REPLICA ONLINE CONSTANTA

9.3° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
9.3° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

Încă un suspect în cazul crimei de la Cuza Vodă: alte dedesubturi ies la iveală

Încă un suspect în cazul crimei de la Cuza Vodă: alte dedesubturi ies la iveală

Replica API 23 iunie 2014 | 00:00 231

Cum a murit victima

Cum a murit victima

Membrii familiei lui Florin Bonea, tânărul ucis cu cruzime la Cuza Vodă au declarat, pentru "Replica", faptul că a mai apărut un suspect. Totodată, aceştia cer să fie audiată şi soţia lui Octavian Cristea, ea fiind cea care i-a dat acestuia cuţitul pentru a înjunghia victima, după care l-a instigat s-o omoare. În cursul zilelor trecute, Leonard Bănică a mers pentru a recunoaşte şi alţi participanţi la crimă, în cazul de faţă fiind vorba de un anume Vasile Ticu, care locuieşte fără forme legale în Medgidia.

"În cursul zilei de astăzi (joi - n.r.) urmează să recunoaştem două persoane care au fost prezente la crima de la Cuza Vodă. Ni s-au adus mai multe fotografii cu mai multe persoane, la Parchetul Constanţa şi urmează să vină avocaţii şi să intrăm la recunoaştere. Vom cere procurorului de caz să aducă persoanele aici, nu numai pozele. Există şi nişte convorbiri telefonice în care fraţii Cristea vorbeau să se întâlnească la locul unde a avut loc omorul, dar şi când aceştia au sunat mai multe persoane să vină să îi ajute, cu mai multe maşini. Mai este şi o femeie, care nu a fost audiată, care avea mai multe cuţite şi două arme de foc sub fustă.", a declarat, pentru "Replica", Leonard Bănică, vărul tânărului decedat. La ieşire, acesta a spus că a recunoscut o persoană, fiind vorba de Ticu Vasile, care ar locui fără forme legale în Medgidia şi care este într-o strânsă legătură cu familia Cristea. Cercetările continuă. Reamintim că în noaptea de sâmbătă spre duminică (1 spre 2 martie), scene de groază au pus stăpânire pe strada Medgidiei din Cuza Vodă. Două grupuri s-au luat la harţă, urmând un adevărat măcel. S-au bătut cu răngi şi topoare, iar Florin Bonea, din Mihail Kogălniceanu, a fost călcat de maşina grupului rival, fiind prins între un gard şi autovehicul, după care a fost înjunghiat, el pierzându-şi viaţa în drum spre spital. Aceeaşi soartă a fost pe cale s-o aibă şi fratele lui, Alexandru Bonea, care spune că s-a baricadat în maşină şi astfel a putut scăpa cu viaţă. Din câte se pare, la mijloc a fost un conflict mai vechi, petrecut în urmă cu aproximativ o lună de zile, când Florin Bonea i-a luat apărarea cumnatei lui, în aceeaşi discotecă, ea fiind agresată de un membru al familiei Cristea. La acea dată, respectivii l-au ameninţat că-l vor omorî. Aşa s-a şi întâmplat. Când au auzit că a venit în discotecă, l-au urmat şi l-au chemat până afară, de aici începând totul. Bonea, în vârstă de 32 de ani, era căsătorit şi avea doi copii, de 8, respectiv 14 ani. Anul acesta, participând cu armăsarul propriu la tradiţionalul Botez al Cailor, eveniment care se derulează de 17 ani în localitatea Mihail Kogălniceanu, Bonea fusese desemnat câştigător al secţiunii viteză. Ion Cristea a fost arestat, dar şi alţi suspecţi, însă magistraţii şi-au mai schimbat opiniile între timp. În tot acest timp, familia tânărului ucis este nemulţumită de cum decurge ancheta, în aprilie ameninţând că-şi vor da foc în faţa Parchetului. Mai mult decât atât, membrii familiei au făcut o cerere de recuzare ce le-a fost respinsă, dar şi una de probatorii.

Ce scrie în raportul medico - legal de necropsie

"La data de 1 martie 2014, în baza unei neînţelegri intervenite între Cristea Ion şi fraţii săi, Cristea Dumitru, Dan, Octavian, Ştefan şi Nicolae, pe fondul unei stări conflictuale mai vechi cu victima şi rudele acesteia în jurul orelor 23.00, au provocat o nouă stare conflictuală la discoteca situată în localitatea Cuza Vodă, aplicându-i mai multe lovituri lui Bonea Florin , cu bare metalice şi cuţite la nivelul întregului corp, ce au condus la deces, cea ma gravă fiind plaga tăiată înjunghiată toracală transfixiantă ventriculară dreaptă. Concluzii: Moartea numitului Bonea Florin a fost violentă. Ea s-a datorat tamponamentului cardiac prin plaga înjunghiată toracală cu afectarea cordului.", se arată în raportul medico - legal de necropsie nr. 871/137A3/2014 din data de 14 aprilie anul curent, întocmit de medicul primar legist Dan Gheorghiu. Tot aici se arată că leziunile de la nivelul feţei au fost produse prin lovire cu un corp dur, iar tăieturile de pe mâini au fost produse când victima încerca să se apere. Florin Bonea a fost înjunghiat de mai multe ori, dar lovitura fatală i-a fost cea din zona toracală.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614