REPLICA ONLINE CONSTANTA

21.2° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
21.2° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Incendiu DEVASTATOR în Lumina, la un depozit de deşeuri industriale. Garda de Mediu a deschis dosar pentru poluare

Incendiu DEVASTATOR în Lumina, la un depozit de deşeuri industriale. Garda de Mediu a deschis dosar pentru poluare

Replica API 11 august 2016 | 21:38 219

Pompierii s-au chinuit ore în şir să oprească DEZASTRUL!

Pompierii s-au chinuit ore în şir să oprească DEZASTRUL!

Zi grea pentru pompierii constănţeni! Miercuri, în cursul dimineţii, s-a dat alarma la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Dobrogea“, la poliţie, dar şi la ambulanţă. Un incediu a izbucnit în localitatea Lumina, iniţial la un container plin cu vopsele. Ore bune s-au chinuit pompierii să stingă flăcările, însă, din cauza vântului, focul s-a extins, cuprinzând întregul depozit. Din fericire, nu au fost victime, însă pagubele materiale sunt însemnate. Fumul gros a ajuns până în Constanţa, oamenii intrând în panică, neştiind de unde se simte mirosul şi care este natura incendiului. De precizat faptul că s-a autosesizat Garda de Mediu Constanţa, s-au prelevat probe de aer şi de sol pentru a se constata dacă este vorba de poluare.

Pompierii constănţeni au fost solicitaţi miercuri, 10 august a.c., să intervină la Lumina, pentru a lichida un incendiu. Un container cu vopsea aflat pe strada Iuliu Maniu nr. 38 a luat foc. Iniţial, 4 autospeciale de stingere cu apă şi spumă s-au deplasat la faţa locului, iar ulterior au mai fost trimise încă două, dar şi o autospecială CBRN, destinată intervenţiei în cazul accidentelor nucleare, biologice, chimice şi radiologice şi pentru decontaminarea personalului de intervenţie şi a celui afectat.

De asemenea, trei ambulanţe au plecat în zonă. Mai multe persoane care se aflau în clădire au fost evacuate. Misiunea celor 35 de pompieri care au intervenit la Lumina a fost îngreunată de vântul puternic, care a făcut ca flăcările să cuprindă întregul depozit. Depozitul aparţine societăţii ECO BIO MAGIC din Constanţa, cu sediul pe Aurel Vlaicu, ce are ca domeniu de activitate colectare deşeuri industriale.

Menţionăm că fumul toxic emanat de incendiul de la Lumina a ajuns şi în Constanţa, oamenii intrând în panică, neştiind de unde se simte mirosul. Norul imens de fum se putea observa deasupra oraşului, în mai multe zone din Constanţa. Locotenent colonel Constantinescu Dan, comandantul Grupului 1 Intervenţie Palas, sub coordonarea colonelui Popa Daniel Gheorghe - împuternicit inspector şef, a intervenit alături de colegi pentru lichidarea incendiului din localitatea Lumina.

Garda de Mediu a deschis o anchetă

De precizat că în acest caz s-a autosesizat Garda de Mediu, o echipă deplasându-se miercuri la faţa locului, pentru a preleva probe de aer şi de sol, pentru a se constata dacă este vorbă despre poluare. „S-au prelevat probe, analizele vor ieşi joi sau vineri. Depinde de gravitatea cauzei, firma riscă amendă de până la 50.000 lei“, a declarat, pentru „Replica”, şeful Gărzii de Mediu Constanţa, Marian Râşnoveanu.

Mirela Sorina PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367