REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.4° Constanța Joi, 18 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6703
12.4° Constanța Joi, 18 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6703
 

Încă un SCANDAL loveşte învăţământul constănţean! Şcoala nr. 38, în prim-plan

Încă un SCANDAL loveşte învăţământul constănţean! Şcoala nr. 38, în prim-plan

Replica API 15 septembrie 2016 | 11:51 2696

Un nou scandal în învăţământul constănţean! Dacă acum o săptămână părinţii de la Şcoala Generală nr.29 „Mihai Viteazul” erau extrem de supăraţi pe conducerea şcolii, iată că acum a izbucnit un nou scandal însă, de această dată, la Şcoal Generală nr. 38 „Dimitrie Cantemir”. Mai exact, este vorba despre situaţia copiilor de clasa a V-a care au fost mutaţi să înveţe după-amiaza, deşi conform programei ei trebuie să înveţe dimineaţa. Acest lucru s-a întâmplat întrucât în şcoală a venit o clasă de sportivi care nu pot învăţa decât dimineaţa. Indignaţi de acest lucru, mai mulţi părinţi au fost să ceară socoteală conducerii şcolii, dar şi Inspectoratului Şcolar Judeţean. Despre această situaţie, Gabriela Bucovală a afirmat că a luat legătura cu directorul unităţii de învăţământ şi că se vor găsi soluţii.

Scandal monstru la Şcoala Generală nr. 38 „Dimitrie Cantemir”, după ce elevii de clasa a V-a au fost mutaţi să înveţe de după-amiază, deşi programa arată altceva. Pentru că a venit o nouă clasă a-V-a şi pentru că în şcoală nu există spaţiu suficient, unii elevii au de suferit, în timp ce alţii au de câştigat. Părinţii micuţilor s-au arătat scandalizaţi de acest lucru şi au mers la inspectorat pentru a depune un memoriu. „Suntem părinţii copiilor din clasa. a V-a B, Şcoala Generală nr. 38 Dimitrie Cantemir. Copiii noştri învaţă în acesta şcoală din clasa I-a, moment în care, datorită stării precare a sălii de curs, am fost nevoiţi să o renovăm în totalitatc din resurse propii, cu promisiunea din partea conducerii şcolii că vom avea acesta sală de curs numai pentru noi. Menţionăm că şi la momentul înscrierii în şcoală şi până în acest an şcolar toate clasele învăţau doar de dimineaţă, de asta am fost total de acord să renovăm clasa copiilor noştri şi chiar am crezut că ne putem baza pe vorbele conducerii şcolii”, se arată în memorial depus la Inspectoratul Şcolar. Tot în acest memoriu, părinţii povestesc cum au aflat că micuţii lor vor învăţa după-amiază.

„În semestrul 2 al clasei a 4-a, în cadrul unei şedinţe cu părinţii la o întrebare efectiv întâmplătoare a unui părinte dacă vor învaţă tot dimineața ni s-a adus la cunoştinţă că este posibil ca din clasa a 5-a copiii să înveţe de după amiază. Ca urmare pentru a află un punct de vedere oficial, unul din părinţi a fost în audienţă la Director I.Sarchizian, cerând informaţii suplimentare, însă nu a primit nimic concret doar nişte scuze însoţite de minciuni. Singurul moment în care am aflat că doar clasele de clasa a V a, singurii din toată şcoala, vor învaţa dimineaţă a fost în data de 12.09.2016 la deschiderea anului şcolar, când, am aflat cu stupoare că s-a mai înfiinţat o nouă clasa a V a, care va învaţa DIMINEAŢă”, se mai arată în memoriu. Nemulțumirea părinților este și mai mare deoarece, clasa nou introdusă este o clasă de sportive de la Academia Hagi. „Conform informaţiilor primite de la conducerea şcolii, copiii celorlalte 4 clase de aV-a vor fi nevoiţi să-şi desfăşoare orele de curs dupămiza, în intervalul orar 13:00-18:00, deoarece clasa nouă necesită desfăşurarea cursurilor gimnnaziale dimineaţă (08:00-13:00). Va rugăm respectuos să ne prezentaţi BAZA LEGALĂ prin care se primesc peste capacitatea şcolii copii care fac sport la o unitate privată. Cum este posibil ca în cadrul aceleiaşi şcoli să funcţionează şi dimineaţă şi după amiază acceaşi clasă gimnazială şi să găsiţi soluţii pentru rezolvarea acestor probleme de organizare, tratament preferenţial pentru unii”, mai apare în memoriu. Inspectorul general școlar, Gabriela Bucovală a afirmat că a avut o discuție cu părinții, dar și cu directorul școlii căruia i-a cerut să caute soluții. „Acum se caută soluții, dacă se pot găsi soluții viabile măcar pentru acest an școlar, însă școala este în dezvoltare și inevitabil ca toate școlile gimnaziale din Municipiul Constanța se va ajunge cu ciclul primar de dimieață și ciclul gimnazial de după-amiază. Numărul de copii crește de la un an la altul. Spre exemplu în acest an sunt două clase a IV-a și patru clase pregătitoare, deci numărul de elevi crește. Știu că este o clasă de la Academia Hagi la acestă școală, însă nu văd nimic rău în asta”, a afirmat Gabriela Bucovală.

Potrivit profesorului Stelică Dămășaru, Academia Hagi are doar câțiva elevi la clasa a-V-a. În acea clasă sunt sportivi și de la Academia Farul, dar și de la atletism sau alte sporturi.

Mihaela UNGUREANU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
33725484010
5/49
32319203522
joker
22391819369