit acestuia, primarul l-a vândut în mod ilegal, comiţând un abuz.

În urma citării la DNA a primarului şi a mai multor consilieri care au votat înstrăinarea terenului respectiv, la sfârşitul lunii noiembrie anul trecut, procurorii au dispus efectuarea unei alte expertize tehnice, de către un alt expert, deşi mai fuseseră făcute şi altele în trecut. După cum menţionam anterior, potrivit părţii reclamante, Elena Mitrofan, în urmă cu câţiva ani a făcut o cerere la primărie pentru a intra în posesia unui teren de 2.900 de metri pătraţi, care a aparţinut unui bunic al acesteia. Însă primarul Mureşan a refuzat să o pună în posesie, spunându-i să se adreseze instanţelor judecătoreşti. Femeia a obţinut în instanţă, definitiv şi irevocabil, terenul respectiv, însă primarul tot nu a vrut să o pună în posesie, în schimb a vândut terenul firmei Cargo Romena SRL, deţinută de Gheorghe Enache, afaceristul prins cu fabrica clandestină de ţigări, proprietarul hotelului "Emi". Mitrofan s-a adresat din nou autorităţilor, acuzându-l pe primar de un abuz grosolan. Mureşan i-a sugerat, la un moment dat, să îl mai dea o dată în judecată, pentru acelaşi teren, neţinând cont de un principiu de drept, anume "autoritatea lucrului judecat", care împiedică judecarea pentru a doua oară a unui proces terminat, care are acelaşi obiect, aceeaşi cauză şi aceleaşi părţi. În fine, primarul a dat cu subsemnatul la DNA, iar procurorii au dispus efectuarea unei alte expertize, pentru a se elimina "subiectivismul". Numai că şi aceasta bate pasul pe loc. "Cică se fac încă expertize, de către o doamnă expert Gabriela Păun. A fost desemnată de DNA, însă susţine că nu prea are ce să expertizeze, pentru că nu are destule date şi elemente tehnice. Doamna expert dă din umeri, iar colegul ei, Ilie Iordache, care a fost Gică Contra încă de la început, zice că nu se poate. Orice spuneam eu, el zicea că nu e bine. Nu înţeleg pentru ce se face altă expertiză, dacă au fost făcute şi altele şi mai avem şi o hotărâre definitivă şi irevocabilă? În loc să o pună în aplicare, primarul a vândut terenul nostru", susţine Dorian Mitrofan, fiul Elenei Mitrofan, proprietarul de drept. Acesta mai susţine că, până la finalizarea cauzei penale aflată la DNA, în care primarul şi consilierii sunt acuzaţi de constituire a unui grup infracţional organizat, bunurile acestora au fost puse sub sechestru asigurator.

Daniel ALBU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614