REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.2° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
16.2° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Încă un SCANDAL la Şcoala nr. 2 din Valu lui Traian

Încă un SCANDAL la Şcoala nr. 2 din Valu lui Traian

Replica API 20 februarie 2016 | 02:22 464

O mămică reclamă că un cadru didactic i-a agresat copiii!

O mămică reclamă că un cadru didactic i-a agresat copiii!

Scandalurile se ţin lanţ la Şcoala Gimnazială nr. 2 „Viceamiral Ioan Murgescu”. La sfârşitul anului trecut, fosta directoare, Elena Preda, a fost demisă din funcţie de către ISJ Constanţa, ca urmare a indignării părinţilor unei eleve pe care a trimis-o acasă pentru că nu era de acord cu ţinuta acesteia. Problemele nu întârzie să apară nici sub conducerea actualului director, respectiv Ionel Dedu. O mămică a adus la cunoştinţa conducerii unităţii de învăţământ şi poliţiei din localitate faptul că un cadru didactic i-a agresat copiii.

Potrivit informaţiilor noastre, la data de 18.02.2016 , la ora 11.30, poliţiştii din cadrul Postului de Poliţie Valu lui Traian au fost sesizaţi de către mama a doi gemeni, fată şi băiat, cu privire la faptul că cei doi copii ai săi au fost agresaţi în incinta instituţiei de învăţământ în perioada septembrie 2015 - 16.02.2016, în mod repetat de către un cadru didactic dn cadrul Şcolii nr. 2 Valu lui Traian. În cauză s-a întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de rele tratamente aplicate minorului. Directorul şcolii susţine că a demarat o anchetă în interiorul unităţii de învăţământ, pentru a stabili veridicitatea celor reclamate de mama elevilor. „Am primit de la mămica respectivă o sesizare pe 17 februarie şi acum am demarat procedurile de verificare şi cercetare, ca să văd ce şi cum. Am făcut astăzi în Consiliul de Administraţie o comisie de cercetare.Acesta urmează să îşi desfăşoare activitatea săptămâna viitoare şi, după aceea, se va întruni iar consiliul pentru a se decide dacă e nevoie de sancţiune sau nu. Dacă incidentul se va dovedi adevărat, vom vedea ce va decide consiliul. N-am mai avut nici o sesizare de acest gen de când am fost numit director”, a declarat pentru “Replica” Ionel Dedu, directorul Şcolii Gimnaziale “Viceamiral Ioan Murgescu”.

Reamintim că la finele anului trecut, directoarea Elena Preda a fost demisă din funcţie din pricina scandalului iscat pentru că a trimis acasă o elevă pentru că nu era de acord cu ţinute acesteia. “În urma incidentului de la Şcoala Gimnazială „Viceamiral Ioan Murgescu” Valu lui Traian, din data de 8 octombrie 2015, Consiliul de administraţie al Inspectoratului Şcolar Judeţean Constanţa a decis încetarea detaşării în interesul învăţământului din funcţia de director a doamnei Elena Preda, începând cu 14 octombrie 2015. Cu aceeaşi dată, domnul Ionel Dedu, profesor de matematică la Şcoala Gimnazială Viceamiral Ioan Murgescu Valu lui Traian, a fost numit prin detaşare în interesul învăţământului în funcţia de director”, potrivit ISJ Constanţa. Totul s-a petrecut pe 8 octombrie anul curent, la ora de biologie, susţinută de directorul Şcolii Gimnaziale “Viceamiral Ioan Murgescu” din Valu lui Traian, respectiv Elena Preda. Din câte se pare, o elevă în vârstă de 11 ani a venit la cursuri cu o fustă care nu făcea parte din uniformă, motiv pentru care cadrul didactic a decis s-o trimită acasă pentru a se schimba. Însă, la întoarcere, minora a venit cu mama de mână, care a intrat în sala de curs şi a început să se certe, filmând în acelaşi timp. Ulterior, tatăl copilei a mers la Inspectoratul Şcolar Judeţean Constanţa şi a făcut o sesizare, fiind demarată o anchetă.

Geanina DRĂGOI

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367