15.9° Constanța Lun., 3 Oct. 2022
Anul XX Nr. 6141
15.9° Constanța Luni, 3 Octombrie 2022 Anul XX Nr. 6141

Incendii produse la cluburi din Constanţa, București și din țară!

Replica API 23 ianuarie 2017 284

Un incendiu puternic a izbucnit, în dimineața zilei de 21 ianuarie 2017, la clubul Bamboo din Capitală, potrivit Biroului de presă al Inspectoratului pentru Situații de Urgență București-Ilfov. Clubul a ars în totalitate, clădirea fiind prăbușită în cea mai mare proporție. Ministrul Sănătății, Florian Bodog, a precizat că în spitalele din Capitală au ajuns 41 de persoane, unele dintre acestea prezentându-se cu mijloace proprii la unitățile medicale, însă cele mai multe au fost aduse cu ambulanțele SMURD și SABIF.

Clubul Bamboo a mai ars în întregime în urma unui incendiu din 25 iunie 2005, pagubele fiind estimate la aproximativ 5.000.000 de euro. Clubul a fost ulterior reconstruit.

Cel mai grav incendiu produs în ultimii 20 de ani într-un club din țară a fost cel din 30 octombrie 2015, din clubul bucureștean Colectiv, în urma căruia 64 de persoane și-au pierdut viața și circa 200 au fost rănite. În club, trupa Goodbye to Gravity susținea un concert de lansare a unui nou album. Incendiul a izbucnit din cauza unor artificii aprinse în timpul concertului și s-a extins rapid.

Magnum BET - Ad.
Magnum BET - Ad.

***

Incendiu în Constanţa, la Culture Pub

1 noiembrie 2015 —Un incendiu izbucnit într-un club (Culture Pub) aflat la demisolul Casei de Cultură din municipiul Constanța a fost stins de pompieri. Localul era închis publicului, în interior aflându-se, însă, 5 persoane, angajate ale firmei care administrează clubul, care efectuau inventarul și care au fost evacuate.

17 aprilie 2015 —Un incendiu s-a produs la Clubul Vox, care funcționa în Casa de Cultură a Sindicatelor "Leopoldina Bălănuță" din Focșani, cel mai probabil, din cauza unui scurtcircuit. Incendiul a provocat pagube însemnate, fiind distruse mai multe obiecte de mobilier și aparate electronice și electrocasnice.

17 iunie 2014 —Un incendiu s-a produs la un club din Centrul vechi al Capitalei, în urma căruia un bărbat a fost găsit carbonizat. A fost declanșată ancheta în acest caz, stabilindu-se că acest incendiu a mascat o crimă. Potrivit anchetatorilor, patronul restaurantului și-a ucis asociatul, prin aplicarea mai multor lovituri la cap, a ascuns cadavrul sub podeaua de la etajul localului, iar patru zile mai târziu a incendiat imobilul, turnând substanțe inflamabile peste cadavru.

6 aprilie 2014 — Trei tinere și-au pierdut viața și alte patru persoane au fost rănite, în urma unui incendiu care a cuprins un restaurant (Beirut), un cazino și un club, care funcționau într-un imobil din centrul municipiului Constanța.

25 decembrie 2013 — Un incendiu a izbucnit într-o clădire ce a găzduit Clubul Tineretului din Bacău, în noaptea de 24 spre 25 decembrie, fără a se înregistra victime omenești, imobilul fiind nefuncțional în această perioadă.

3 decembrie 2011 — Două localuri din municipiul Sibiu — un restaurant cu specific românesc și un club situat deasupra acestuia — au fost cuprinse de flăcări. Pagubele materiale au fost evaluate ulterior la 2.200.000 lei de către PÎCCJ, organele abilitate stabilind că incendiul a fost provocat de către mai multe persoane care au fost arestate, în martie 2012.

4 martie 2011 — Un night-club din municipiul Focșani a fost afectat de un incendiu produs la subsolul clădirii și provocat de scânteile provenite de la un flex, pe care un apropiat al casei l-a folosit în subsol. În urma incendiului, au ars aproximativ 100 de kilograme de lemn, depozitate la subsolul clădirii unde funcționa night-clubul.

8 octombrie 2011 — Un incendiu a izbucnit la Clubul Kmy's, situat pe malul lacului Siutghiol, din centrul stațiunii Mamaia, înregistrându-se pagube materiale. Potrivit pompierilor, focul ar fi fost provocat în mod intenționat de persoane necunoscute.

20 ianuarie 2011 — O tânără a murit carbonizată, într-un incendiu izbucnit în PUB 75, amplasat la parterul unui cămin din campusul studențesc Tudor Vladimirescu din Iași, iar o alta a fost transportată în stare gravă la Spitalul Clinic de Urgențe Sfântul Ioan din Iași, potrivit Rtv.net.

Tragedia de la restaurantul Beirut din Constanţa

Un alt teribil incendiu în care şi-au pierdut viaţa trei tinere a avut loc tot la Constanţa, dar într-un restaurant, fiind vorba de Beirut. Acesta a izbucnit în noaptea de 5 spre 6 aprilie 2014 la restaurantul Beirut, extinzându-se şi la localurile vecine. Din nefericire, trei fete au murit, două dansatoare şi o cântăreaţă: Oana Nicoleta Cengher, Mihaela Tucă, cunoscută ca Micky, dansatoare de bellydance şi Nicoleta Vasiliţeanu.

Citeşte şi: Tragedia de la restaurantul Beirut: procurorii verifică de ce s-au închis camerele de supraveghere înainte de incendiu

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Ti-a placut articolul?

COMENTARII

La aceste cluburi dau foc intentionat clientii rau platnici spre dimineata pt. a nu plati consumatia de peste noapte!
1
0
Clar se urmareste sa schimbe iar Guvernul ! SRI si iohanis ucid persoane nevinovate . La cta sa arda tot si sa le inchida pe toate iar sa planga machedonii .
3
2
se vrea cu tot dinadinsul sa schimbe guvernul PSD ca si anul trecut la clubul Colectiv, vrea talanu guvernul lui de cretini !
5
2

Prima pagina

LOTO

6/49
36629102023
5/49
261840203229
joker
2531937347