REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.5° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
12.5° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Încă un eșec de proporții: Ce se întâmplă cu hotelul de zece etaje din Portul Tomis?

Încă un eșec de proporții: Ce se întâmplă cu hotelul de zece etaje din Portul Tomis?

Replica API 18 februarie 2020 | 00:00 1377

Majoritatea constănțenilor sau turiștilor care trec prin zona Portului Turistic Tomis se întreabă dacă în fața lor se află un monument ce pare a deveni, peste ani, istoric sau încă o replică a ”lucrului prost făcut”.

Portul Tomis din Constanța este locul în care se întâlnesc ambarcațiuni de lux și cafenele opozante, unde constănțenii și turiștii pot sorbi o cafea liniștiți, admirând peisajul. Zona este o oază a potențialului turistic. În apropiere se află și Plaja Modern, loc ce găzduiește celebrul festival Neversea începând cu anul 2017. Însă, zona este umbrită, atât la propriu, cât și la figurat de un mastodont ce se voia a fi cel mai luxos hotel de pe litoral. Cel puțin așa se anunța în anul 2002 cu surle și trâmbițe. În 2005 trebuia finalizată lucrarea și astfel, Constanța să fie martora primului hotel de 5 stele din zonă.

Proiect fastuos, realizări zero

Clădirea a fost lăsată de izbeliște în 2006, de investitorul italian de atunci. Primarul municipiului Constanța, Radu Mazăre, spunea, în anul 2012, că investitorul italian nu a mai fost lăsat de soție să investească în hotel și astfel a vândut clădirea. Tot atunci, fostul edil al orașului anunța că proiectul a fost preluat de o companie turcească și una din Cipru și că acestea au semnat un contract cu marele lanț hotelier, Hilton. Proiectul trebuia să fie gata în anul 2015, însă acest lucru nu s-a mai întâmplat. Structura a fost scoasă atunci la vânzare pentru suma de 6 miloane de euro.

Petruț IACOB

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Fiind al lui mazarica nu este normal sa se astepte iesirea lui de la Harward si sa si termine capodopera? Asta dupa ce a "vandut o" de 3 ori si culmea cica tot a lui e. Pai cum dracu sa mearga ceva in tara asta cand toti sunt pe japca si spaga. Doar astia care au de la suta in sus mai fac alti bani ,restu sunt furnici .Uitativa stanga ,dreapta pe strazi si o sa vedeti numai oameni crispati si ingrijorati . Orasul p... daca nu mai aveam si iesire la mare era mai rau ca in Vaslui. Sa va sature al de sus odata!
0
0
mentalitate de roman prost, nu-i al meu ? demolat, deaia muriti de foame trantelor, rai si invidiosi
0
1
porcaria aia are structura rezistenta compromisa.e buna ptr demolare!
3
0
Ce va tot ascundeti cand toata lumea stie ca Monstrul este al lui Strutinski prin firme interpuse din paradisuri fiscale precum Cipru ! Demolare !
19
3
Parcare supraetajata taranilor, aveti dupa aceea loc toti pe plaja, mai multi turisti, mai multi bani De ce sa il demolati?
17
3
E simplu, hotelul trebuie demolat si zona readusa la situatia initiala, adicalea sa fie spatiu verde .
29
4
Primarul PSD , votat cu 70%
15
3
vorbeste lumea in tirg ca acea cladire s-a cam inclinat pt ca e facuta in apa si pe pamanat de umplutura si de aia s-au oprit investitorii lui mazare .poate vin turistii sa faca poze ca la PISA
30
4
A atacat aceasta constructie!
26
3
cafenele opozante?
17
4
mizeriile bobului de mazare, hotelul asta si constructia inceputa pe strada Traian care a pus in pericol blocurile din vecinatate, acea constructie a fisurat toate blocurile de acolo, asa e cand te apuci sa faci lucruri fara sa gandesti
22
3
ma pish pe constantzeni
16
26
Pana nu vedem vinovatii sa nu va atingeti de "proba"!Sta frumos acolo sa ne aminteasca cum ne au "prostit" inaintasii blajini,acum noi decidem daca mai suntem blajini ca cei din urma sau nu.Au spalat banii ca doar erau langa mare!36 de luni din 2002,ancheta o sa dureze ani de zile,dar speram in 2 3 ca i prindem
18
1
poate mai iese o condamnare si din asta, poti sa stii?
26
4
Trebuie darimata ,strica arhitectura zonei.Detonatio!
27
4
si eu va urez la multi ani dar.... nu va e rusine cu insiruirea celor mai mari infractori ai orasului ??? De ce nu vreti sa aflati ce parere au cititorii despre banditii care ne fura ???
19
5
Dar cu cladirea din piata Ovidiu ce se aude, cea de langa fostul Confort Urban. Oricum, se integreaza perfect in arhitectura pietii
21
1
comisia de urbanism a primariei trebuie sa se implice si sa gaseasca o cale de rezolvare : ori il demoleaza ca oricum nu se integreaza deloc in peisaj , ori il DEMOLEAZA caci structura pare mult afectata .
25
3
Blocul va fi finalizat anul acesta, va fi aparthotel.
6
13
acum cativa ani a aparut un articol in ziarele Constantei ca hotelul a fost cumparat de Strutinscki ,Mazare si Constantinescu verificati
20
2
Cine era viceprimar, cand mazare si-a bagat coada in businessul italianului? Oare stiti de ce a preferat italianul sa renunte dupa ce a bagat o groaza de bani? Apropo, actualul primar, a terminat macar unul din proiectele prezentate acum vreo patru ani in campania electorala? Bine ca ne lasa cu vreo 20 de milioane de euro datorii. Vai de steaua noastra. Falimentul bate la usa Constantei.
48
4
Muye mazare muye fagabou fagabou muye psd
36
8
am vrut sa scriu la articolul unde dati Replica de 19 ani dar nu merge asa ca va scriu aici, poate cercetati si voi miscarile afacerilor gen clubul Crazy care mai nou se numeste altfel pentru ca oamenii si-au schimbat firma si ca ei este plina Conastanta, numai prostii platesc taxe la stat, fac datorii usriase, nu platesc darile la slat, angajatii au primit zero lei in conturile lor, la pensie o sa ia ce a luat si Anaf acum, mumuiiee
28
3
ce inseamna "cafenele opozante"? Cel mai probabil, in tonul "ambarcatiunilor de lux", cuvantul care se zbatea sa iasa la aer din creieru-ti sulfuros, era "opulente". Dar nici ambarcatiunile nu-s de lux, nici cafenelele opulente. Vai de steaua ta, Iacube. Cum te apuci de scris, cum te trage te maneca examenul de capacitate picat.
40
3
Basescu a pus dna pel pe maz si s a oprit constructia. Alti spun ca are apa in fundatie si are stalpi de subtinere se vad de afara
6
11
Pai la ce plm vreti si va mai plangeti ca pizdele cand Constanta este condusa de ani buni de PSD , si Psd ca Psd dar avem si cel mai PROST, INCOMPETENT PRIMAR DIN ISTORIA CONSTANTEI. Nu imi aduc aminte sa fi fost vrun primar mai prost ca asta
49
9
daca s-a demolat hotelul Continental, un simbol al Constantei, nu se poate demola o structura in lucru? jos cu mizeria asta. Nu avem primar, consilieri? le place asa?
65
4
Ca sa nu mai spunem de apa care se strange dupa ce ploua si sta cateva saptamani pana face broaste de pute in tot portul! Penbil! De ani de zile se intampla la fel..
54
2

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614