REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.4° Constanța Mie., 24 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6709
17.4° Constanța Miercuri, 24 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6709
 

Inca un accident la Petromidia: doi muncitori au fost raniti

Inca un accident la Petromidia: doi muncitori au fost raniti

Replica API 29 noiembrie 2010 | 00:00 1423

Opariti pe platforma Rompetrol Rafinare

Opariti pe platforma Rompetrol Rafinare

După ce pe data de 10 octombrie anul curent la rafinăria Rompetrol din Năvodari a avut loc o explozie la o conductă de aer, iar trei angajaţi ai societăţii TMUCB SA (o firmă subcontractoare de pe platformă) au suferit arsuri de gradul I şi II pe gât, faţă şi mâini, ieri seară la rafinărie s-a produs un nou accident de muncă. "Doi muncitori au fost răniţi, duminică după-amiază, pe platforma Rompetrol Rafinare, în timp ce lucrau la o instalaţie. La un moment dat, muncitorii au deschis o vană, din care s-a scurs apă fierbinte peste picioare. Ei purtau echipament de protecţie, de aceea au fost răniţi superficial, fiind în afara pericolului. Săptămâna aceasta conducerea rafinăriei va declanşa o anchetă pentru stabilirea împrejurărilor exacte în care s-a produs accidentul. Muncitorii trebuia să se asigure că nu era apă în instalaţie", a declarat, pentru cotidianul "Replica", Bogdan Urzică, purtătorul de cuvânt al Rompetrol. Cei doi muncitori au fost duşi la dispensarul din cadrul Rompetrol Rafinare, unde au primit primele îngrijiri medicale. Ulterior, muncitorii au fost transportaţi cu ambulanţele la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa, unde au fost diagnosticaţi cu arsuri de gradele I şi II la tălpi. Bărbaţii sunt internaţi pe secţia de Chirurgie Plastică.

La rândul lor, şi reprezentanţii Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) din Constanţa au demarat o anchetă, pentru a stabili împrejurările în care s-a produs accidentul de muncă. "Cei doi angajaţi ai rafinăriei se aflau în timpul programului când au fost răniţi. Am fost sunaţi chiar de reprezentanţii Rompetrol", a precizat Marian Becheanu, inspector şef adjunct de la ITM din Constanţa. Nu este prima dată când se înregistrează astfel de incidente la platforma Petromdia. Amintim că, anul trecut, a avut loc un alt accident de muncă, mai exact pe data de 17 octombrie, 2009. Atunci un angajat al Rompetrol Petromidia Năvodari şi-a pierdut viaţa, iar alte trei persoane au suferit intoxicaţii, în urma accidentului de muncă petrecut în secţia Desulfurare Gaze (DGRS). Muncitorii efectuau lucrări de întreţinere la partea exterioară a unui rezervor şi, în timp ce amplasau o schelă, s-au intoxicat. De asemenea, pe data de 5 noiembrie 2009, la Petromidia Năvodari a izbucnit un incendiu, în turnul de granulare din cadrul instalaţiei HDPE (polietilenă de joasă presiune). În urma incendiului, Vasile Rusu şi Marin Cristi Daniel au decedat. Cel de al treilea muncitor - Nicolae Luigi, a decedat mai târziu pe patul de spital. Curios este că turnul de granulare tocmai ieşise din revizie, iar la acel moment angajaţi ai Petromidia au acuzat că personalul din conducere i-au grăbit să intre în turn, fără a se efectua toate verificările necesare.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218