REPLICA ONLINE CONSTANTA

18.6° Constanța Mie., 24 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6709
18.6° Constanța Miercuri, 24 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6709
 

INCENDIATORUL din MEDGIDIA, CONDAMNAT la 2 ANI de ÎNCHISOARE

INCENDIATORUL din MEDGIDIA, CONDAMNAT la 2 ANI de ÎNCHISOARE

Replica API 6 decembrie 2021 | 00:23 3582

Sadic Gesul, din Medgidia, a fost trimis în judecată pentru săvârșirea infracțiunii de distrugere. Bărbatul este acuzat că a incendiat imobilul-locuinţă situat în Medgidia, pe strada Poporului, Baraca 1, județul Constanța, aparţinând persoanei vătămate B.M., distrugându-l și punând totodată în pericol alte bunuri și persoane. Motivul bărbatului ar fi fost răzbunarea, concubina acestuia înșelându-l cu proprietarul imobilului incendiat. Condamnat prin sentința din 18 august a Judecătoriei Medgidia, Sadic Gesul a atacat cu apel sentința, iar pe 2 decembrie 2021, Curtea de Apel Constanța a respins apelul ca nefondat. Decizia este definitivă.

Anchetat în cauză, inculpatul a declarat că motivul incendierii a fost răzbunarea din gelozie. Astfel, după ce proprietarul imobilului i-a dovedit că îl înșală concubina, Sadic Gesul a hotărât să se răzbune pe acesta și să îi dea foc la casă. Acesta a cumpărat 3 litri de benzină de la o stație peco, după care s-a deplasat cu un taxi până în zona bărăcilor Ciment, din Medgidia, unde știa că în baraca lui victimei nu locuiește nimeni. A pătruns în interiorul barăcii, ușa acesteia fiind deschisă și a împrăștiat benzină pe pat, după care i-a dat foc. A realizat că lăsase telefonul în interior și s-a întors fiind aproape să ia foc. Apoi a plecat pe jos până în zona centrală de unde a luat un taxi și s-a reîntors acasă unde s-a schimbat de haine și s-a spălat.

Ce a spus instanța

Magistrații din cadrul Curții de Apel au constatat că inculpatul a recunoscut săvârșirea infracțiunii, în modalitatea descrisă în rechizitoriu, fapta comisă a fost săvârșită în scop de răzbunare, din probatoriul administrat rezultând că acesta a plănuit și executat săvârșirea infracțiunii, și-a procurat benzina de la o stație de alimentare, s-a deplasat la imobilul-locuință situat în Medgidia, a împrăștiat benzina în interiorul imobilului și a dat foc. Astfel, fapta comisă de inculpat a generat o stare de neliniște în rândul colectivității, punând într-un real pericol imobilele învecinate. În ceea ce privește stabilirea regimului sancționator pentru inculpatul Sadîc Gesul, Curtea a constatat că gravitatea faptei comise impune pronunțarea unei soluții de condamnare la pedeapsa închisorii, în condițiile art. 60 Cod penal conform aprecierii primei instanțe.

Virgil STOIAN

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
cand iese peste un an se apuca iar de foc si para!
0
0
ca daca te joci cu chibriturile face pipi in pat.
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218