REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.2° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
10.2° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

Încearcă Guvernul să se folosească de elevi pentru a întoarce opinia publică împotriva profesorilor?!

Încearcă Guvernul să se folosească de elevi pentru a întoarce opinia publică împotriva profesorilor?!

Victor ROTARU 28 mai 2023 | 00:00 1688

Greva în educație a început luni, 22 mai, iar profesorii nu par deloc încântați de discuțiile pe care le au cu guvernanții. Ultimele discuții legate de sumele pe care ar urma aceștia să le primească sunt legate de oferirea unor carduri de 2.500 de lei, bani care ar urma să fie împărțiți în două tranșe, în lunile iunie și octombrie. Oferta a fost refuzată de către profesori, iar vineri, 26 mai, ziua în care prim-ministrul Nicolae Ciucă ar fi trebuit să-și depună mandatul, acesta, împreună cu Marcel Ciolacu și Kelemen Hunor au decis să amâne începerea procedurilor pentru realizarea rotativei, până la finalizarea problemei legată de greva profesorilor. 

incearca Guvernul sa se foloseasca de elevi pentru a intoarce opinia publica impotriva profesorilor?!Ariana Dudună

Situația actuală din învățământ este destul de incertă din cauza grevei ce a fost declanșată pe 22 mai, după mai multe „amenințări” ale profesorilor. Greva din educație se desfășoară pe termen nelimitat, potrivit declarațiilor sindicaliștilor din învățământ, până când guvernanții nu vor oferi ceea ce cer profesorii.

Repercusiunile grevei sunt deja simțite, întrucât pe 24 și 26 mai ar fi trebuit să se desfășoare Evaluarea Națională la nivelul clasei a VI-a, evaluare care a fost amânată până la finalul lunii mai. Vineri, 26 mai, atunci când prim-ministru Nicolae Ciucă ar fi trebuit să-și depună mandatul și implicit să se înceapă pregătirile pentru rotativa guvernamentală, lucrurile s-au schimbat puțin, liderii celor trei partide aflate la guvernare au căzut de comun acord să amâne formalitățile rotativei până la rezolvarea problemei din învățământ. 

incearca Guvernul sa se foloseasca de elevi pentru a intoarce opinia publica impotriva profesorilor?!Greva profesorilor

Dudună: „Ne exprimăm susținerea inclusiv dacă examenele naționale vor fi amânate”

Contactată de către reporterii Replica, Ariana Dudună, Președintele Asociației Elevilor din Constanța, a transmis faptul că elevii susțin necondiționat greva profesorilor, inclusiv dacă se va ajunge la amânarea examenelor naționale: „Susținem greva profesorilor în mod necondiționat. Considerăm că aceștia au nevoie de condiții de trai decente și considerăm că revendicările lor sunt legitime. Sperăm să nu se ajungă la amânarea examenelor naționale. Ne exprimăm susținerea inclusiv dacă examenele naționale vor fi amânate cu o săptămână două. Credem că ministerul Educației poate totuși să găsească o soluție astfel încât examenele să poată fi susținute. Până la urmă am trecut printr-o pandemie și s-au găsit soluții.” 

incearca Guvernul sa se foloseasca de elevi pentru a intoarce opinia publica impotriva profesorilor?!Guvernul Ciucă

Dudună: „Noi elevii ne iubim profesorii”

Miercuri, după două zile de la pornirea grevei, Guvernul a publicat în agendă faptul că vor urma să se întâlnească cu reprezentanții asociațiilor de părinți și de elevi, însă, asociațiile de elevi din țară au transmis că nu au fost anunțați de acest lucru: „Nu am fost chemați la nici o discuție la Guvern. Nici o asociație de elevi din țară nu a fost chemată. Nu am discutat cu guvernul și susținem în continuare greva profesorilor. Considerăm că ceea ce face Guvernul este o strategie mediatică prin care încearcă să se folosească de elevi pentru a întoarce opinia publică împotriva profesorilor, lucru pe care îl considerăm scârbos și revoltător. Noi elevii ne iubim profesorii și vrem ca ei să fie tratați cum trebuie și să aibă salarii decente. Nu e normal ca profesorii noștri să nu poată să-și hrănească familia din salariile pe care le au. Joi am participat la protestul profesorilor, pentru a-i susține, dacă vor mai fi proteste, vom participa. Dacă vor fi proteste și la Constanța vom participa și la Constanța.” 

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Nu au dreptate profesorii.Salariu e mic dar toate salariile(cu excepția magistraților)sunt mici.Economia nu permite salarii mai mari.Și mai e o problema.Salariile sunt egale indiferent cu ce nota au obținut la primirea catedrei,ce facultate au facut(la stat sau particulara)Eu am terminat in 1959 un liceu in primele locuri in țara cu profesori foarte buni care aveau salarii mici dar nu se plângeau .I-am respectat și am amintiri deosebite din acel timp.Și programa școlară e prea încărcată,multe materii,manuale proaste,toate duc la aceste rezultate.Intrii la facultate fără examen,înainte la electronica și Șt. Juridice erau 50/loc.
1
0
Spun profesorii ca guvernanții nu se prind, le scapă problemele din sistem! Puturosilor! Nesimțiților! Nu faceți nimic la clasă!
7
4
Cu primele 10 pensii speciale din Romania,care insumeaza in jur de €100.000 pe luna, ar putea fi marit salariul la aproximativ 200 de profesori.Mai departe va las pe voi sa ganditi…
8
4
Baietelul asta cu aere de lider este atat de nefericit si alienat incat devine interesant. Ciudatenia USRista se tot baga in seama cu orice pretext. Minoritarul vrea sa conduca elevii impotriva guvernului, dar nu ne arata decat rezultatul unui terifiant experiment ELGIBITIQ
8
9
Intrebare fara rost si gresita; guvernul nu incearca nimic, guvernul chiar a folosit organizatia aia de elevi, fosta guvernamentala si presupus independenta acum si o organizatie de parinti ca sa santajeze in modul cel mai josnic profesorii grevisti dovedind a nu stiu cata oara ca sunt niste jigodii ordinare, iar premierul ciuca a facut un apel public la parinti si elevi sa faca presiuni asupra profesorilor ca sa inceteze greva in mod absolut dezgustator in timp ce ne spune ca romania are a 3 a crestere economica din ue dar nu mai are nici un ban de mariri si ia pe langa salariul de premier pensia speciala de 18.000 de lei; guvernul trateaza grevistii cu sfidare si bataie de joc fara cea mai mica retinere
8
4
Profesorii nu sunt singurii care au salarii mici! Daca mu va convine in sistemul de stat, duceti va in sistemul privat! Rusine! Rusine! Va bateti joc de copii si de banii parintilor!!!!
11
12
Cat esti de p***t! Probabil ti-a fost greu sa faci 8 clase si ai prins ura pe profi! Si dc stau online, cine va pazeste plozii obraznici? Alea de la videochat? Fiecare ministru care a trecut pe la invvatamant a schimbat programele scolare si manualele dupa propriile interese. Toti se lauda ca vor usura programa dar o incarca. Mai nou, reduc anumite ore dar baga 13 ani de religie! Testele pisa, care arata ce copii p****i avem, sunt facute dupa programele europene, nu dupa ce invata copiii nostri. Profii fac la clasa ceea ce sunt obligati de stat sa faca. Adica mult,rpd si alandala pt ca pe ministrii nu-i intereseaza dc sa mai schimbe manualele. Cu para-ndarat de la edituri. Arunca un ochi pe noile legi ale neefucatiei, facute de bipolarul campeanu si promulgate de idioata de deca si vei intelege care e rolul profesorului in ochii politicienilor. Si politicienii, ca si tine, cu ura pe profi, din acelasi motiv: greu au trecut prin scoala!
9
8
Scoala online fara profesori. Statul iese in castig iar elevii scapa de bataia de joc a profesorilor. Profesorii au ocazia de a demonstra cat ii duce capul in lumea reala.
11
11

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614