REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.8° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
14.8° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Încărcătura apropierii sărbătorilor de iarnă: 5 persoane au ajuns la spital pentru că au suferit accidente la locul de muncă!

Încărcătura apropierii sărbătorilor de iarnă: 5 persoane au ajuns la spital pentru că au suferit accidente la locul de muncă!

Replica API 12 decembrie 2016 | 00:00 403

Anchete ITM

Anchete ITM

Mai multe persoane au ajuns la spital după ce au suferit accidente la locul de muncă! Accidentele sunt în curs de cercetare de către o comisie numită de către societăți, în conformitate cu prevederile art. 29, alin 1, lit.a, din legea nr.319/2006, cu modificările și completările ulterioare.

Un docher, Simion Nechita, la data de 5 decembrie anul curent, la ora 12:45, în timp ce se afla la SC Midia Marine Terminal SRL, a încercat să deblocheze uşa de acces în containerul docherilor, moment în care a fost lovit la nivelul ochilor de sistemul de amortizare al uşii, suferind un traumatism glob ocular stâng cu hemoragie intraoculară. Lucrătorul a fost transportat şi internat la Spitalul Judeţean de Urgenţă Constanţa pentru acordarea îngrijirilor medicale. Pe 2 decembrie, la ora 20.00, la SC Cereale Colect Distribution SRL a avut loc un eveniment soldat cu pierderea temporară a capacităţii de muncă a unui lucrător.

Este vorba despre Zamfir Cornel, paznic, în vârstă de 61 de ani, care a fost călcat de un utilaj pe piciorul drept, suferind o fractură în zona labei piciorului. Lucrătorul a fost transportat şi internat la Spitalul Municipal Constanţa pentru acordarea îngrijirilor medicale. În continuare, pe 6.12.2016 ora 14.05 la SC Bmf Security Services SRL, Cristian Lupan, de 38 de ani, servant pompier, în timpul îndatoririlor de serviciu, în parcarea complexului comercial, lucrătorul a fost accidentat de o maşină care efectua manevra de mers înapoi, suferind leziuni la nivelul membrului inferior.

Lucrătorul a fost transportat la Spitalul Judeţean de Urgenţă Constanţa pentru acordarea îngrijirilor medicale. Apoi, pe 5.12.2016, ora 13:15 la SC 2X1 Holding SRL, societate ce îşi desfăşoară activitatea în incinta Şantierului Naval Midia, la Nava Levant Orient, a avut loc un alt eveniment nefericit. Nicolae Niță, de 65 de ani, sudor, în timpul executării lucrărilor de sudură pe puntea principala a navei, lucrătorul s-a împiedicat şi a căzut, suferind o fractură la gamba piciorului stâng. Lucrătorul a fost transportat la spital. Ajungem și la Techirghiol, la Crrn Techirghiol din cadrul DGASPC, acolo unde, pe 6 decembrue, unui fochist, Vasile Fenin, i s-a făcut rău, fiind transportat la unitatea medicală. Pe 7.12.2016, ora 12.00, la SC Navconsult SRL – P.L. Constanţa Port Dana 90 a avut loc un eveniment soldat cu pierderea temporară a capacităţii de muncă a unui lucrător.

Este vorba despre Lavric Vasile Sorin, de 46 de ani, mecanic, pe fondul consumului de alcool, lucrătorul a devenit agresiv la locul de muncă. Lucrătorul a fost transportat la Spitalul Judeţean de Urgenţă Constanţa pentru acordarea îngrijirilor medicale. După finalizarea cercetării, dosarele de cercetare întocmite de comisia numită de către angajator vor fi înaintate pentru verificare și avizare la Inspectoratul Teritorial de Munca Constanta, care le va analiza, le va aviza sau, în cazul în care se constată că cercetarea nu a fost efectuată corespunzător, va dispune în scris măsuri pentru refacerea procesului verbal de cercetare și/sau completarea dosarelor, după caz.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367