REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.4° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
10.4° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Incendiatorul de persoane de acum 8 luni a atacat un poliţist cu toporul

Incendiatorul de persoane de acum 8 luni a atacat un poliţist cu toporul

Replica API 8 septembrie 2011 | 00:00 537

Recidivist împuşcat, după un scandal între turci, la Medgidia

Recidivist împuşcat, după un scandal între turci, la Medgidia

Recidivistul Ibazer Amet, din Medgidia, iar a comis-o. Marţi seară, în jurul orei 22:30, mai mulţi indivizi s-au luat la bătaie în plină stradă, iar un localnic a cerut ajutorul Poliţiei, prin 112. La vederea uniformelor, bătăuşii au întrerupt "activitatea", îndreptându-se către oamenii legii cu spray-uri lacrimogene şi alte arme. Unul dintre ei, nimeni altul decât recidivistul Ibazer Amet, a reuşit să-l lovească peste mână, cu partea netăioasă a unui topor, pe unul dintre poliţişti. În acel moment, poliţistul a scos pistolul şi l-a somat pe agresor să lase toporul, trăgând un număr de 6 focuri de armă, 5 de avertisment în plan vertical. Agresorul a vrut să-l lovească încă o dată, moment în care poliţistul a mai tras un glonţ în direcţia lui, lovindu-l în picior.

Rănit, agresorul a fost transportat la spital pentru a i se scoate proiectilul din picior şi pentru a primi îngrijiri medicale. Acesta urmează a da socoteală pentru gestul făcut, în sarcina sa reţinându-se ultraj la poliţist, tulburarea ordinii şi liniştii publice şi alte fapte similare. Pe lângă Amet Ibazer, în incidentul respectiv au mai participat şi Iusein Ahmed, Şaban Enghin, Iusein Ferit, cetăţeanul turc Tarîk Cam şi Iusein Salim. De remarcat că astfel de atacuri la adresa poliţiştilor au tot avut loc, în ultima perioadă. În urmă cu două zile, un poliţist din Murfatlar a fost lovit cu pumnul în gură de un individ beat şi pus pe harţă. Alţi doi poliţişti din Mihail Kogălniceanu au fost atacaţi cu topoarele de către mai multe persoane de etnie romă, după ce au urmărit în trafic trei fraţi care comiseseră mai multe infracţiuni şi au refuzat să oprească la semnalul poliţiştilor. Revenind la Amet Ibazer, el este unul şi acelaşi care, în urmă cu 8 luni, şi-a confecţionat mai multe sticle cu combustibil şi le-a dat foc într-o zonă unde se aflau mai multe butelii de aragaz. El a fost prezentat instanţei cu propunere de arestare preventivă, însă, la acea vreme, judecătorii l-au lăsat în libertate, considerând că nu este pericol public, deşi era clar că a vrut să le dea foc persoanelor aflate lângă butelii.

Cine este cetăţeanul turc implicat în scandal

Despre cetăţeanul turc, Tarîk Cam, puţini ştiu că a venit în România în urmă cu aproximativ 10 ani, după o carieră furtunoasă în Turcia. El a obţinut, în urmă cu mulţi ani, centura neagră la judo şi, potrivit poliţiştilor, îi place să îşi demonstreze îndemânarea. Venit în România, el a început prin a-şi deschide o pizzerie în Medgidia, apoi o măcelărie musulmană în fosta piaţă "Voiosul Marinar", însă, la acea vreme, se cam pusese rău cu lumea interlopă din Constanţa. Fiind căutat de personaje dubioase chiar şi de la Bucureşti, Tarîk Cam a dispărut pentru o vreme din România, după care a revenit în forţă, iar acum deţine două măcelării în Constanţa, una în Piaţa Tomis 3 şi una în Piaţa Griviţei, prin prisma SC Tar & Tor Trading Company SRL. În urma unor scandaluri în care a fost implicat, procurorii au cerut în 2009 ca turcul să fie expulzat în ţara natală, însă se pare că acesta a avut un avocat bun.

Daniel ALBU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367