REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.4° Constanța Mie., 24 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6709
12.4° Constanța Miercuri, 24 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6709
 

Încasările filmului ''Avengers: Endgame'' le-au depăşit la nivel mondial pe cele obţinute de ''Titanic''

Încasările filmului ''Avengers: Endgame'' le-au depăşit la nivel mondial pe cele obţinute de ''Titanic''

Replica API 7 mai 2019 | 00:00 424

Lungmetrajul ''Avengers: Endgame'', cel de-al 22-lea film din universul cinematografic Marvel, a urcat pe poziţia a doua în topul filmelor cu cele mai mari încasări la nivel global din toate timpurile, devansând pelicula ''Titanic'', potrivit estimărilor publicate duminică de compania specializată Exhibitor Relations, relatează AFP.

Cu încasări de 145,8 milioane de dolari obţinute weekendul trecut în cinematografele nord-americane şi cu încasări totale la nivel mondial de 2,19 miliarde de dolari în cele două săptămâni de când rulează pe marile ecrane, acest film, ce prezintă ultima parte a aventurilor unor supereroi precum Iron Man, Hulk şi Thor, a devansat ''Star Wars: The Force Awakens'' (2,07 miliarde de dolari) şi celebrul ''Titanic'' (2,18 miliarde de dolari).

Prezentă de doar 11 zile pe marile ecrane, pelicula a încasat 575,8 milioane de dolari doar în China şi ameninţă poziţia de lider în clasamentul filmelor cu cele mai mari încasări din toate timpurile, deţinută de ''Avatar'' (2,79 miliarde de dolari).

Experţii de la Hollywood prezic un viitor strălucit pentru ''Avengers'', care a întrunit aprecierile publicului în proporţie de 96%, potrivit companiei specializate menţionate, graţie confruntărilor spectaculoase ale eroilor şi a distribuţiei sale ce reuneşte actori de prim rang precum Robert Downey Jr., Chris Evans, Mark Ruffalo, Chris Hemsworth, Scarlett Johansson, Bradley Cooper şi Josh Brolin.

Cu încasări mult mai mici decât cele obţinute de pelicula din fruntea clasamentului, filmul ''The Intruder'' ocupă cea de-a doua poziţie în box-office-ul nord-american, obţinând 11 milioane de dolari de vineri până duminică în prima sa săptămână de proiecţii pe marile ecrane din Statele Unite şi Canada. Michael Ealy şi Meagan Good interpretează un tânăr cuplu care se mută în casa mult visată din Napa Valley, California, însă fostul proprietar, jucat de Dennis Quaid, depune toate eforturile pentru a-şi recupera fosta locuinţă.

O altă premieră, comedia romantică "Long Shot", distribuită de Lionsgate, a debutat pe cea de-a treia poziţie, cu încasări de 10 milioane de dolari în America de Nord.

În această poveste de dragoste dintre doi protagonişti pe care totul pare să-i despartă, Seth Rogen este un jurnalist rămas fără slujbă care primeşte sarcina de a compune discursul personajului interpretat de Charlize Theron, fosta lui bonă, devenită între timp candidată la preşedinţia Statelor Unite.

Intrat tot vineri în cinematografele nord-americane, filmul de animaţie ''UglyDolls'', produs de STX Films, ocupă poziţia a patra, cu încasări de 8,5 milioane de dolari.

''Captain Marvel'', în care Brie Larson, actriţă recompensată cu Oscar, joacă rolul unui fost pilot din trupele de elită, dotat cu superputeri, coboară de pe locul al doilea pe poziţia a cincea. Filmul, produs tot de studiourile Marvel, a generat încasări de 4,2 milioane de dolari în acest weekend şi de 420,7 milioane de dolari în cele nouă săptămâni de când este prezent pe marile ecrane.

Topul 10 din box office-ul nord-american este completat de următoarele producţii cinematografice:

6 - ''Breakthrough'': 3,9 milioane de dolari (33,2 milioane de dolari în total de la premiera din urmă cu trei săptămâni)

7 - ''The Curse of La Llorona'': 3,5 milioane de dolari (48,1 milioane în trei săptămâni)

8 - ''Shazam!'': 2,5 milioane de dolari (135,2 milioane în cinci săptămâni)

9 - ''Little'': 1,5 milioane de dolari (38,6 milioane de dolari în patru săptămâni)

10 - ''Dumbo'': 1,4 milioane de dolari (109,7 milioane în şase săptămâni).

AGERPRES

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
esste un clasament fals la vremea lui pe ariple vantului a castgat 2000 milioane dolari mult mai mult decat orice film ulterior
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218