REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.7° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
12.7° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Incendiile de vegetaţie uscată de pe A2 le dau bătăi de cap pompierilor!

Incendiile de vegetaţie uscată de pe A2 le dau bătăi de cap pompierilor!

Replica API 22 iulie 2016 | 00:00 184

Zonele de vegetaţie uscată din judeţul Constanţa sunt în pericol! Incendiile fac prăpăd, iar pompierii sunt în alertă. Nici zonele din apropierea Autostrăzii Soarelui nu sunt ocolite. Din fericire, în acest an nu a existat pericolul ca traficul şi-aşa intens de pe drumul spre mare să fie întrerupt pentru intervenţii. Explicaţia?

„Intervenţia nu se face efectiv pe autostradă, se face pe drumurile adiacente, pe cele care sunt folosite pentru a ajunge la terenurile de agricultură care sunt limitrofe autostrăzii. Nu a fost afectat până acum traficul pe autostradă”, a precizat lt. col. Mirel Păun din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Dobrogea. Însă, în trecut, au existat evenimente de amploare care au impus întreruperea traficului pe A2.

„Acum câţiva ani a avut loc un incendiu mai mare când fumul purtat de vânt a micşorat vizibilitatea. Dar în acest an, au fost suprafeţe micuţe afectate, iar vegetaţia joasă nu dezvoltă un fum atât de dens încât să împiedice vizibilitatea”, a adăugat lt. col. Mirel Păun. Din statistica incendiilor înregistrate în luna iunie şi iulie rezultă faptul că numărul acestora este în creştere. Spre exemplu, miercuri, 20 iulie a.c., pompierii au fost nevoiţi să intervină la două incendii pe A2, la km 190 şi la km 192.

Fie că vorbim despre ţigări aruncate la întâmplare, din maşină, fie că agricultorii dau foc intenţionat buruienilor care rămân după recoltare, efectul este acelaşi: devastator. În multe cazuri, activităţile menţionate mai sus se desfăşoară în condiţii de vânt ori fără respectarea distanţelor de siguranţă faţă de construcţii, ceea ce poate favoriza propagarea rapidă a focului la gospodării şi anexele acestora, înregistrându-se pagube importante.

Diana NEAŢĂ

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218